Sun. Sep 8th, 2024
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κινούνται προς την πιθανή νομιμοποίηση των τυχερών παιχνιδιών, η οποία θα πρέπει να πραγματοποιηθεί πριν από το τέλος του 2023. Αυτό αποκάλυψε η επενδυτική τράπεζα JPMorgan. Η χώρα δείχνει πολλά σημάδια ότι τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και δεν θα πρέπει να αργήσει η επίτευξη του στόχου. Η προληπτική δημιουργία μιας ρυθμιστικής αρχής τυχερών παιχνιδιών και η έγκριση ορισμένων σημαντικών έργων που σχετίζονται με τα τυχερά παιχνίδια είναι αρκετά για να πείσουν αναλυτές όπως η JPMorgan. Επομένως, το άνοιγμα μιας ρυθμιζόμενης αγοράς τυχερών παιχνιδιών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν θα πρέπει να αργήσει να έρθει.

Η JPMorgan τροφοδοτεί τις εικασίες σχετικά με την επικείμενη νομοθεσία για τα τυχερά παιχνίδια στα ΗΑΕ

Οι εικασίες σχετικά με την πιθανή νομιμοποίηση των τυχερών παιχνιδιών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα φέτος συνεχίζονται. Αυτή τη φορά είναι η JPMorgan που βάζει μπρος. Η επενδυτική τράπεζα προβλέπει ότι στο εγγύς μέλλον, και μάλιστα βραχυπρόθεσμα (φέτος), θα υπάρξει ρυθμιστικό πλαίσιο για τα τυχερά παιχνίδια στα ΗΑΕ.

Η JPMorgan γνωρίζει αρκετά καλά το τοπίο στα Εμιράτα και το κοινωνικοπολιτιστικό περιβάλλον της χώρας. Βάσει αυτής της εμπειρίας και της τοπικής γνώσης, η διάσημη επενδυτική τράπεζα επιδίδεται σε εικασίες σχετικά με την υιοθέτηση κανονισμών για τα στοιχήματα και τα τυχερά παιχνίδια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι αναλυτές της JPMorgan δεν είναι οι μόνοι που κάνουν εικασίες σχετικά με την επικείμενη θέσπιση ρυθμιστικού πλαισίου για τα τυχερά παιχνίδια στα ΗΑΕ. Πολλοί παρατηρητές του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών έχουν την ίδια άποψη. Οι αρχές των Εμιράτων δείχνουν μια κάποια κλίση προς αυτό το ιδεώδες. Πολλοί δείκτες το επιβεβαιώνουν αυτό.

Οι δείκτες υποδεικνύουν επικείμενη νομοθεσία για τα τυχερά παιχνίδια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Σύμφωνα με τους αναλυτές της JPMorgan, ένας αριθμός δεικτών υποδεικνύει την επικείμενη νομοθεσία για τα τυχερά παιχνίδια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. την επικείμενη ανάπτυξη ρυθμιστικού πλαισίου για τα τυχερά παιχνίδια στα ΗΑΕ. Πρώτα απ’ όλα, υπάρχει η κοινωνικοπολιτισμική αλλαγή στη χώρα, μια αλλαγή, ακόμη και μια εξέλιξη, στις συμπεριφορές. Μόλις πριν από λίγα χρόνια, θα ήταν αδύνατο, ή στην καλύτερη περίπτωση ιεροσυλία, να μιλάμε για τη νομιμοποίηση των τυχερών παιχνιδιών στα ΗΑΕ. Η χώρα είναι κατά κύριο λόγο συντηρητική και μουσουλμανική. Αυτό το κεφάλαιο είναι δύσκολο να συμβιβαστεί με την πρακτική των τυχερών παιχνιδιών, η οποία αποτελεί μια πιο φιλελεύθερη θεώρηση.

Τα τελευταία χρόνια, η χώρα έχει βρεθεί υπό σημαντική δυτική επιρροή. Οι φιλελεύθερες εκτιμήσεις, οι οποίες κυριαρχούν σε ολόκληρο τον κόσμο, έφτασαν στο κατώφλι των ΗΑΕ. Θα μπορούσε κανείς να φτάσει στο σημείο να πει ότι έχουν ήδη εισβάλει στο συντηρητικό κουκούλι τους. Η χώρα έχει εγκρίνει την άφιξη φιλελεύθερων σχεδίων στο έδαφός της. Τέτοια είναι η περίπτωση του πολυαναμενόμενου έργου Al-Marjan Island της Wynn Resorts.

