Sun. Sep 8th, 2024
Αρχή Τυχερών Παιχνιδιών της Μάλτας MGA

Η Αρχή Τυχερών Παιχνιδιών της Μάλτας (MGA) ανακοίνωσε την αναστολή της άδειας λειτουργίας της SFJL Holding Limited. Η απόφαση της ρυθμιστικής αρχής τυχερών παιχνιδιών ισχύει από τις 3 Αυγούστου 2023 βάσει του κανονισμού 8 των κανονισμών συμμόρφωσης και επιβολής της νομοθεσίας για τα τυχερά παιχνίδια. Η κύρωση αυτή ακολουθεί σειρά παραβάσεων της μαλτέζικης νομοθεσίας περί τυχερών παιχνιδιών.

Μη συμμόρφωση με τα πρότυπα

Η SFJL Holding Limited απαγορεύεται πλέον να λειτουργεί και να παρέχει τις υπηρεσίες της στη Μάλτα για χρονικό διάστημα που καθορίζεται από τη λήξη της άδειάς της. Σύμφωνα με την Αρχή Τυχερών Παιχνιδιών της Μάλτας, η εταιρεία παραβίασε διάφορα τμήματα των κανονισμών που αφορούν τον κανονισμό 9 (1) C, K και J. Το τμήμα προβλέπει τη μη συμμόρφωση με τις διατάξεις που εισήγαγε η νομοθεσία και η ίδια η ρυθμιστική αρχή. Μάλιστα, η MGA έχει επισημάνει ότι οι κάτοχοι άδειας είναι υποχρεωμένοι να ζητούν την έγκριση της Αρχής για κάθε σημαντική αλλαγή εντός της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, η ρυθμιστική αρχή εντόπισε παραβίαση του άρθρου 9, καθώς δεν είχε γνωστοποιήσει λεπτομέρειες σχετικά με τον λόγο της ρυθμιστικής δράσης. Σε κάθε περίπτωση, η SFJL δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει τις δραστηριότητες τυχερών παιχνιδιών καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου αναστολής. Ωστόσο, εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση και να υποστηρίξει την υπόθεσή της σύμφωνα με το άρθρο 43 του νόμου περί τυχερών παιχνιδιών, κεφάλαιο 583 των νόμων της Μάλτας.

Πριν από αυτή την αναστολή, η MGA ακύρωσε επίσης την άδεια παροχής υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών B2C της EGMIT Elite Limited. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία υποχρεούται να σταματήσει όλες τις δραστηριότητές της λόγω ορισμένων παραβάσεων των κανονισμών συμμόρφωσης και επιβολής της νομοθεσίας περί παιγνίων. Με τη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών βάσει της άδειας MGA, η απόφαση της ρυθμιστικής αρχής δεν αφορά μόνο τις δραστηριότητες, αλλά και όλες τις προσφορές που απαιτούν ειδική άδεια από τον οργανισμό, ιδίως στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του φορέα και σε άλλους ιστότοπους. Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, η ρυθμιστική αρχή έχει κινήσει διαδικασία εκκαθάρισης μετά την υποβολή αστυνομικής αναφοράς κατά του φορέα εκμετάλλευσης.

Μέχρι στιγμής, η Αρχή Τυχερών Παιχνιδιών της Μάλτας διατηρεί και ενισχύει τη δέσμευσή της να στείλει ένα ωμό μήνυμα. Αυτό σημαίνει ότι οι φορείς εκμετάλλευσης που δεν συμμορφώνονται με τα ισχύοντα πρότυπα θα αντιμετωπίσουν άμεσες και άκαμπτες κυρώσεις. Οι πρόσφατες ενέργειες της MGA το αποδεικνύουν αυτό και αποτελούν σημείο αναφοράς για τους άλλους στον κλάδο.