Sun. Sep 8th, 2024
Spillemyndigheden

Σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τον υπεύθυνο τζόγο, η Δανία μόλις απαγόρευσε τη λειτουργία παράνομων τυχερών παιχνιδιών από 49 διαδικτυακές πλατφόρμες. Η απαγόρευση έγινε μετά από καταγγελία της αρχής τυχερών παιχνιδιών της χώρας, Spillemyndigheden. Το Δημοτικό Δικαστήριο της Κοπεγχάγης τάχθηκε υπέρ της ρυθμιστικής αρχής κατά τη διάρκεια συνεδρίασης τον περασμένο μήνα.

Συνεχίζεται η πάταξη των μη αδειοδοτημένων επιχειρήσεων τυχερών παιχνιδιών

Η ρυθμιστική αρχή, Spillemyndigheden, κέρδισε μια υπόθεση στο Περιφερειακό Δικαστήριο για να μπλοκάρει 49 ιστότοπους που παρέχουν παράνομα τυχερά παιχνίδια στην επικράτεια. Οι εν λόγω φορείς φέρονται να προσέφεραν κλασικά προϊόντα καζίνο, όπως ρουλέτα, πόκερ, αθλητικά στοιχήματα και κουλοχέρηδες. Στον κατάλογο, 13 από αυτούς αντιπροσώπευαν πλατφόρμες στοιχημάτων skinbet.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Αρχή Τυχερών Παιχνιδιών της Δανίας υποβάλλει καταγγελία με σκοπό την απαγόρευση παράνομων ιστότοπων. Τουλάχιστον, η ρυθμιστική αρχή πραγματοποιεί αυτή την επιχείρηση δύο φορές το χρόνο, εντοπίζοντας δυσάρεστες προσφορές για τους παίκτες. Από το 2012, έχουν αποκλειστεί 276 μη αδειοδοτημένοι ιστότοποι, συμβάλλοντας στη διατήρηση μιας ασφαλούς και αξιόπιστης αγοράς. Αυτή τη φορά, πρόκειται για την ένατη πρωτοβουλία της ρυθμιστικής αρχής, όπου η απόφαση του δικαστηρίου έπεσε στις 14 Ιουλίου 2023. Το Spillemyndigheden βελτιστοποιεί τους ελέγχους για τον εύκολο εντοπισμό παιχνιδιών που δεν συμμορφώνονται με τους ισχύοντες κανόνες μέσω αυτοματοποιημένης αναζήτησης και αναφορών από ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Spillemyndigheden, Anders Dorph, η κύρια λειτουργία της Αρχής Τυχερών Παιχνιδιών είναι να καθησυχάζει τους Δανούς και να διασφαλίζει ότι οι προσφορές συμμορφώνονται με τους κανονισμούς. Στόχος θα είναι να αποτραπεί η έκθεση παράνομων παιχνιδιών στη Δανία που δεν συμμορφώνονται με τις ισχύουσες διατάξεις και τα πρότυπα προστασίας των καταναλωτών. Ταυτόχρονα, ο αξιωματούχος δήλωσε ότι αυτές οι επιχειρήσεις αποκλεισμού έχουν επίσης ως στόχο να διασφαλίσουν ότι οι αδειοδοτημένοι προμηθευτές τυχερών παιχνιδιών μπορούν να διεξάγουν τις δραστηριότητές τους χωρίς να αντιμετωπίζουν αθέμιτο ανταγωνισμό. Ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής διαβεβαίωσε ότι ολόκληρη η ομάδα του συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των παράνομων τυχερών παιχνιδιών. Στην πραγματικότητα, το ποσοστό των ιστότοπων παράνομων τυχερών παιχνιδιών που έχουν μπλοκαριστεί έχει αυξηθεί απότομα από έτος σε έτος. Αυτό σημαίνει ότι οι μη αδειοδοτημένες πλατφόρμες τυχερών παιχνιδιών μειώνονται σταδιακά χάρη στον γρήγορο και αποτελεσματικό εντοπισμό”, κατέληξε ο Dorph.