Fri. Sep 20th, 2024
Serie B - Η Geko φιλοξενεί την Omegna, στην PalaPuca ένα μεγάλο ματς που μυρίζει playoffs

Επιστρέφει στο PalaPuca η Γκέκο, που απόψε θα αντιμετωπίσει μπροστά στο κοινό της την Ομέγκνα για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής. Το έτος 2024 ανοίγει και ταυτόχρονα κλείνει το πρώτο μισό της σεζόν και για την ομάδα του Sant’Agostino θα είναι μια σημαντική ευκαιρία να επιβεβαιώσει την ανάπτυξη που έδειξε τις τελευταίες εβδομάδες του 2023 και να ξαναμπεί στο τρένο των πλέι οφ που αυτή τη στιγμή απέχει μόλις δύο βαθμούς. Προφανώς θα είναι κάθε άλλο παρά εύκολο, η Ομέγκνα είναι μια από τις μεγάλες ανακοινώσεις του πρωταθλήματος, μια μεγάλη και πλήρης ομάδα που μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα έχει αρχίσει να “τρέχει” και που με τη νίκη της 23ης Δεκεμβρίου επί της Πιομπίνο έχει αγκιστρώσει την 5η θέση της βαθμολογίας.

Ο άξονας παιχνίδι-άξονας είναι βαρύς για την ομάδα του κόουτς Ούγκο Ντουκαρέλο: ο Σλοβένος σκηνοθέτης Ζαν Κόσιτς πορεύεται με 12,1 πόντους (39% εντός πεδιάς) και 4,6 ασίστ, ο ψηλός Τζάκοπο Μπαλαντσόνι προσθέτει 16,3 πόντους, 8,4 ριμπάουντ και είναι ο δεύτερος παίκτης όλης της κατηγορίας από πλευράς αξιολόγησης. Γύρω τους, όμως, υπάρχει πολλή ποιότητα καλά κατανεμημένη τόσο σε όσους ξεκινούν στην πεντάδα όσο και σε όσους έρχονται από τον πάγκο. Ο Fazioli (10,9 με 42% από τα 6,75), ο ακραίος Torgano (11,8 με 4,3 ριμπάουντ) και ο Patrick Baldassarre (10,3 πόντοι και 5,5 ριμπάουντ σε λιγότερο από 18 λεπτά μέσης χρήσης) είναι συνεχώς σε διψήφιο αριθμό πόντων, αλλά και οι Picarelli, Solaroli και ο point guard Coltro έχουν ανεκτίμητη συνεισφορά. Από τους δεκαοκτώ βαθμούς που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής (9-7 ο απολογισμός), η Παφόνι έχει κερδίσει δέκα μακριά από την έδρα της.



Εδώ Γκέκο – Η σύντομη διακοπή των Χριστουγέννων ήταν χρήσιμη για να επαναφορτιστούν οι σωματικές και ψυχικές δυνάμεις μετά το tour de force του Δεκεμβρίου, αλλά από τις 28 του μήνα η ομάδα εργάζεται για την καλύτερη προετοιμασία αυτού του αγώνα με την Omegna. “Απολύτως, έχουμε το μυαλό μας σε αυτό το ματς από την ημέρα που επιστρέψαμε από τη χριστουγεννιάτικη διακοπή”, λέει ο Luca Digno, ο νεοφερμένος παίκτης της Geko, “και δουλεύουμε πολύ καλά κατά τη γνώμη μου. Ξέρουμε ότι μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε έναν αντίπαλο που κάθε χρόνο χτίζει σημαντικές ομάδες για τη νίκη και γνωρίζουμε ότι θα είναι ένας αγώνας με μεγάλη δαπάνη σωματικής και αθλητικής ενέργειας, αλλά εδώ στο Sant’Antimo δεν ήταν ποτέ εύκολο για κανέναν και θα τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε και αυτό το παιχνίδι. Η ενσωμάτωσή μου; Βελτιώνεται μέρα με τη μέρα, το νιώθω σε κάθε προπόνηση, νιώθω μέρος της ομάδας και μέσα στα σχήματα”.

Υπάρχει λοιπόν ηρεμία στην PSA, με την Γκέκο να κερδίζει τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της και να διορθώνει μια ισορροπία που είχε γίνει ανησυχητική σε κάποιο σημείο της σεζόν.

‘Υπάρχουν ακόμα πολλά να κάνουμε’, λέει ο GM Vittorio Di Donato, ‘αλλά είμαστε σε καλό δρόμο. Μετά τη Φιορεντζουόλα ως κοινωνία είχαμε ζητήσει από όλους μια σημαντική αντίδραση, η ομάδα δεν έδινε αυτό που πιστεύαμε ότι μπορούσε να δώσει, αλλά εκείνη τη στιγμή εκτός από το να απαιτήσουμε μια αντίδραση από την ομάδα συνεχίσαμε να πιστεύουμε στο πρόγραμμά μας, στις επιλογές μας και κυρίως στη δουλειά του προπονητή και αυτό απέδωσε καρπούς. Η ομάδα δεν διαλύθηκε ποτέ και μέρα με τη μέρα συμπυκνωθήκαμε όλοι σε ένα ενιαίο μπλοκ. Βρήκαμε το τετράγωνο που μας έλειπε και σιγά σιγά βγήκαν οι νεότεροι, όπως ο Γκάλο και ο Κολύσα, παίκτες στους οποίους πάντα πιστεύαμε και οι οποίοι τώρα δείχνουν γιατί το περασμένο καλοκαίρι ο Σαντ’ Άντιμο είχε ποντάρει πολλά σε αυτούς. Τώρα σκεφτόμαστε την Omegna”, συνεχίζει ο προπονητής, “μια δυνατή ομάδα με σημαντικό ροτέισον και πολλούς έμπειρους παίκτες. Γνωρίζουμε την αξία τους, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι μια ενδεχόμενη νίκη μπορεί να έχει σημαντικό ειδικό βάρος για την κατάταξή μας και είμαι πεπεισμένος ότι τα παιδιά θα τα δώσουν όλα”.



Το ραντεβού – Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο PalaPuca στη Via Marconi, Sant’Antimo, απόψε στις 6 μ.μ. Διαιτητές θα είναι οι Gabriele Occhiuzzi και Marco Schiano της Zenise από την Τεργέστη. Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά για τους συνδρομητές του LNP Pass.