Οι Τούρκοι παράγουν άρματα και εμείς διευθαρμένους πολιτικούς ! Altay το τούρκικο άρμα απέναντι στα Ελληνικά Leopard στον Έβρο !(Βίντεο)

0
176

Τούρκοι έφτιαξαν νέο άρμα μάχης με το όνομα Altay από τον διάσημο διοικητή του τουρκικού ιππικού.Το άρμα αυτό αποτελεί το πρώτο αναπτυξιακό πρόγραμμα άρματος μάχης της γειτονικής χώρας από το 1943.

Από το 2007 η τουρκική εταιρεία Otokar είχε κάνει σχέδια για την παραγωγή τεσσάρων πρωτοτύπων.Ενώ το πώτο σχέδιο είχε ανακοινωθεί δημοσίως το 2011 .Πέντε χρόνια μετά η Τουρκία ήταν ήδη έτοιμη για την παραγωγή του καινούριου άρματος.Σύντομα 250 άρματα μάχης Altay θα τεθούν στην υπηρεσία του Τουρκικού στρατού.

Το Altay έχει συμβατικό σχεδιασμό και χρησιμοποιεί μερικές τεχνολογίες του νοτιοκορεατικού K2 Black Panther, αν και έχει διαφορετικό σχέδιο και όχι έκδοση , η οποία δίνεται με την άδεια της Νότιας Κορέας. Ακόμη το άρμα μάχης αποτελείται από σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του Leopard 2 που χρησιμοποιείται από τις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας.

Το νέο άρμα σχεδιάζεται να έχει ένα πυροβόλο 120 mm/L55 της Rheinmetall. Όμοια πυροβόλα χρησιμοποιούνται στα άρματα Leopard 2A6 και 2A7 της Γερμανίας και στο νοτιοκορεατικό Black Panther. Σχεδόν 40 βλήματα μεταφέρονται για το κύριο πυροβόλο και τα πυρομαχικά αποθηκεύονται στον πυργίσκο που προστατεύεται με πάνελ, ενώ τα άλλα φυλάσσονται μέσα στο σκελετό.

Το άρμα έχει συζυγές πολυβόλο 7.62 mm, πολυβόλο 7.62 mm στην οροφή και τηλεχειριζόμενο πυργίσκο ,που είναι εφοδιασμένος με πολυβόλο των 12.7 mm.

Επιπλέον, το νέο άρμα μάχης έχει ένα state-of-the-art σύστημα Volkan που ελέγχει τα πυρά και το σύστημα ελέγχου πεδίου μάχης της Aselsan.

Ακόμη, το άρμα έχει ένα σύστημα πρόσκτησης hunter-killer. Ο κυβερνήτης του Altay διαθέτει πανοραμική εικόνα με θερμική όραση για τον εντοπισμό των στόχων. Όταν αποφασιστεί ο στόχος, το όπλο μπαίνει αυτόματα στον στόχο και ο πυροβολητής τελειώνει τη διαδικασία στόχευσης και εκτόξευσης. Παράλληλα ο διοικητής ψάχνει τον επόμενο στόχο. Αυτή η μέθοδος εμπλοκής χρησημοποιείται σε όλα τα σύγχρονα άρματα μάχης.

 

Το άρμα δουλεύει με πλήρωμα τεσσάρων στρατιωτών, μέσα στους οποίους είναι ο διοικητής, ο πυροβολητής, ο φορτωτής και ο οδηγός.

Το Altay θα λειτουργεί με έναν υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα MTU 883, που φτάνει τους 1.500 hp. Όμως, εξαιτάς των πολιτικών θεμάτων, ο κινητήρας αυτός θα υπάρξει μόνο σε πρώτα άρματα παραγωγής.Εντομεταξύ λέγεται πως στο μέλλον το τουρκικό άρμα θα λειτουργεί με δύναμη των 1.800 hp.

Δείτε το σχετικό βίντεο .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here