Η Wynn Resorts είναι ένας διάσημος φορέας εκμετάλλευσης τυχερών παιχνιδιών στην παγκόσμια βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών. Το περίφημο έργο Al-Marjan Island της Wynn Resorts περιλαμβάνει την κατασκευή ενός τεράστιου, πολύπλευρου θέρετρου που θα στεγάσει ξενοδοχείο, εστιατόριο, καζίνο και πολλά άλλα. Καθώς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μια πολύ ελκυστική γη από την άποψη των οικονομικών και χρηματοοικονομικών ευκαιριών, πολλοί άλλοι φορείς εκμετάλλευσης τυχερών παιχνιδιών παγκόσμιας κλάσης πιέζουν για να εγκατασταθούν εδώ. Σύμφωνα με παρατηρητές και αναλυτές, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποτελούν μια σημαντική αγορά για τη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συστήνουν ρυθμιστική αρχή τυχερών παιχνιδιών

Η χώρα μόλις δημιούργησε μια ρυθμιστική αρχή για τον τομέα των τυχερών παιχνιδιών, την Γενική Ρυθμιστική Αρχή Εμπορικών Τυχερών Παιχνιδιών (GCGRA). Αυτή η τολμηρή κίνηση των αρχών των Εμιράτων έχει εγείρει πολλά ερωτήματα στους παρατηρητές του τομέα των τυχερών παιχνιδιών. Πράγματι, η κίνηση φαίνεται κάπως πρωτοποριακή για μια χώρα όπου τα τυχερά παιχνίδια εξακολουθούν να απαγορεύονται (τουλάχιστον προς το παρόν). Όμως η θέσπιση ρυθμιστικής αρχής για τον τομέα των τυχερών παιχνιδιών δεν είναι ίσως τόσο ασήμαντη όσο όλα αυτά. Οι παρατηρητές τη βλέπουν ως ένα σημάδι, μια ένδειξη ότι επίκειται η θέσπιση ρυθμιστικού πλαισίου για τα τυχερά παιχνίδια.

Η JPMorgan προχώρησε ακόμη περισσότερο. Εκτός του ότι το βλέπουν ως απλό προάγγελο της μελλοντικής έλευσης της ρύθμισης των τυχερών παιχνιδιών, οι αναλυτές της JPMorgan προχώρησαν ακόμη περισσότερο. Στην πραγματικότητα, συμφωνούν ότι η δημιουργία της ρυθμιστικής αρχής δεν είναι απλώς ένας δείκτης. Το πιο σημαντικό είναι ότι η ρυθμιστική αρχή GCGRA θα είναι ένας σημαντικός παίκτης στη διαδικασία ανάπτυξης κανονιστικών ρυθμίσεων. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο. Η JPMorgan υποστηρίζει ότι η Γενική Ρυθμιστική Αρχή Εμπορικών Τυχερών Παιχνιδιών (GCGRA) θα πρέπει να επιταχύνει τη διαδικασία. Η ρυθμιστική αρχή θα πρέπει πιθανότατα να παρουσιάσει στις αρχές νόμους που θα είναι προσανατολισμένοι στην εισαγωγή τυχερών παιχνιδιών στα ΗΑΕ.

Η νέα ρυθμιστική αρχή τυχερών παιχνιδιών έχει θέσει τον πήχη πολύ ψηλά

Η νεοσύστατη Γενική Ρυθμιστική Αρχή Εμπορικών Τυχερών Παιχνιδιών (GCGRA) στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχει θέσει ψηλά τους στόχους της. Από την αρχή των δραστηριοτήτων της, η ρυθμιστική αρχή έχει κάνει τεράστιο πάταγο προσλαμβάνοντας προσωπικό υψηλού προφίλ από τον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών. Νωρίτερα φέτος, η ρυθμιστική αρχή επιστράτευσε την υποστήριξη ειδικευμένων εμπειρογνωμόνων του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών. Με την υποστήριξη αυτών των εμπειρογνωμόνων, η ρυθμιστική αρχή θέλει να ξεκινήσει την περιπέτειά της με το σωστό πόδι και να διασφαλίσει ότι θα θέσει στέρεες βάσεις για μια ανθεκτική και ευημερούσα βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών.

Μεταξύ των εμπειρογνωμόνων που προσέλαβε η ρυθμιστική αρχή είναι ο Jim Murren, πρώην πρόεδρος της AGA (American Gaming Association). Ήταν επίσης διευθύνων σύμβουλος της παγκόσμιας εταιρείας τυχερών παιχνιδιών MGM Resorts International. Ο Jim Murren έχει προσληφθεί ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου (PCA) της GCGRA. Ένας άλλος εμπειρογνώμονας που προσλήφθηκε από τη ρυθμιστική αρχή είναι ο Kevin Mullally. Προηγουμένως εκτελεστικός διευθυντής της Επιτροπής Τυχερών Παιχνιδιών του Μιζούρι, εντάσσεται στη ρυθμιστική αρχή ως διευθύνων σύμβουλος (CEO) της GCGRA.

