Fri. Sep 20th, 2024
Serie B - Η Basket Corato ενισχύεται με τον point guard Andrea Birra

Η αγορά της Basket Corato χτύπησε στις αρχές της χρονιάς, αριθμητικά ελλειμματική μετά την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε ο Simone Giovinazzo. Προκειμένου να εμπλουτίσει το ρόστερ που έχει στη διάθεσή του ο προπονητής Χουάν Μανουέλ Γκατόνε, ο σύλλογος του προέδρου Μαρούλι απέκτησε τον Αντρέα Μπίρα, έναν ναπολιτάνο πλέι μέικερ γεννημένο στις 18 Απριλίου 2002. Ένας παίκτης που ακόμα εξελίσσεται και μεγαλώνει, βρίσκεται πλήρως μέσα στις παραμέτρους τόσο των τεχνικών ικανοτήτων όσο και της προοπτικής που επιθυμεί ο σύλλογος για το πρότζεκτ Corato.

Προικισμένος με καλή σωματική διάπλαση και εκρηκτική ταχύτητα στο ένας εναντίον ενός και στο να κόβει τις αντίπαλες άμυνες με τις διεισδύσεις του, ο Birra προπονήθηκε στον τομέα των νέων μεταξύ Scandone Avellino και Isernia, πριν κάνει το ντεμπούτο του στη Γ’ Χρυσή την περίοδο 2019/20 με την Isernia. Την επόμενη σεζόν ήρθε η σειρά Β στη γενέτειρά του Καμπανία με την Ποτσουόλι. Στη συνέχεια μετακόμισε αρχικά στο Κασίνο, πάλι στη Serie B, και στη συνέχεια στην Παβία στην ίδια κατηγορία. Τη σεζόν 22/23 νέα περιπέτεια στο Παλέρμο πριν καταλήξει το καλοκαίρι στη Μόλα και μετακομίσει στο Κοράτο.

Οι φίλαθλοι του Κόρατο είχαν ήδη την ευκαιρία να δουν τον Μπίρα επί τω έργω στο νικηφόρο ματς με τη Μόλα (85-75) στον πρώτο γύρο, όταν ο Ναπολιτάνος πλέι μέικερ ξεχώρισε με σημαντική εμφάνιση και αποτέλεσε αγκάθι για τα παιδιά του Γκατόνε. Σε εκείνο το ματς πέτυχε 17 πόντους με 6/8 στις βολές και 50% στα δίποντα και έδωσε 5 ασίστ. Μια εμφάνιση που πρωταγωνιστεί για έναν νεαρό σαν κι αυτόν. Τη φετινή σεζόν έχει πετύχει μέχρι στιγμής 123 πόντους σε 14 παιχνίδια με τη φανέλα της Μόλα με μέσο όρο 8,8 πόντους ανά αγώνα.

Ο παίκτης έχει ήδη ενταχθεί τις τελευταίες ημέρες στους νέους του συμπαίκτες, τους οποίους σιγά σιγά γνωρίζει και με τους οποίους ήδη προπονείται. Θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο 10 και πιθανότατα θα είναι ήδη διαθέσιμος για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, όταν η Κοράτο θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Λουκέρα.