Sun. Sep 8th, 2024
NBA MARKET - 20 παίκτες που θα μπορούσαν να αλλάξουν φανέλα μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου

Ένα μείγμα από All-Stars του ΝΒΑ, παίκτες ρόλων και βετεράνους θα βρεθεί στο τραπέζι των ανταλλαγών τις επόμενες ημέρες. Ο Έντι Μπιτάρ συγκέντρωσε 20 ονόματα, όλα σημαντικά και αρκετά που αποτελούν αντικείμενο φημών και θα μπορούσαν να είναι σοβαροί υποψήφιοι για να αλλάξουν ομάδα. Αν και δεν είναι λογικό να είναι και τα 20, αναμένεται ότι ένας σημαντικός αριθμός από αυτούς θα αγωνιστεί σε νέες ομάδες το συντομότερο δυνατό. ποιοι είναι αυτοί; Ακολουθούν τα 20 ονόματα, όχι απαραίτητα με αλφαβητική σειρά ούτε με βάση το ποσοστό των πιθανοτήτων να αλλάξουν ομάδα.

1. Ντόνοβαν Μίτσελ

Συντελεστές: David Richard-USA TODAY Sport

Στατιστικά 2023-24: 27,7 PPG, 5,5 RPG, 6,3 APG, 1,9 SPG, 0,4 BPG

Πιθανοί προορισμοί: New York Knicks, Philadelphia 76ers

Το μέλλον του Ντόνοβαν Μίτσελ στο Κλίβελαντ μοιάζει αβέβαιο, τροφοδοτούμενο από την επιθυμία του να αποχωρήσει από την ομάδα. Με τους Καβαλίερς να είναι απίθανο να φτάσουν φέτος στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας, ο Μίτσελ ενδέχεται να αναζητήσει νέες ευκαιρίες, καθώς μετά την επόμενη σεζόν θα είναι ελεύθερος. Δεν είναι πολλοί σούπερ σταρ παίκτες που θα προτιμούσαν να ζήσουν στο Οχάιο παρά σε άλλες πόλεις, χωρίς να υπάρχει έλλειψη σεβασμού προς την πολιτεία.

Η γοητεία μιας μεγάλης αγοράς όπως η Νέα Υόρκη ή η προοπτική να ενώσει τις δυνάμεις του με τον αγαπημένο MVP Τζόελ Εμπίντ (36,0 πόντοι ανά παιχνίδι και 11,4 πόντοι ανά αγώνα) και τον αναμφισβήτητα All-Star Ταϊρίς Μάξι (25,7 πόντοι ανά παιχνίδι) για να σχηματίσουν μια υπερ-ομάδα στη Φιλαδέλφεια θα μπορούσε να είναι δελεαστική για τον δυναμικό γκαρντ, προσθέτοντας μια ενδιαφέρουσα πτυχή στις συνεχιζόμενες εικασίες περί ανταλλαγής του. Ο Μίτσελ ανήκει σε μια μεγάλη αγορά και ο ανταγωνισμός δίπλα και με κορυφαίους παίκτες είναι ο καλύτερος τρόπος για να εδραιώσει το μέλλον του ζητώντας ανταλλαγή από τους Καβαλίερς. Αν υπάρχει καλύτερος προορισμός για τον Μίτσελ είναι με τους Νικς, γιατί η σούπερ ομάδα που θα μπορούσε να δημιουργήσει θα ήταν ιστορική στη Νέα Υόρκη.

2. Zach LaVine

Credit: Kamil Krzaczynski-USA TODAY Sport

Στατιστικά 2023-24: 19,5 PPG, 5,2 RPG, 3,9 APG, 0,8 SPG, 0,3 BPG

Πιθανοί προορισμοί: Λος Άντζελες Λέικερς

Ο Ζακ ΛαΒίν βρίσκεται στο μπλοκ των διαπραγματεύσεων, σηματοδοτώντας μια πιθανή αποχώρηση από τους Σικάγο Μπουλς στο άμεσο μέλλον. Αναγνωρισμένος ως κορυφαίος σκόρερ και παίκτης διαμετρήματος All-Star, ο οποίος κατά τη διάρκεια της καριέρας του πέτυχε το 38,2% των προσπαθειών του για τρίποντο, ο LaVine ίσως να ταιριάζει καλύτερα ως δεύτερη ή τρίτη επιλογή σε μια ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο. Οι 76ers, που μοιάζουν με ισχυρή ομάδα και θέλουν να κατακτήσουν έναν τίτλο με τον Embiid επικεφαλής, θα μπορούσαν να αποτελέσουν έναν βιώσιμο προορισμό για τον LaVine, προσφέροντάς του την ευκαιρία να συνεισφέρει σε μια ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο και να αντικαταστήσει τον James Harden.

