77 νεκροί (για την ώρα!) ψάχνουν ένοχο. Ένα τεράστιο γιατί από τις οικογένειες των θυμάτων, ενδιαφέρετε κανείς να τους δείξει;

0
69

77 νεκροί και 187 τραυματίες. ποιος φταίει; Πλέον η πυρκαγιά της Ραφήνας έχει ξεπεράσει τις πυρκαγιές του 2007, αυτό είναι σχεδόν σίγουρο πως θα γίνει, καθώς υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι για τους οποίους ουδείς γνωρίζει αν περιλαμβάνονται στα θύματα που δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμη η ταυτότητά τους ή αν οι σοροί τους είναι ακόμη στα αποκαΐδια των εκατοντάδων σπιτιών και επιχειρήσεων που δεν έχουν ελέγξει ακόμη τα σωστικά συνεργεία.

Εκείνο που προκαλεί αίσθηση είναι ότι κανείς από την κυβέρνηση δεν έχει αναλάβει την παραμικρή ευθύνη, το να μιλήσουμε για υποβολή παραίτησης από κάποιον πολιτικό ή άλλο υπεύθυνο για την τεράστια καταστροφή και τις ζωές που χάθηκαν τόσο άδικα, είναι απλά ανέκδοτο για τα ελληνικά δεδομένα.

Για την ώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από την θλίψη και από το πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης που εκδηλώνουν οι πολίτες οι οποίοι από το υστέρημά τους συγκεντρώνουν κάθε είδους βοήθεια για να συνδράμουν τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας. Ελπίζει μάλιστα, λόγω της θλίψης και των… μπάνιων που έρχονται τον Αύγουστο να ξεχάσουν οι Έλληνες τα απαράδεκτα χάλια που είδαμε όλοι κατά την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν περνά απαρατήρητη η ανακοίνωση της παρουσίας του διοικητή της ΕΥΠ σε όλες τις κυβερνητικές συσκέψεις, ακόμη και σε αυτές που αφορούν τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων. Αυτό δείχνει ότι επιχειρείται να εμφανιστεί ότι η χώρα δέχεται «επίθεση» από αλλού.

Από την μεριά της αντιπολίτευσης, τηρούν χαμηλούς τόνους, δίνοντας σε αυτή τη φάση ιδιαίτερη έμφαση στην έκφραση της αλληλεγγύης προς τους πληγέντες και στην ανεύρεση νεκρών και αγνοουμένων.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και η αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκαν τη Ραφήνα για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την έκταση της τραγωδίας, κάτι που απέφυγε να κάνει ο πρωθυπουργός, ο οποίος μίλησε από την ασφάλεια του Μεγάρου Μαξίμου.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης αποφεύγουν μέχρι στιγμής την αντιπαράθεση –μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «διαχρονικές ευθύνες» στην ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας.

Τελικά όμως ποιος φταίει; Μπορεί να δεχόμαστε επίθεση από έξω. Μπορεί και να γίνεται και αυτό, αλλά επαναλαμβάνουμε, είναι ευθύνη των κυβερνώντων όχι μόνο να προλαμβάνουν τέτοια περιστατικά αλλά και όταν συμβούν να τιμωρούν αμείλικτα τους υπεύθυνους.

Είναι ξένοι πράκτορες όπως λέτε; ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ, εμφανίστε τους με τα πρόσωπά τους στην ελληνική κοινωνία, κάντε τους να ομολογήσουν ποιοι είναι και για ποιους δουλεύουν.

Έχουν πάει εξωτερικό; Βρείτε τους και πάλι και φέρτε τους εδώ, απλά πράγματα.

Είναι μαφιόζοι; Βρείτε τους και τιμωρήστε τους.

Είναι τυχαίο γεγονός; Να αποδειχθεί τι έγινε και να αναληφθεί η ευθύνη (έτσι και αλλιώς αυτό) για την παράλογη καθυστέρηση ωρών σε Κινέτα και Ραφήνα που ο κόσμος καίγονταν κυριολεκτικά και δεν είχαν κινητοποιηθεί όλοι οι αρμόδιοι παράγοντες για την έγκαιρη διάσωση των ανθρώπων.

Δεν μπορεί η φωτιά να περνάει την λεωφόρο Μαραθώνος στις 6 το απόγευμα και η ΜΥΑ του Λιμενικού να λαμβάνει εντολή προς διάσωση πολτιών στις παραλίες στις 10:00 το βράδι, έλεος πια! Φυσικά η ΜΥΑ υπερέβαλε εαυτόν και έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσει εκατοντάδες ανθρώπους αλλά η ΜΥΑ δεν δίνει εντολές στον… εαυτό της για το πότε θα ξεκινήσει μια επιχείρηση.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες κύριοι της κυβέρνησης. Ο θυμός είναι πολύ μεγάλος και το κυριότερο εκφράζει ολόκληρη την χώρα. Χρειάζονται απαντήσεις άμεσα και να είναι πειστικές όχι του… κ@λου.

Στην τελική, έχουμε βροχές πεθαίνουμε από πλημμύρες, έχουμε πυρκαγιές πεθαίνουμε από τις φλόγες, έχει σεισμούς πεθαίνουμε από τις κακοτεχνίες, ότι κι αν συμβεί δεν ξέρουμε τι θα πάθουμε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here