Sun. Sep 8th, 2024
Serie B - Legnano Knights, Κυριακή του πάθους στο Sant'Antimo

Κυριακή στην Καμπανία για τους Ιππότες που θα αντιμετωπίσουν την Sant’Antimo, ομάδα που προπονείται από τον Marco Gandini, πρώην προπονητή της Sangiorgese, και η οποία έχει πλέον 8 βαθμούς στη βαθμολογία όπως και οι Ιππότες. Ως πρώην Legnano, όμως, στο ρόστερ της PSA βρίσκεται και ο Fliberto Dri, ο οποίος αγωνίστηκε τη σεζόν 2012/2013. Ο Dri, ένας Friulian από το Udine, μπορεί να υπερηφανεύεται για σχεδόν 6.000 πόντους που σημείωσε στη Serie B και πολύτιμη εμπειρία που έχει συσσωρευτεί σε όλη την στεφάνη της Ιταλίας: Valenza, Verona, Rieti, Castelletto, Udine, Cassino, Oleggio, Fabriano, Sant’Antimo και Bisceglie οι σταθμοί της διαδρομής του, με τις τελευταίες 11 σεζόν να περνάει συνεχώς σε διψήφιο αριθμό πόντων.

Ο Ντρι ξεκινά συνήθως από τον πάγκο, ενώ στο παρκέ κάνει αισθητή την παρουσία του, και πώς κάνει αισθητή την παρουσία του, ο Έλληνας Μιχάλης Καμπερίδης, ένας 206άρης σέντερ που σκοράρει κατά μέσο όρο 16 πόντους με 9,1 ριμπάουντ ανά αγώνα. Κυπελλούχος Ελλάδας (2017/2018) και Champions League (2017/2018) και τα δύο με την ΑΕΚ, έχει αγωνιστεί πάντα στην Ελλάδα με τον Χολαργό, το Ρέθυμνο, τη Λάρισα και τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης. Καλείται συνεχώς με τις εθνικές ομάδες Κ18 και Κ20, είναι σίγουρα ένας από τους πιο κυρίαρχους σέντερ σε ολόκληρο το πρωτάθλημα.

Τρίτος και τελευταίος παίκτης με διψήφιο αριθμό πόντων (10,2 πόντοι μέσος όρος) είναι ο Μάρκο Μενέλα γκαρντ-πτέρυγας, που κατάγεται από την Τόρε ντελ Γκρέκο και παρά τα 23 του χρόνια έχει ήδη πέντε σημαντικές σεζόν στη Β. Μεγαλωμένος και απογαλακτισμένος από τα τμήματα υποδομής της ViviBasket, ξεκίνησε την καριέρα του στο Σαλέρνο, όπου με το που έγινε 18 ετών έβγαλε 15 λεπτά μέσης χρήσης. Την επόμενη χρονιά μετακόμισε στην Τσέτσινα, πάλι στη Β, όπου διπλασίασε τα λεπτά και τα στατιστικά του, στη συνέχεια η εμπειρία στην Παλεστρίνα τη σεζόν που σταμάτησε από την Κόβιντ και η επιστροφή στο Σαλέρνο.

Οι σημαντικότεροι παίκτες του ροτέισον είναι ο Κάρλο Καντόνε, ο Γκουίντο Σκαλί, ο Αντόνιο Γκάλο και ο Αντρέα Κουαρίσα. Ο Cantone είναι ένας από τους ανανεωτές της Sant’Antimo, ο οποίος κατάγεται από την πόλη της Καμπανίας, μεγάλωσε στην ακαδημία νέων της Igea και ήταν επίσης αρχηγός της ομάδας που διεκδίκησε το πρωτάθλημα της Α2 την περίοδο 2011-12.

Η διετής συμφωνία της PSA με τον Γκουίντο Σκαλί, έναν 24χρονο εξτρέμ από την Τοσκάνη, δείχνει τη διάθεση να ποντάρει στο μέλλον. Ο Σκαλί μεγάλωσε μπασκετικά στα φυτώρια της Έμπολι, στη συνέχεια μετακόμισε σε πολύ νεαρή ηλικία στην Αουρόρα Τζέζι, με την οποία έκανε ντεμπούτο στην Α2 τη σεζόν 2015-16. Το καλοκαίρι του 2017 μετακόμισε στη Σανγκιορτζέζε, όπου κέρδισε αμέσως λεπτά συμμετοχής και ευθύνες, ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στην Ομέγκνα, όπου κατέκτησε το Κύπελλο Β’ Ιταλίας ως MVP. Θα παραμείνει στο Πιεμόντε μέχρι τη σεζόν 2020-21. Την επόμενη χρονιά θα ξεκινήσει και πάλι στη Μολφέτα και, μόλις σωθεί, θα μετακομίσει στο Ρίμινι, όπου θα παίξει στο φινάλε της σεζόν και θα πανηγυρίσει την άνοδο στην Α2.

