Έρχονται εξοντωτικές φορολογικές επιβαρύνσεις , με σκοπό τη δημιουργία πλεονάσματος 3,5%.

0
68
0

Μετά το μνημόνιο της “γραβάτας”, το οποίο θα μας βγάλει από την κρίση και σύντομα θα τρώμε με χρυσά κουτάλια, όπως ανήγγειλε ο χαμογελαστός “αριστερός” Πρωθυπουργός μας, οι φορολογούμενοι έχουν αρχίσει να εισπράττουν τις πρώτες ειδοποιήσεις από τις εξοντωτικές φορολογικές επιβαρύνσεις που έχουν επιβληθεί, με σκοπό τη δημιουργία πλεονάσματος 3,5%.

Τα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι πολίτες της ευρωζωνικής Ελλάδας για την τρέχουσα περίοδο, είναι τεράστια και μεγαλύτερα απο κάθε άλλη χρονιά, όπως δείχνουν τα στοιχεία που συλλέξαμε απο διάφορες περιπτώσεις. Με μείωση του μέσου εισοδήματος, διαφάινεται αύξησης των ήδη υψηλών φορολογικών επιβαρύνσεων.

Περισσότερο από 4 εκ,. πολίτες, δηλ. πάνω από το 60% των υπόχρεων φορολόγησης, βαρύνονται με προηγούμενα χρέη. Και οι φετινές βαριές φορολογικές επιβαρύνσεις έρχονται να προστεθούν στις παλαιότερες, έτσι που τα συνολικά ποσά να είναι δυσβάσταχτα.

Επισημαίνεται ότι, η ελληνική εφορία σήμερα, μόνο ελληνική δεν είναι, αφού ως Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ελέγχεται κατ’ ευθείας από τις Βρυξέλες και στην ουσία από το Βερολίνο, το οποίο στην πραγματικότητα επιλέγει-διορίζει τον Γενικό Γραμματέα που προϊσταται της Αρχής.

Ο Γολγοθάς των πληρωμών

Η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έχει πάρει παράταση μέχρι και τις 26 Ιουλίου 2018, τόσο για τα φυσικά όσο και για τα νομικά πρόσωπα.Τα φυσικά πρόσωπα με χρεωστικό σημείωμα καλούνται να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους ως προς τον φόρο εισοδήματος σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις. Η πρώτη λήγει στις 31 Ιουλίου, η δεύτερη στις 28 Σεπτεμβρίου και η τρίτη στις 30 Νοεμβρίου.

Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων θα γίνει σε έξι ίσες μηνιαίες δόσεις, ξεκινώντας από τα τέλη Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου του παρόντος έτους.Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου εκτιμάται ότι θα έχουν αναρτηθεί στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά σημειώματα φυσικών και νομικών προσώπων με τον ΕΝΦΙΑ. Η εισπραξιμότητα του φόρου υπολογίζεται στα 2,65 δις ευρώ, ενώ η εξόφλησή του θα γίνει σε 5 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τον προσεχή Σεπτέμβριο και θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2019.

Μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου παραδοσιακά περισσότεροι από 5 εκατ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δικύκλων, θα κληθούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2019 με το συνολικό ποσό να προϋπολογίζεται στα 1,2 δισ. ευρώ περίπου.Επίσης, πρέπει να τονιστεί το γεγονός πως οι προαναφερθείσες φορολογικές υποχρεώσεις έρχονται να προστεθούν στις ήδη τρέχουσες από την αρχή του έτους, με τις κυριότερες εξ’ αυτών να αφορούν κυρίως επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.Σημειώνεται ότι φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά περίπου 11 δισ. ευρώ μέχρι και τον Ιανουάριο 2019.

Πηγή:odosdrachmis.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here