Thu. Sep 19th, 2024
World Poker Tour Ladies Championship

Μετά από τρεις συναρπαστικές ημέρες παιχνιδιού, η Lisa Costello αναδείχθηκε τελικά πρωταθλήτρια του 2023 World Poker Tour Ladies Championship στο Wynn Las Vegas. Ξεπέρασε ένα πεδίο με περισσότερες από 400 αντιπάλους για να κατακτήσει τον τίτλο και να εισπράξει το χρηματικό έπαθλο των 85.297 δολαρίων, το πρώτο της σε αυτή τη διοργάνωση. Η Lisa Costello κέρδισε αυτόν τον τίτλο μετά από μια περίοδο απουσίας από τα τραπέζια του πόκερ.

Ατρόμητη και αδίστακτη απέναντι σε όχι λιγότερο τρομερούς ανταγωνιστές

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών 2023 του World Poker Tour (WPT), ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του WPT 2023 World Championship Festival, ολοκληρώθηκε με τη Lisa Costello να στέφεται πρωταθλήτρια. Με buy-in 1.100 δολάρια, το τουρνουά προσέλκυσε 457 συμμετοχές, δημιουργώντας ένα prize pool ύψους 443.290 δολαρίων. Μετά από έναν συναρπαστικό και γρήγορο τελικό, η Costello επικράτησε της Ashley Sleeth στο heads-up παιχνίδι και κατέκτησε έπαθλο 85.297 δολαρίων και τον τίτλο της πρωταθλήτριας. Το τελικό τραπέζι διαμορφώθηκε όταν η Anastasia Knapp και η Jessica Richards αποκλείστηκαν ταυτόχρονα στην 9η θέση.th place.

Ξεκινώντας την τελευταία ημέρα, ο Sleeth ήταν επικεφαλής, ακολουθούμενος στενά από τον Costello και τον Chris Read. Το τελικό τραπέζι ξεκίνησε έντονα με τον πρώτο αποκλεισμό, της Michelle Gibson, στο 8th θέση, ακολουθούμενη από την Alida Veliu στην 7ηth. Σε αυτό το στάδιο, ο Read είχε προβάδισμα έναντι των υπόλοιπων έξι παικτών, ενώ η Costello βρέθηκε σε Short-Attack πριν διπλασιαστεί χάρη στην Kathy Stahl, αφήνοντάς την με μια χούφτα μάρκες. Η Stahl στη συνέχεια έδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα, επιβιώνοντας από αρκετά All-In, τριπλασιάζοντας και διπλασιάζοντας και κρατώντας μακριά τις Ada Lang, Aylar Lie και Read που κατείχαν αντίστοιχα τις θέσεις 6th και 4ηth θέσεις.

Ο Costello άρχισε να κερδίζει έδαφος όσο προχωρούσε το παιχνίδι, αυξάνοντας το προβάδισμά του σε μάρκες. Η αξιοσημείωτη πορεία του Stahl έφτασε τελικά στο τέλος της στο 3th θέση, κατά τη διάρκεια ενός κλασικού flip με Α-Κ εναντίον των βαλέδων τσέπης της Lisa Costello. Μπαίνοντας στο Heads-Up εναντίον του Sleeth, η Costello είχε προβάδισμα πάνω από 2:1, το οποίο επεκτάθηκε σε 5,5:1 στο επόμενο χέρι. Αν και φαινόταν ότι το τουρνουά θα μπορούσε να τελειώσει γρήγορα, η Sleeth πέτυχε ένα Lucky River Hit για να παραμείνει στο παιχνίδι.

Η Lisa Costello επέστρεψε στη δράση μετά από άδεια

Η καθοριστική στιγμή ήρθε όταν η Sleeth έκανε limp, προτρέποντας την Costello να κάνει raise- η Sleeth στη συνέχεια έκανε all-in για όλες τις μάρκες της, στην οποία η Costello απάντησε γρήγορα κάνοντας call (κάνοντας call), κρατώντας AQ έναντι του AT της Sleeth. Το ταμπλό εξάντλησε τα 976K 5s, η Sleeth έβγαλε ένα Gutshot Straight Draw, αλλά δεν κατάφερε να βελτιωθεί. Ο Costello κέρδισε το ποτ και το πρωτάθλημα με άσο-ντάμα, ενώ ο Sleeth τερμάτισε δεύτερος, παίρνοντας έπαθλο $57.069.

Η νίκη της Lisa Costello ήταν ιδιαίτερα αξιοσημείωτη, ειδικά καθώς βρισκόταν στα πρόθυρα του αποκλεισμού στο 2th ημέρα, με μόλις 5 Big Blinds. Σχολιάζοντας την εκπληκτική επιστροφή και νίκη της, επικεντρώθηκε στη συγκλονιστική χαρά που ένιωσε που μπόρεσε να λάβει μέρος σε αυτόν τον διαγωνισμό. Αυτή η νίκη αποτελεί επίσης έκπληξη, καθώς ακολουθεί μια μακρά παύση μετά από μερικά πολυάσχολα χρόνια, διανθισμένα με πολυάριθμες επαγγελματικές διοργανώσεις πόκερ και τουρνουά στο Λας Βέγκας.

Σε μια συνέντευξή της, είχε πει ότι ήταν επαγγελματίας παίκτρια πόκερ πλήρους απασχόλησης για δύο χρόνια, και μάλιστα για πέντε ή έξι χρόνια- στη συνέχεια, τα επόμενα χρόνια, δεν έπαιζε πολύ, επειδή είχε χάσει την επιθυμία να προπονείται όπως παλιά.

Αισθάνεται ότι μπορεί πλέον να επιλέξει όποιο τουρνουά θέλει να παίξει, κάτι που συνέβη και με το WPT Ladies Championship. Το WPT Ladies Championship ήταν ο τίτλος μιας εβδομάδας αφιερωμένης στις γυναίκες παίκτριες πόκερ. Ο κατάλογος των εκδηλώσεων περιελάμβανε το πάρτι τηλεθέασης μόνο με πρόσκληση, όπου επιλεγμένα μέλη του Poker League of Nations, του Women’s Power, του Women’s Poker Association και του Women in Poker Hall of Fame προσκλήθηκαν να παρακολουθήσουν και τα τέσσερα επεισόδια του WPT Ladies Championship 2022 που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας εβδομάδας, το Ladies Mimosa Meet-Up Game φιλοξένησε συμμετέχουσες που διαγωνίστηκαν για μια ευκαιρία να κερδίσουν θέσεις για το διάσημο event WPT Prime των 1.100 δολαρίων σε slash pots.