Sun. Sep 8th, 2024
Betsafe

Η Betsafe γλιτώνει το πρόστιμο για παραβίαση των κανόνων για τα τυχερά παιχνίδια στη Λιθουανία. Η λιθουανική ρυθμιστική αρχή τυχερών παιχνιδιών διαπίστωσε πολυάριθμες παραβιάσεις από τη θυγατρική του διεθνούς ομίλου Betsson. Ωστόσο, η συνεργασία και η καλή πίστη που επέδειξε ο φορέας εκμετάλλευσης τυχερών παιχνιδιών της χάρισε απαλλαγή από τις κυρώσεις. Ένα πλεονέκτημα που δεν θα ωφελήσει άλλους φορείς εκμετάλλευσης τυχερών παιχνιδιών.

Η ρυθμιστική αρχή τυχερών παιχνιδιών της Λιθουανίας διαπιστώνει παράβαση του νόμου, αλλά δεν επιβάλλει κυρώσεις

Η λιθουανική ρυθμιστική αρχή του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών διαπίστωσε παράβαση της νομοθεσίας περί τυχερών παιχνιδιών, αλλά δεν επέβαλε κυρώσεις στον δράστη. Η εν λόγω παράβαση εντοπίστηκε στην Losimu Strategine Grupe UAB, έναν φορέα εκμετάλλευσης τυχερών παιχνιδιών που λειτουργεί με την επωνυμία Betsafe. Η τελευταία είχε συμπεριλάβει τίτλους της Ezugi στη γκάμα των παιχνιδιών της. Η Ezugi είναι πάροχος λύσεων live dealer, η παροχή περιεχομένου της οποίας υπόκειται σε προηγούμενη έγκριση. Ως εκ τούτου, η Betsafe προσέφερε περιεχόμενο που παρείχε η Ezugi χωρίς να κατέχει το κατάλληλο πιστοποιητικό.

Η Betsafe είναι φορέας αθλητικών στοιχημάτων και τυχερών παιχνιδιών και ανήκει στον διεθνή όμιλο Betsson. Η παράβαση διαπιστώθηκε από την Υπηρεσία Εποπτείας Τυχερών Παιχνιδιών της Λιθουανίας. Εκτός από το γεγονός ότι το περιεχόμενο του φορέα εκμετάλλευσης δεν συμμορφωνόταν με τους κανόνες της χώρας για τα τυχερά παιχνίδια, η ρυθμιστική αρχή διαπίστωσε και μια άλλη παράβαση. Ο φορέας εκμετάλλευσης τυχερών παιχνιδιών Betsafe κατέβαλε σε έναν παίκτη κέρδη από ένα παιχνίδι που βασιζόταν σε μη εγκεκριμένο περιεχόμενο.

Οι παραβάσεις που διέπραξε η Betsafe συνιστούσαν ήσσονος σημασίας παραβάσεις της ισχύουσας νομοθεσίας. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η ρυθμιστική αρχή τυχερών παιχνιδιών της Λιθουανίας μετά την αξιολόγηση των περιστάσεων του περιστατικού. Συνεπώς, η Betsafe παραβίασε την εθνική νομοθεσία περί τυχερών παιχνιδιών.

Ο φορέας εκμετάλλευσης της Betsafe επωφελείται από ελαφρυντικές περιστάσεις

Παρόλο που δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι η Betsafe είναι ένοχη για την παραβίαση των νόμων που ισχύουν στη χώρα, η ρυθμιστική αρχή εντούτοις διαπίστωσε ελαφρυντικές περιστάσεις. Η εποπτική αρχή που εντόπισε τις παραβάσεις προέβαλε ορισμένα επιχειρήματα που έγιναν δεκτά ως ελαφρυντικά.

Σύμφωνα με τη Ρυθμιστική Αρχή Τυχερών Παιχνιδιών, παρά την παραβίαση των κανόνων του παιχνιδιού, η Betsafe ήταν εντούτοις διαλλακτική κατά τη διάρκεια του ελέγχου. Ειδικότερα, ο φορέας εκμετάλλευσης επέδειξε καλή πίστη συνεργαζόμενος με τις αρχές κατά τη διάρκεια του ελέγχου κανονικότητας. Η Betsafe παρείχε όλες τις πληροφορίες και εξηγήσεις που ζήτησε η ρυθμιστική αρχή. Αυτή η συμμετοχή και η διαθεσιμότητα κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης ήταν καθοριστική και σημαντική για τη ρυθμιστική αρχή. Η ρυθμιστική αρχή σημείωσε επίσης ότι ο φορέας εκμετάλλευσης τυχερών παιχνιδιών δεν είχε ακόμη υποστεί κυρώσεις για παρόμοιες παραβάσεις. Με άλλα λόγια, δεν είχαν παρατηρηθεί ακόμη τέτοιες παραβάσεις στην Betsafe.

