Τον χαβά τους οι χρηματάνθρωποι των Βρυξελλών! Εμμένουν στο αίτημα τους για 3,5% πλεόνασμα από μία χώρα που ακόμα θρηνεί και δεν ξέρει πόσους νεκρούς να θάψει!

0
251

Δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε το υλικό κόστος της καταστροφής από τις φοβερές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική αυτές τις μέρες, αφού δεν υπάρχει ακόμα και αμφιβάλουμε αν θα υπάρξει, επίσημη καταγραφή της πελώριας καταστροφής. Σύμφωνα με ορισμένες πρώτες εκτιμήσεις, το κόστος των υλικών απωλειών, (αφού οι απώλεια ανθρώπινων ζωών δεν μπορεί να ποσοτικοποιηθεί), είναι της τάξης των 4-6 δις. ευρώ.

Οι Θεσμοί μας δεν έχουν διαφοροποιήσει τη στάση τους ως προς την υποχρέωσή μας να έχουμε ετήσιο πλεόνασμα 3,5% του κρατικού προϋπολογισμού, το οποίο καταβάλλουμε στο ακέραιο στους ίδιους, επιβάλλοντας τεράστιες περικοπές στα πάντα και προφανώς και στις ανάγκες πυρασφάλειας. Όμως δεν είναι μόνο αυτό, όπως οι περισσότεροι νομίζουν, μια και η πληροφόρηση είναι ληψή.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Eurogroup, είμαστε υποχρεωμένοι να καταβάλλουμε ετησίως συνολικά 15-20% του ΑΕΠ μέχρι το 2060. Αυτό σημαίνει συνολικά ποσά άνω των 19 δις ετησίως όπου συμπεριλαμβάνεται το 3,5% του ΑΕΠ, με το υπόλοιπο να προέρχεται από εκποίηση δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.

Κανένα κράτος κόσμο, ούτε και τα πιο πλούσια και φυσικά και η ίδια η Γερμανία που της χαρίστηκαν τα τεράστια χρέη από το αιματοκύλισμα του κόσμου σε δύο πολέμους, δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε τέτοια χαράτσια. και πολύ περισσότερο όταν τη βρίσκουν και τραγωδίες όπως οι τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι, το μεγαλύτερο μέρος των ως άνω ποσών πληρώνουμε, οφείλεται σε τεχνητά χρέη της τάξης των 250 δις ευρώ που μας φόρτωσαν με οι Θεσμοί τα τελευταία δέκα χρόνια. Υπενθυμίζουμε ότι, μέχρι το 2002 που μπήκαμε στην ευρωζώνη, για ολόκληρα τα 180 χρόνια της διαδρομής μας με τη δραχμή, τα χρέη μας ανέρχονταν σε 150 δις.

Τώρα αναρωτιόμαστε. Να αναμένουμε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που ανάρτησε μεσίστιες σημαίες στα κτίριά της στις Βρυξέλες και εκπρόσωποί της πνίγηκαν στο…κλάμα για το σύγχρονο ελληνικό δράμα θα στέρξει να απαλύνει κάπως το τεράστιο φορτίο του ετήσιου «μπαξισιού» που μας υποχρεώνει να πληρώνουμε στους ξένους κόρακες:

Πολύ αμφιβάλουμε, δόξα να έχει το πάση θυσία στο ευρώ και το μένουμε Ευρώπη, τρομάρα μας
odosdrachmis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here