Έλληνας πρέσβης καρφώνει την κατάλυση της χώρας από Blackwater μισθοφόρος του Ιράκ κατ΄εντολήν των πολιτικών.

0
350

Ο πρέσβης Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος σε συνέντευξη σε Καναδέζικη εφημερίδα δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει άδεια σε ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία να δρα εντός της χώρας παρέχοντας υπηρεσίες προστασίας, και πρόκειται για την γνωστή την Academi -πρώην Blackwater-, η οποία έγινε γνωστή για τις αιματηρές δράσεις στο Ιράκ το 2003.

Μάλιστα μιλώντας στο millstonenews.com ο πρέσβης υποστηρίζει ότι ακόμα και τα μέσα ενημέρωσης λαμβάνουν κατευθυντήριες γραμμές υπό την απειλή ή διαφορετικά συλλαμβάνονται όσοι δεν συμμορφώνονται.

Αναφέρει μάλιστα πως δημοσιογράφος από την κρατική τηλεόραση απολύθηκε επειδή κατά τη διάρκεια της 28ης Οκτωβρίου έδειξε αποδοκιμασίες εναντίον του πρωθυπουργού. Προφανώς εννοούσε το περιστατικό με τους Αρβανίτη και Κατσίμη, οι οποίοι «μπήκαν» στον πάγο για σχόλια που έκαναν εναντίον του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια.

Ο Έλληνας πρέσβης δηλώνει μεταξύ άλλων απαισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδος και τονίζει πως εάν συνεχισθεί η υφιστάμενη κατάσταση, προβλέποντας κοινωνικές αναταραχές, ίσως ακόμη και το ενδεχόμενο ενός εμφυλίου πολέμου.

Ποια είναι η Academi -πρώην Blackwater-
Η Academi είναι εταιρεία ιδιωτικού στρατού που ιδρύθηκε το 1997 ως Blackwater και αποτελεί το μεγαλύτερο εργολάβο ιδιωτικών υπηρεσιών ασφάλειας των ΗΠΑ, ενώ το πρώτο μεγάλο της συμβόλαιο ήταν η συμμετοχή της στον πόλεμο του Ιράκ το 2003. Η φημολογούμενη εμπλοκή της στην Ελλάδα δεν θα είναι η πρώτη, καθώς είχε παράσχει εκπαίδευση στις ελληνικές ναυτικές δυνάμεις ασφαλείας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here