Χαρίζουν εκατομμύρια στους Λαθρομετανάστες και κόβουν τα οικογενειακά επιδόματα από τους Έλληνες !

0
237

Μια ακόμα περικοπή πρόκειται να δεχτούν άλλη μια φορά οι Έλληνες κα ιτα ελληνικά νοικοκυριά την ίδια ώρα που οι λαθρομετανάστες παίρνουν μαζί με την ασυλία και επίδοματα. Αυτή την φορά, μαζί με τον επικείμενο νέο επανυπολογισμό των συντάξεων, ο οποίος θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται απο την νέα χρονιά, θα ισχύσει παράλληλα μια ακόμα. Η αυτόματη κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων (συζύγου ή και τέκνων) σε  εκατοντάδες χιλιάδες παλαιούς συνταξιούχους, οι οποίοι έχουν προσωπική διαφορά από σύνταξη και επίδομα μέχρι 18%, που είναι και το πλαφόν των μειώσεων οι οποίες έχουν νομοθετηθεί για να ισχύσουν από τις πληρωμές Δεκεμβρίου 2018 και εφεξής.

Αυτό σημαίνει ότι για πολλούς συνταξιούχους με τον επανυπολογισμό που είναι σε εξέλιξη φαίνεται ότι τα επιδόματα αύξησαν το συνολικό ποσό της καταβαλλόμενης σύνταξης που επανυπολογίζεται και ανέβασαν τον πήχυ των μειώσεων στο 18%, παρότι η σύγκριση μόνο με τα ποσά των συντάξεων βγάζει διαφορές 8%, 10% ή 15%.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας (23/12/2016) συνυπολογισμός των οικογενειακών επιδομάτων στο ποσό της σύνταξης προβλέφθηκε προκειμένου να διασωθεί ένα μέρος τους και αυτό εφόσον οι προσωπικές διαφορές (σύνταξης και επιδόματος) ξεπερνούν το 18%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here