Επιπλέον, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για τις κατηγορίες περί παραβάσεων της λιθουανικής νομοθεσίας εναντίον της, ο φορέας εκμετάλλευσης Betsafe διέκοψε τις καταδικαστέες δραστηριότητες. Ειδικότερα, οι δραστηριότητες αυτές αφορούσαν την προσφορά, στη βιβλιοθήκη παιχνιδιών του φορέα εκμετάλλευσης, τίτλων που αναπτύχθηκαν από την τον προμηθευτή Ezugi.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού δεν παρατηρήθηκαν επιβαρυντικές περιστάσεις.

Βάσει όλων αυτών των παρατηρήσεων, η λιθουανική υπηρεσία εποπτείας τυχερών παιχνιδιών δήλωσε ότι δεν διαπίστωσε επιβαρυντικές περιστάσεις σε αυτό το περιστατικό στο οποίο εμπλέκεται ο φορέας εκμετάλλευσης Betsafe. Για το λόγο αυτό, δεν επιβλήθηκε καμία ποινή. Η ρυθμιστική αρχή έκρινε ότι, λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα είχαν αναφερθεί, τα επιχειρήματα που αναφέρθηκαν ήταν τέτοια που μετρίαζαν τη σημασία του αδικήματος που διέπραξε ο φορέας εκμετάλλευσης. Επιπλέον, δεν προκλήθηκε σημαντική ζημία σε τρίτους. Η ρυθμιστική αρχή δήλωσε ότι τα αδικήματα που διέπραξε ο φορέας εκμετάλλευσης τυχερών παιχνιδιών ήταν αρκετά ασήμαντα ώστε να απαιτούν την εφαρμογή πειθαρχικών κυρώσεων. Ωστόσο, ο φορέας εκμετάλλευσης είναι ελεύθερος να αμφισβητήσει την απόφαση της ρυθμιστικής αρχής.

Για να συμπληρωθεί η εικόνα, πρέπει να προστεθεί ότι ο φορέας εκμετάλλευσης δεν είχε λάβει κανένα εισόδημα από δραστηριότητες που παραβίαζαν τη νομοθεσία. Ούτε είχε υποστεί ζημία κανένας παίκτης στοιχήματος ως αποτέλεσμα της συμμετοχής του στις καταδικαστέες δραστηριότητες. Αυτό, εξάλλου, βάρυνε σημαντικά στην απόφαση της ρυθμιστικής αρχής να μην επιβάλει κυρώσεις στην Betsafe.

Η ρυθμιστική αρχή υπήρξε πρόσφατα αυστηρή στην αντιμετώπιση των παραβάσεων των ισχυόντων προτύπων.

Η λιθουανική Υπηρεσία Εποπτείας Τυχερών Παιχνιδιών τήρησε πρόσφατα εξαιρετικά αυστηρή στάση έναντι των φορέων εκμετάλλευσης τυχερών παιχνιδιών που δεν συμμορφώθηκαν με τους κανόνες του παιχνιδιού. Σε ορισμένους φορείς εκμετάλλευσης στοιχημάτων επιβλήθηκαν πρόστιμα επειδή δεν συμμορφώθηκαν με τη νομοθεσία για τα τυχερά παιχνίδια στη Λιθουανία.

Μεταξύ των παρόχων τυχερών παιχνιδιών που έχουν πληρώσει για τη μη συμμόρφωσή τους με τους κανόνες των τυχερών παιχνιδιών είναι η Baltic Bet. Στον εν λόγω φορέα επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 16.705 ευρώ (18.259 δολάρια/ 14.314 λίρες) τον περασμένο μήνα. Η ρυθμιστική αρχή τυχερών παιχνιδιών την κατηγόρησε ότι παραβίασε τους κανόνες που διέπουν την προσφορά τυχερών παιχνιδιών στους παίκτες.

Ένας άλλος φορέας εκμετάλλευσης που τιμωρήθηκε για μη συμμόρφωση με τους κανόνες του παιχνιδιού είναι η Top Sport. Νωρίτερα τον περασμένο μήνα, ο εν λόγω φορέας έλαβε τρία διαδοχικά πρόστιμα μέσα σε μία μόνο εβδομάδα. Ο φορέας εκμετάλλευσης τυχερών παιχνιδιών κατηγορείται για μια σειρά παραβάσεων, συμπεριλαμβανομένων των κινητών στοιχημάτων, των πληρωμών και των τυχερών παιχνιδιών από ανηλίκους.