Sun. Sep 8th, 2024

Ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο, ανακοίνωσε την Παρασκευή στο Instagram ότι αποσύρθηκε από την αποστολή της Ελλάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου θα ήταν ο επικεφαλής.

Ο ίδιος εξήγησε ότι “δεν ήταν έτοιμος να αγωνιστεί στο επίπεδο που απαιτείται για να λάβει μέρος σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο”, λόγω της επιβάρυνσης από τη σεζόν του στο ΝΒΑ.

“Είμαι πολύ απογοητευμένος από αυτό το συμπέρασμα, αλλά είναι μια απόφαση που πάρθηκε με το ιατρικό τιμ”, δήλωσε ο 28χρονος πίβοτ.

Η Ελλάδα ξεκινά το Παγκόσμιο Κύπελλο στις 26 Αυγούστου απέναντι στην Ιορδανία, σε έναν όμιλο που περιλαμβάνει επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με την ανακοίνωση αυτή, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έβαλε τέλος σε εβδομάδες αβεβαιότητας σχετικά με τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ με την Ελλάδα.

Απών από την προετοιμασία με την Εθνική Ελλάδας, ο “Greek Freak” είχε υποβληθεί σε επέμβαση στο γόνατο στις αρχές Ιουλίου και η συμμετοχή του παρέμενε αβέβαιη.

“Μετά από μήνες δουλειάς και αρκετές συναντήσεις με το ιατρικό τιμ, είναι ξεκάθαρο ότι δεν είμαι έτοιμος να παίξω στο επίπεδο που πρέπει να παίξω στο Παγκόσμιο Κύπελλο”, έγραψε ο 28χρονος σε ανακοίνωση που δημοσίευσε στα κοινωνικά του δίκτυα (Twitter, μετονομάστηκε σε Χ, Instagram και Facebook).

“Αυτή δεν ήταν μια επιλογή, αλλά η μόνη επιλογή για να διασφαλίσω ότι θα επιστρέψω στο επίπεδο του μπάσκετ για το οποίο έχω δουλέψει τόσο σκληρά. Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος”, παραπονέθηκε ο σταρ του ΝΒΑ.

Τόνισε ότι “ο απώτερος προσωπικός και συλλογικός του στόχος είναι να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και θα είναι τιμή μου να εκπροσωπήσω την εθνική μου ομάδα του χρόνου”, κατέληξε.

Χωρίς τον πρωταγωνιστή της, η Ελλάδα έχασε τα δύο τελευταία παιχνίδια προετοιμασίας από τη Σερβία (64-71) και την Ιταλία (70-74) στο τουρνουά Ακρόπολις.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη βρίσκεται στον Γ’ όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου μαζί με τη Νέα Ζηλανδία, την Ιορδανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.