Sun. Sep 8th, 2024
Serie B - Τα Λιοντάρια Μπισέγκλι υποδέχονται την Πέμπτη τη Ριστόπρο Φαμπριάνο

Η Ristopro Janus Basket Fabriano αντιμετωπίζει την Πέμπτη στις 8.30 μ.μ. στο PalaDolmen την πρώτη από τις έξι μεσοβδόμαδες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου αντιμετωπίζοντας τους Lions Bisceglie. Μετά την εντός έδρας ήττα από το Σαν Σεβέρο, τα παιδιά του προπονητή Φεντερίκο Γκράντι αντιμετωπίζουν τη δεύτερη από τις τρεις συνεχόμενες αναμετρήσεις με ομάδες της Απουλίας, με την Bisceglie να προηγείται του κυριακάτικου εντός έδρας αγώνα με τον Τάραντο.

Η Bisceglie είναι μία από τις πέντε ομάδες που δεν έχουν συγκεντρώσει βαθμούς στον βαθμολογικό πίνακα μετά τα πρώτα 80 λεπτά της κανονικής περιόδου, αλλά οι εμφανίσεις που έδωσε απέναντι σε συγκροτημένα σχήματα όπως η Ruvo di Puglia και η Ravenna έχουν φρεσκάρει την ομάδα του προπονητή Enrico Fabbri. Η κολεκτίβα των Νερατζούρι αντιμετωπίζει επίσης την απουσία ενός εκ των στοιχείων της πεντάδας, του Γιάνκο Τσέπιτς, που αντικαταστάθηκε καλά μέχρι στιγμής από τον νεαρό Σόμα Αμπάτι Τουρέ, τον καλύτερο ριμπάουντερ της ομάδας στα δύο πρώτα παιχνίδια. Πρώτος σκόρερ είναι ο Βούλγαρος Alex Ouandie, ο οποίος προσγειώθηκε στη Β, αφού ταξίδευε πάντα πάνω από 20 πόντους κατά μέσο όρο τα τελευταία τρία χρόνια στη Γ Χρυσή με τους Corato, Lucera και Monteroni. Ο σκηνοθέτης είναι ο πολλά υποσχόμενος κλάσης του 2002 Manuel Saladini, συγγραφέας 9 πόντων, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ την Κυριακή στη Ραβέννα. Στην περιφέρεια οι Ρομπέρτο Τσέσαρι και Ραφαέλ Τσίτι, παρά τις ταυτότητές τους, αποτελούν στοιχεία αποδεδειγμένης εμπειρίας στην τρίτη εθνική σειρά. Κάτω από το καλάθι η Bisceglie βασίζεται αντίθετα σε έναν απόλυτο βετεράνο της Β, όπως ο Αργεντινός Marcelo Dip, στην τρίτη συνεχόμενη σεζόν του ως πρωταγωνιστής στην PalaDolmen. Η εναλλακτική λύση του Dip είναι ο νεαρός Jacopo Ragusa, τον οποίο ο Ristopro αντιμετώπισε το 2021 όταν βρισκόταν στο Sant’Antimo, ενώ στο εξωτερικό τμήμα ο Μιλανέζος του ’04 Simone Turin και ο πρώην Πεσκάρα Constantin Maralossou συμπληρώνουν το rotation.

Πιθανή πεντάδα LIONS BISCEGLIE:

7 Manuel SALADINI 7.0 πόντοι, 2.0 ασίστ

34 Alex OUANDIE 16,0 πόντοι, 70% δίποντα

21 Raphael CHITI 10.0 πόντοι, 3.5 φάουλ

11 Soma ABATI TOURE 4,0 πόντοι, 9,0 ριμπάουντ

4 Marcelo DIP 14.0 πόντοι, 75% από δίποντα

Προπονητής Enrico FABBRI

Διαιτητές – Vincenzo AGNESE του BARANO D’ISCHIA (NA) και Marcello MANCO του SAN GIORGIO A CREMANO (NA)

Περίεργο – Το τελευταίο προηγούμενο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στο PalaDolmen χαμογέλασε στους ασπρόμαυρους. Ήταν 23 Δεκεμβρίου 2018 και στον προχριστουγεννιάτικο γύρο κέρδισε η ομάδα με επικεφαλής τότε τον Alessandro Fantozzi με 56-64, η οποία πήρε τους δύο βαθμούς χάρη σε ένα εξαιρετικό τελευταίο δεκάλεπτο που ολοκληρώθηκε με επιμέρους 13-28.

Μέσα ενημέρωσης – Ζωντανή μετάδοση στο LNP Pass. Ενημέρωση στο τέλος κάθε περιόδου στα επίσημα κανάλια μας στο Facebook και το Instagram.