Ο Αντόνιο Γκάλο, 23 ετών, μπορεί ήδη να θεωρεί τον εαυτό του βετεράνο της Β όπου σε 5 σεζόν έχει συγκεντρώσει 129 παρουσίες. Μεγάλωσε στη ViviBasket Νάπολι με την οποία πέρασε όλη την τραφίλα των νέων και έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία μόλις 15 ετών με τη Megaride, με την οποία έπαιξε σε διπλό ταμπλό για τρεις σεζόν μεταξύ Γ και Δ. Το 2018 μεταπήδησε στην Cuore Napoli Basket, στην Α2, ενώ στη συνέχεια έκανε το ντεμπούτο του στη Β με τη Scauri. Το 2019 παίρνει μεταγραφή στο Σαλέρνο, στη συνέχεια στην Ποτσουόλι και την περασμένη σεζόν στη Ματέλιτσα, στη Girone C. Από το καλοκαίρι του 2022, ο Antonio Gallo είναι επίσης άξονας της Εθνικής ομάδας 3X3, με την οποία συμμετείχε αρχικά στο Nations League και στη συνέχεια στους Μεσογειακούς Αγώνες στο Οράν και με την οποία θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες στη Ρώμη.

Τέλος, ο Κουαρίσα, βενετσιάνος pivot, 30 ετών, μόλις επέστρεψε από μια εξαιρετική σεζόν που έπαιξε με τη φανέλα της Ανκόνα, μεγάλωσε μπασκετικά στο φυτώριο του Τρεβίζο, όπου αθροίστηκε στην πρώτη ομάδα σε πολύ μικρή ηλικία. Παράλληλα, φορούσε συνεχώς τις φανέλες των εθνικών ομάδων νέων, από την κατηγορία κάτω των 16 έως την κατηγορία κάτω των 20 ετών. Είχε την πρώτη του “ανώτερη” εμπειρία στη Β’ ομάδα της Λατίνα, τη σεζόν 2011-12, από εκεί μετακόμισε στο Αγριτζέντο, και στη συνέχεια το 2013-14 το άλμα στο DNA Silver με την Casalpusterlengo. Οι επόμενες δύο σεζόν ήταν καθοριστικές για την καριέρα του, πρώτα στην Cento και στη συνέχεια στην San Severo. Το 2017-18 επιστρέφει στην A2 Gold με τη φανέλα της Jesi, την επόμενη χρονιά πηγαίνει στη Βερόνα όπου συναντά τον προπονητή Gandini, ενώ το καλοκαίρι του 2019 ακολουθεί το άλμα στη Serie A, όταν υπογράφει στην Pistoia. Τον Φεβρουάριο του 2020 επιστρέφει στη Jesi, στη B, όπου κάνει το ντεμπούτο του πριν σταματήσει το πρωτάθλημα για την Covid. Αντισταθμίζει την επόμενη χρονιά, πριν μετακομίσει στη φιλόδοξη Ανκόνα, με την οποία έφτασε μέχρι τα ημιτελικά των πλέι οφ.

Η αλλαγή των μακρινών είναι ο Αντρέα Κολόσα, στην περιοχή των Ιπποτών κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού, υπέγραψε τελικά στην PSA. Ο 22χρονος wing-pivot με διπλή επιθετική διάσταση, που μόλις επέστρεψε από μια πολύ καλή σεζόν που πέρασε με τη φανέλα της Oleggio, γεννήθηκε στο San Daniele del Friuli. Απογαλακτισμένος από την ακαδημία νέων της Apu Udine, στρατολογήθηκε από τη Stella Azzurra Roma όταν ήταν 16 ετών και κατέκτησε το πρωτάθλημα U18. Το καλοκαίρι του 2019 μετακομίζει στη Μάντοβα, βρίσκεται στο ρόστερ των Stings στην Α2 και παράλληλα παίζει διπλό ντραφτ στη C Gold, την επόμενη χρονιά βρίσκεται στη Βερόνα και με τους Tezenis χαράσσει 16 συμμετοχές και 30 βαθμούς στην Α2. Ξεκινά τη σεζόν 2021/22 με την Μπερναρέτζιο, στη Β, μετά από 7 ημέρες μετακομίζει στην Ολέτζιο με την οποία παραμένει μέχρι τη μεταγραφή του στην Sant’Antimo. Το ρόστερ συμπληρώνουν οι νεαροί Massimo Peluso, Francesco Stentardo και Gabriele Di Camillo.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΝΙΓΚ – Λίγοι πόνοι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας για τους Μαρίνο και Σιπάλα. Κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα για τους υπόλοιπους ιππότες. ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: 1ος διαιτητής: LUCHI MATTEO του PRATO (PO), 2ος διαιτητής: MAMMOLI ANDREA της PERUGIA (PG).