Sun. Sep 8th, 2024
Videoslots

Η Spelinspektionen, η σουηδική ρυθμιστική αρχή τυχερών παιχνιδιών, μόλις επέβαλε αυστηρό πρόστιμο 9 εκατομμυρίων SEK (809.300 δολάρια) στην Videoslots. Η απόφαση απορρέει από την αποτυχία ταυτοποίησης των πελατών του παρόχου υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών με έδρα τη Μάλτα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας για τις δραστηριότητες της εταιρείας, οι παραβιάσεις που διαπράχθηκαν όσον αφορά την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας ήταν σοβαρές.

Αυστηρές και κατασταλτικές ρυθμίσεις κατά των παράνομων τυχερών παιχνιδιών

Στη Σουηδία, η ρυθμιστική αρχή τυχερών παιχνιδιών διεξήγαγε έρευνα σχετικά με τις δραστηριότητες της εταιρείας κατά τη διάρκεια του 2021. Η έρευνα επικεντρώθηκε στον τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας όσον αφορά τους ελέγχους πελατών. Η Videoslots παραμένει αδειοδοτημένος φορέας που έχει άδεια λειτουργίας τυχερών παιχνιδιών στη χώρα μέσω της ιστοσελίδας videoslots.com. Ο πάροχος υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών προσφέρει τις υπηρεσίες του στη σουηδική αγορά από το 2018.

Μετά από εμπεριστατωμένη αξιολόγηση, η Spelinspektionen δημοσίευσε μερική έκθεση σε στενή συνεργασία με την Finansinspektionen, την Αρχή Χρηματοοικονομικής Εποπτείας. Οι δύο ρυθμιστικές αρχές εστιάζουν τις δραστηριότητές τους στις δυνατότητες δέσμευσης των πληρωμών σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τους ισχύοντες κανόνες. Κατά τη διενέργεια των ελέγχων της στην Videoslots, η αρχή εξέτασε αρκετούς μεμονωμένους πελάτες. Οι πληροφορίες που ελήφθησαν έδειξαν σημαντική έλλειψη αντίδρασης με στόχο την ελαχιστοποίηση των κινδύνων. Η παράλειψη αυτή θεωρήθηκε σοβαρή παράβαση εκ μέρους της Αρχής, δεδομένων των συνεπειών. Παρά ταύτα, η ρυθμιστική αρχή έλαβε την απόφαση να μην ανακαλέσει την άδεια του προμηθευτή για τα βιντεοπαιχνίδια. Αντιθέτως, ο προμηθευτής έλαβε προειδοποίηση και σημαντικό πρόστιμο ύψους 9 εκατομμυρίων SEK. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από την Spelinspektionen, όπου το μέγιστο πρόστιμο βάσει του νόμου περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες είναι 1 εκατομμύριο ευρώ, ή περίπου 1,06 εκατομμύρια δολάρια.

Η Σουηδία συνέστησε πρόσφατα αλλαγές στη νομοθεσία για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Η ρυθμιστική αρχή ενέκρινε την πρωτοβουλία, επιμένοντας σε μερικές συγκεκριμένες βελτιώσεις. Η Σουηδική Ένωση Εμπορίου Διαδικτυακών Τυχερών Παιχνιδιών (BOS) υπέβαλε επίσης ορισμένες συστάσεις. Σε κάθε περίπτωση, οι ρυθμιστικές αρχές συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου και παρακολουθούν στενά τη σουηδική αγορά διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών.