Κραυγή απόγνωσης, πόνου και αγωνίας από τους Δημάρχους των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου:«Δεν αντέχουμε άλλους μετανάστες» Το κέντρο ακούει;

0
118

Κραυγή βοώντος εν τη ερήμω η κοινή ανακοίνωση, κραυγή ουσιαστικά, των Δημάρχων των νησιών του Αιγαίου, Σπύρου Γαληνού Λέσβου, Μανώλη Βουρνού Χίου, Μιχάλη Αγγελόπουλου Σάμου, Γιώργου Κυρίτση Κώ και Μιχάλη Κόλια Λέρου για την απελπιστική κατάσταση που έχουν οδηγηθεί τα νησιά τους απο την αθρόα είσοδο των λαθρομεταναστών.

Όπως γλαφυρά αναφέρουν στην κοινή τους ανακοίνωση: «Θεωρούμε απαράδεκτη την πρακτική -από όπου και αν προέρχεται- να ερμηνεύεται η αναστολή κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας, ως αντάλλαγμα για τη δημιουργία νέων δομών. Τα νησιά μας δεν αντέχουν άλλους μετανάστες και πρόσφυγες και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Η αποσυμφόρηση αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για όλο το βόρειο Αιγαίο. Η μάχη μας για να γίνουν και οι Έλληνες νησιώτες και δη οι ακρίτες, οι οποίοι αποτελούν το ανθρώπινο σύνορο της Ευρώπης, ισότιμοι με όλους τους άλλους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεχιστεί, όπως θα συνεχιστεί και η αγωνιώδης προσπάθειά μας να μη μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών το βορειοανατολικό Αιγαίο».

Οι δήμαρχοι καταγγέλουν οτι αυτή η αναστολη της απόφασης για τον συντελεστή του Φ.Π.Α στα νησιά δεν έγινε στα πλαίσια μιας συγκεκριμένης οικονομικής πολιτικής αλλα ουσιαστικά, μπήκε η ζωή των κατοίκων σε ιδιότυπο παζάρι για να θαφτεί το μεταναστευτικό και μαζι με αυτο και η ζωή τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here