Sun. Sep 8th, 2024

Ένας Έλληνας οπαδός της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου το βράδυ της Δευτέρας σε προάστιο της ελληνικής πρωτεύουσας κατά τη διάρκεια καβγά με οπαδούς της κροατικής Ντιναμό Ζάγκρεμπ, σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία.

Από τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ ομάδων υπερηρώων τραυματίστηκαν τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι, τρεις Έλληνες και πέντε Κροάτες, ενόψει του πρώτου αγώνα του Champions League το βράδυ της Τρίτης στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, στα περίχωρα της Αθήνας.

“Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Ένας νεαρός Έλληνας μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου”, ανέφερε η ελληνική αστυνομία, προσθέτοντας ότι άλλα οκτώ άτομα τραυματίστηκαν.

Μεταξύ των τραυματιών που εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ήταν ένας ανήλικος με τραύματα στο κεφάλι που προκλήθηκαν από πέτρα που του πέταξαν, μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι ΕΡΤ.

Ο 22χρονος άνδρας που μαχαιρώθηκε μεταφέρθηκε σε αθηναϊκό νοσοκομείο πριν υποκύψει στα τραύματά του το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Μέχρι το πρωί της Τρίτης, η ελληνική αστυνομία είχε προχωρήσει σε 96 συλλήψεις μετά από βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των ultras των δύο συλλόγων.

Έχει ξεκινήσει έρευνα και οι συλληφθέντες αναμένεται να ακουστούν από τον εισαγγελέα την Τρίτη, σύμφωνα με το ελληνικό πρακτορείο ειδήσεων Ana.

Περίπου εκατό χούλιγκαν του κροατικού συλλόγου ήταν παρόντες στην ελληνική πρωτεύουσα, πρόσθεσε το Ana.

Τη νύχτα της 1ης Φεβρουαρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη (βόρεια Ελλάδα), ένας νεαρός οπαδός, ο Άλκης Καμπανός, ηλικίας 19 ετών, ξυλοκοπήθηκε και μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου μετά από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ δύο αντίπαλων ελληνικών συλλόγων, της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και της ΠΑΕ Άρης.

Τον περασμένο Ιούλιο, επτά από τους δώδεκα κατηγορούμενους στην υπόθεση κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια και καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη.