Κατηγορίες
Μακεδονία

Με απλές ερωτήσεις ισοπεδώνεται το επιχείρημα των Σκοπιανών για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ! Αν είστε ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ τότε είστε ΈΛΛΗΝΕΣ μιλήστε ΕΛΛΗΝΙΚΑ, αν μιλάτε ΣΛΑΒΙΚΑ δεν είστε ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ !

Στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ όλο το πρόβλημα είναι στην γλώσσα δεν θα είχαμε απολύτως κανέναν πρόβλημα να ονομαστούς τα ΣΚΟΠΙΑ ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ αν μιλούσαν ΕΛΛΗΝΙΚΑ διότι τότε δεν θα υφίστατο ούτε το θέμα έθνους ούτε θέμα γλώσσας αλλά μονάχα του κράτους.
Το θέμα μας με τους ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ είναι στο γλωσσικό, οι Σκοπιανοί κλέβουν την ιστορία της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ για να την παρουσιάσουν ουσιαστικά ως σλάβικη, και εδώ τίθεται ένα θέμα σύνδεσης αυτής της ενέργειας των Σκοπιανών με την Πανσλαβική Προπαγάνδα από συγκεκριμένους κύκλους της Ρωσσίας, μην ξεχνάμε ότι η Ρωσσία πάντα ήθελε να αξιοποιήσει εις όφελος της τους σλαβόφωνους πληθυσμούς των Βαλκανίων από την εποχή του Τσάρου.
Στην Ελλάδα δεν έχει γίνει απολύτως καμία ουσιαστική μελέτη να βρεθούν οι κύκλοι, τα επιχειρήματα και τα κίνητρα του ψευδομακεδονισμού, διότι απλούστατα οι πολιτικοί τράγιοι είναι παντελώς άσχετοι με τα γεωπολιτικά θέματα.
Ως τόσο κάνοντας μερικές ερωτήσεις σε έναν φανατικό Σκοπιανό που αποκαλεί την χώρα του ως “μακεδονία” διαπιστώνουμε πόσο ρηχά είναι τα επιχειρήματα του, ειδικά όταν οι ερωτήσεις αγγίζουν την σλάβικη γλώσσα που ομιλεί.
Τι σημαίνει λοιπόν για τον Σκοπιανό που ομιλεί τα ΣΛΆΒΙΚΑ το όνομα:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ (ΆΡΙΣΤΟΣ και ΤΈΛΕΙΟΣ  αυτό που επιδιώκει το τέλειο)  !
Τι σημαίνει η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ρίζα ΜΑΚΕ – δωρική φτιάχνω, κατασκευάζω,  εξ’ ου και αγγλικά Make υπάρχει και η άλλη περί ψιλών ανθρώπων αλλά δεν ευσταθεί όσο αυτή καθώς οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ήταν οι καλλίτεροι στις κατασκευές αγγείων, αγαλμάτων κ.λπ )
Τι σημαίνει λοιπό στα σλάβικα η λέξη ΦΙΛΙΠΠΟΣ ;  Τι μπορεί να σημαίνει  ;  ΤΙΠΟΤΑ !
ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ τι σημαίνει ;
Τι σημαίνει στα σλάβικα Ο Ηφαιστίων ;  Απλά τίποτα !
Τι σημαίνουν τα άλλα ονόματα των ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ όπως ΑΕΡΟΠΟΣ, ΑΛΚΕΤΑΣ, ΑΜΥΝΤΑΣ, ΑΤΙΓΟΝΟΣ, ΑΝΤΙΠΑΤΡΟΣ, ΑΡΧΕΛΑΟΣ, ΑΡΓΑΙΟΣ, ΚΑΡΑΝΟΣ, ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ, ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ, ΚΟΙΝΟΣ, ΛΥΣΙΜΑΧΟΣ, ΣΕΛΕΥΚΟΣ,  ΑΡΡΙΔΗΑΙΟΣ, ΟΡΕΣΤΗΣ,  ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ, ΟΛΥΜΙΑΣ, ΠΕΡΙΔΙΚΚΑΣ, ΠΕΡΣΕΥΣ, ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ,  ΤΥΡΙΜΜΑΣ, ΕΥΡΥΔΊΚΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και για να μην συνεχίζω άλλα χιλιάδες ονόματα !
Τι σημαίνουν τα χιλιάδες ονόματα ΜΑΚΕΔΩΝΩΝ, τοπωνύμια, στα ΣΛΑΒΙΚΑ ;  ΑΠΛΑ ΤΙΠΟΤΑ !
Αυτό το επιχείρημα από μόνον του ισοπεδώνει την κάθε σκέψη περί διαφορετικής ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ πλην μιας και ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ Η ΊΔΙΑ Η ΕΛΛΑΣ !

Καλέστε τους φιλολόγους τους, ιστορικούς τους και δώστε να σας εξηγήσουν ή να βρουν έστω μια ΣΛΑΒΙΚΗ λέξη ή μια επεξήγηση που να σημαίνει κάτι στα ΣΛΑΒΙΚΑ, εκεί απλά θα καταπέσουν όλα τα επιχειρήματα τους, εκεί θα καταπέσει ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟΣ, και η μόνη διέξοδος για τους ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ θα είναι να αλλάξουν την γλώσσα τους !

Αλλά δυστυχώς τέτοιους φιλόλογους δεν έχουμε ….. μείναμε με αριστερούς μπουρδολόγους και μηδενιστές, πολιτικούς κάφρους και δημοσιογράφους κωλογρύφτες !
Στο Ελληνικό κράτος δεν υπάρχει απολύτως καμία ελπίδα, το μόνον που μένει είναι η ιδιωτική πρωτοβουλία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *