Sun. Sep 8th, 2024
Serie B - Ένα σουτ στις καθυστερήσεις καταδικάζει τους Sharks σε ήττα από το Κολέγιο

Προηγήθηκε για 39 λεπτά και πλέον, ένα σουτ στο τέλος είναι αυτό που καταδικάζει τους Σαρκς στην έβδομη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Serie B Interregional. Το ντέρμπι με το College Borgomanero τελειώνει στην πραγματικότητα 95-96 με ένα τρίποντο στη σειρήνα και ένα καλάθι που μόλις πέτυχε ο Perez που είχε αποφασίσει 95-93 (για τον ερυθρόλευκο νούμερο 4 και πάλι σταθερή εμφάνιση με 32 πόντους σε 32 λεπτά συμμετοχής και 10 ριμπάουντ).

Στο παρκέ για τους Sharks οι Borsani, Perez, Sablich, Jovanovic και Colombo, για το College οι Trucchetti, Pettinaroli, Ferrari, Benzoni και D’Amelio. Το παιχνίδι ξεκίνησε με μεγάλη ένταση από τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι τρύπησαν πρώτοι τα δίχτυα με τον Sablich (3-0) και σύντομα δημιούργησαν πλεονέκτημα (7-3 με τον Sablich). Ένταση και στην άμυνα και σε πρώτο χρόνο η υπεροχή είναι σαφής (30-15). Το δεύτερο δεκάλεπτο είναι μάρκας College, οι Sharks δυσκολεύονται στην άμυνα και αφήνουν τους αντιπάλους να ροκανίσουν το σκορ, αφαιρώντας αρχικά διψήφια διαφορά (38-29 με καλάθι από την περιοχή του Ferrari) και πλησιάζοντας σε απόσταση αναπνοής στο φινάλε (45-42). Οι τελευταίες βολές ήταν του αρχηγού Πιλότι στο σεντόνι (47-42).

Στην επανάληψη οι πρώτες βολές είναι πάλι του αρχηγού και πάλι από τη lunette (48-42), ο Πέρεζ ευστοχεί από το τρίποντο και διορθώνει και πάλι το διψήφιο προβάδισμα (54-44)- οι Sharks βρίσκουν τάξη στην άμυνα και ο Πέρεζ και πάλι από το τρίποντο σφραγίζει το 65-50- το Κολλέγιο παραμένει στο κατόπι με τον Φεράρι (73-65), αλλά το τελευταίο τρίτο είναι του ελέγχου των γηπεδούχων (76-65). Απίστευτο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Τελέσκα είναι αυτός που κρατάει την απόσταση από το λούνα παρκ (80-70), από το 82-74 γίνεται μοναδική μάχη. Ο Τελέσκα και πάλι από την ίδια γραμμή σφραγίζει το 86-80, αλλά οι Κολεγιόπαιδες εκμεταλλεύονται μια όχι και τόσο σφιχτή άμυνα και διαμορφώνουν το 90-86. Ο Capitan Pilotti πετυχαίνει ένα σημαντικό καλάθι που σκοράρει από τα δύο (93-89), ο Pillastrini είναι αυτός που ισοφαρίζει για το 93-93. Ο Perez βάζει το τελευταίο του καλάθι, αλλά ο Trucchetti με κάτι παραπάνω από ένα δευτερόλεπτο να απομένει βάζει το τρίποντο που αξίζει τη νίκη: 95-96.

Τα λόγια του προπονητή Πάολο Γκαντίνι: “Είναι δύσκολο να σχολιάσεις το παιχνίδι, αν και είναι πολύ εύκολο να το διαβάσεις. Λυπούμαστε γιατί είναι ένα παιχνίδι που αντικειμενικά αξίζαμε να το κερδίσουμε για αυτό που παράξαμε στο γήπεδο, μπροστά 39 λεπτά και σχεδόν 59 δευτερόλεπτα, μάλιστα καλά και διψήφια. Δεν ήμασταν τόσο κακοί όσο θα έπρεπε”, λέει, “δεν κλείσαμε το παιχνίδι, θα μπορούσαμε να πάμε στο ημίχρονο με μεγαλύτερο προβάδισμα, αλλά τους αφήσαμε να ξαναμπουν στο παιχνίδι, κάτι που στην πραγματικότητα ήταν δικαιολογημένο γιατί περιμένεις αντίδραση από μια ταλαντούχα ομάδα. Το λάθος, όμως, ήταν στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε 15 λεπτά τον έλεγχο διαχειριζόμενοι το προβάδισμα, στη συνέχεια δεν ήμασταν πολύ παιγνιώδεις στην επίθεση και όχι πολύ πειθαρχημένοι. Πίσω από την μπάλα δεχτήκαμε πάρα πολλά απλά πράγματα, ελεύθερα σουτ με ανόητα φάουλ, ήμασταν νευρικοί. Δουλέψαμε άσχημα στα βασικά του κοψίματος, προειδοποιήσαμε την ομάδα και δεχτήκαμε πολλά επιθετικά ριμπάουντ, τα περισσότερα από τα οποία μετατράπηκαν σε πόντους. Ας πάρουμε στο σπίτι μας αυτά που κάναμε καλά και ας επιστρέψουμε στο γυμναστήριο για να δουλέψουμε.

Oleggio Magic Basket – College Borgomanero: 95-96 (30-15; 17-27; 29-23; 19-31)

Oleggio: Perez 32, Boldrini ne, Maviglia ne, Telesca 8, Pilotti 19, Sampieri 7, Borsani 2, Sablich 9, Temporali 2, Colombo 5, Jovanovic 11, Ianelli ne. Όλοι: Gandini.

College: Trucchetti 20, Pettinaroli 12, Giustina ne, Benzoni 18, Ferrari 26, Fedorenko ne, D’Amelio 5, Zanetti 2, Bazan 1, Broggi 8, Barzon, Pillastrini 4. Όλοι: Di Cerbo.