Από το χώρο της φωτιάς, το δράμα μεταφέρετε στον χώρο αναγνώρισης των θυμάτων και των αγνοουμένων στην ιατροδικαστική υπηρεσία

0
58

Στην πιο δύσκολη φάση της έχει έρθει πλέον η διαδικασία αναγνώρισης των σορών και των αγνοουμένων. Καθώς έχει ολοκληρωθεί και έχουν βρεθεί οι περισσότεροι αν όχι όλοι, οι σωροί των νεκρών εκ των οποίων μερικοί ανήκουν σε αυτούς που μέχρι πρότινος ήταν αγνοούμενοι, δίνοντας ελπίδα στους συγγενείς τους ότι οι δικοί τους άνθρωποι μπορεί να είναι ζωντανοί.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί από τους ιατροδικαστές 51 σοροί, ενώ ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 88. Οι ταυτοποιήσεις πρόκειται να αυξήσουν τον αριθμό των θυμάτων, τις επόμενες στιγμές καθώς σε εξέλιξη είναι οι αναλύσεις στα εργαστήρια, με την ιατροδικαστική υπηρεσία να εργάζεται όλο το 24ωρο. Πολλές φορές μόνο τα δείγματα DNA δεν φτάνουν και μετά οι ειδικοί χρησιμοποιούν τον έλεγχο των οδοντικών στοιχείων.

Οι πιο γνωστές ταυτοποιήσεις μέχρι στιγμής είναι η ιστορία των δίδυμων κοριτσιών συγκίνησε όλον τον πλανήτη, αλλά το φινάλε της ήταν τραγικό. Οι αδελφές Φιλιπποπούλου βρέθηκαν νεκρές, αγκαλιασμένες με τον παππού και τη γιαγιά τους, με την είδηση αυτή να κάνει και πάλι τον γύρο του κόσμου. Ακολούθησε η είδηση για τον 13χρονο Δημήτρη Αλεξόπουλο, καθώς ταυτοποιήθηκε και η δική του σορός. Ακόμα, μέσω DNA πιστοποιήθηκε ο θάνατος των Ελένης Σαρίεβα, Πόπης Σιαπκάρα και του Σπύρου Κάκαρη.

Το δύσκολο έργο των αρχών συνεχίζεται, τόσο στην ταυτοποίηση των σορών, όσο και στην αναζήτηση των αγνοουμένων. Οι διασώστες ερευνούν τα σπίτια στις πληγείσες περιοχές, ενώ το λιμενικό και ιδιώτες αναζητούν αγνοούμενους στη θάλασσα. Το απόγευμα του Σαββάτου βρέθηκαν κάποια ρούχα, γεγονός που τους έκανε να εντείνουν τις έρευνες. Την ίδια ώρα, η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του λιμενικού σώματος διενεργεί υποθαλάσσιες έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων ατόμων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here