Η JPMorgan υποστηρίζει ότι η προσέγγιση της ρυθμιστικής αρχής προσανατολίζεται στην ολοκλήρωση του έργου Al-Marjan Island της Wynn Resorts

Η “ταχεία” αντίδραση της ρυθμιστικής αρχής στην πρόσληψη της ανώτατης διοίκησης είναι δικαιολογημένη, σύμφωνα με την JPMorgan. Η επενδυτική τράπεζα φαίνεται να υποστηρίζει ότι η επιθυμία της ρυθμιστικής αρχής είναι να διασφαλίσει ότι όλες οι λεπτομέρειες για την κατασκευή του επόμενου θέρετρου θα είναι έτοιμες εγκαίρως, στη συμφωνημένη ημερομηνία. Η κατασκευή του γιγαντιαίου θέρετρου της Wynn Resorts θα κοστίσει 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Al-Marjan Island από την Wynn Resorts εξελίσσεται σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά έργα του είδους του. Σύμφωνα με παρατηρητές, όταν ολοκληρωθεί, το θέρετρο θα περιλαμβάνει μια περιοχή τυχερών παιχνιδιών μεγαλύτερη από εκείνη του Wynn Resorts Las Vegas. Συνεπώς, το έργο αποκτά σημαντική στρατηγική διάσταση λόγω της ιδιαίτερης γεωγραφικής του θέσης.

Σύμφωνα με τον Joseph Greff, αναλυτή της JPMorgan, οι αρχές των Εμιράτων έχουν πραγματοποιήσει σημαντικά έργα στο πλαίσιο της θέσπισης του νόμου για τα τυχερά παιχνίδια και της χρηματοδότησης της ασφαλισμένης περιουσίας. Έχουν επίσης καταβληθεί προσπάθειες για την έκδοση αδειών τυχερών παιχνιδιών, την επιτάχυνση της κατασκευής και την εισφορά κεφαλαίων. Αυτή η βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος για τις δραστηριότητες τυχερών παιχνιδιών εκτιμάται πολύ από τους επενδυτές. Στο εξής, οι επενδυτές θα μπορούν να εκτιμούν και να κατανέμουν την καθαρή αξία των ιδίων κεφαλαίων τους.

Σύμφωνα με παρατηρητές, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποτελούν σημαντική αγορά για τη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών. Αν και είναι ένας από τους πρωτεργάτες της ρυθμιζόμενης αγοράς τυχερών παιχνιδιών στα ΗΑΕ, η αμερικανική εταιρεία Wynn Resorts δεν είναι ο μόνος παίκτης στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών που ενδιαφέρεται για τη δυνητική αγορά των Εμιράτων. Άλλα μεγάλα ονόματα φέρονται να είναι στο παιχνίδι με έργα τόσο ενδιαφέροντα όσο το έργο Al-Marjan Island της Wynn Resorts.

Η Μέση Ανατολή είναι μια ελκυστική αγορά για τους γίγαντες του τζόγου

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ειδικότερα, και η Μέση Ανατολή γενικότερα, αποτελούν σημαντικό επιχειρηματικό πόλο έλξης για τα μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών. Εκτός από την Wynn Resorts, η οποία θα αναπτύξει το έργο της Al-Marjan Island, ένας άλλος κολοσσός, η MGM Resorts International, σχεδιάζει επίσης να εγκατασταθεί στα ΗΑΕ. Η MGM Resorts International σκοπεύει πρώτα να δημιουργήσει μια εγκατάσταση που δεν προορίζεται για τυχερά παιχνίδια. Για το ξεκίνημα αυτό, ο φορέας επέλεξε να εγκατασταθεί στο Ντουμπάι. Σε μεταγενέστερο στάδιο, η MGM Resorts International σκοπεύει να αναπτύξει τις δραστηριότητές της που σχετίζονται με τα τυχερά παιχνίδια, υπό την προϋπόθεση ότι οι αρχές των Εμιράτων θα εγκρίνουν τις δραστηριότητες αυτές.

Παρόλο που δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Wynn Resorts θα είναι ο ηγέτης της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στη νέα ρυθμιζόμενη αγορά των ΗΑΕ, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει πολύ γρήγορα. Πράγματι, δεν αποκλείεται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και άλλοι φορείς εκμετάλλευσης από τώρα έως το 2027. Ως εκ τούτου, οι παρατηρητές αναμένουν να δουν πλήθος έργων να κατακλύζουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Μέση Ανατολή γενικότερα.

Η ρυθμιστική αρχή τυχερών παιχνιδιών GCGRA, στην οποία έχει ανατεθεί η υποβοήθηση της ρυθμιστικής διαδικασίας ανάπτυξης, δείχνει ήδη προθυμία να εισαγάγει τουλάχιστον ένα νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια. Είναι πιθανό αυτό να συμβεί μέχρι το τέλος του έτους. Μια προθεσμία που συμπίπτει με αυτό που ήλπιζε ο φορέας εκμετάλλευσης MGM Resorts International. Η τελευταία ήλπιζε σταθερά να δει τον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την περιοχή της Μέσης Ανατολής να ρυθμίζεται νωρίτερα φέτος.