Οι Λος Άντζελες Λέικερς φέρονται επίσης να ενδιαφέρονται για την απόκτηση του LaVine, ώστε να σχηματίσουν ένα τρομερό Big 3 μαζί με τους Λεμπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις, προσθέτοντας άλλο ένα επίπεδο ίντριγκας στα πιθανά σενάρια ανταλλαγής του. Οι Μπουλς δεν φαίνεται να βιάζονται, καθώς ο γκαρντ έχει συμβόλαιο μέχρι τη σεζόν 2025-26 και θέλουν να ανασυγκροτηθούν άμεσα. Μέχρι στιγμής, το franchise έχει παραμείνει σταθερό σε όλες τις συναλλαγές του LaVine, αλλά αυτό πιθανότατα θα αλλάξει πριν από την προθεσμία ανταλλαγής του Φεβρουαρίου.

3. Lauri Markkanen

Πηγή: Rob Gray-USA TODAY Sport

Στατιστικά 2023-24: 23,7 PPG, 8,8 RPG, 1,9 APG, 0,9 SPG, 0,6 BPG

Πιθανοί προορισμοί: Ατλάντα Χοκς, Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

Ο Lauri Markkanen έχει αναδειχθεί ως ο κορυφαίος παίκτης των Jazz τη φετινή σεζόν, τοποθετώντας τον εαυτό του ως έναν ισχυρό υποψήφιο για δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή σε All-Star. Η ευελιξία του στο σκοράρισμα (23,7 πόντοι ανά αγώνα με 40,0% στα τρίποντα), την άμυνα και τα ριμπάουντ τον καθιστούν ελκυστική προσθήκη σε μια ομάδα που διεκδικεί τίτλο. Οι Atlanta Hawks, που αναζητούν έναν νέο παίκτη για να πλαισιώσει τον Trae Young, θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τις αρετές του Markkanen, σχηματίζοντας ένα πολλά υποσχόμενο δίδυμο.

Από την άλλη πλευρά, οι Oklahoma City Thunder, που είναι γνωστό ότι εκτιμούν τους ταλαντούχους παίκτες με χαρακτήρα, θα μπορούσαν να βρουν τον Markkanen να ταιριάζει απόλυτα στα συστήματά τους, ειδικά αν υπάρξει πιθανή κίνηση γύρω από τον Josh Giddey. Η πιθανή διαθεσιμότητα του Μαρκάνεν προσθέτει μια ενδιαφέρουσα δυναμική στις συζητήσεις περί ανταλλαγής την επόμενη σεζόν, επειδή οι Τζαζ θέλουν ένα πλήθος επιλογών πρώτου γύρου και μόνο οι ομάδες που είναι διατεθειμένες να τις προσφέρουν μπορεί να είναι στο μίγμα για τον All-Star φόργουορντ.

4.Klay Thompson

Πηγή: Kelley L Cox-USA TODAY Sport

Στατιστικά 2023-24: 17,6 PPG, 3,4 RPG, 2,4 APG, 0,5 SPG, 0,5 BPG

Πιθανοί προορισμοί: Brooklyn Nets, Dallas Mavericks

Ο Κλέι Τόμπσον θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο αγοράς από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, καθώς η ομάδα πέφτει στη βαθμολογία κάθε εβδομάδα που περνάει. Οι Ουόριορς έχουν ένα άθλιο ρεκόρ 19-24 και υπάρχουν αμφιβολίες αν θα μπορέσουν ποτέ να ανακτήσουν τη φόρμα πρωταθλητισμού. Κάθε δυναστεία φτάνει στο τέλος της και φαίνεται ότι ο χρόνος τελειώνει για τους Warriors. Ο Klay Thompson ήταν ανέγγιχτος σε όλη του την καριέρα, αλλά αυτό δεν ισχύει πλέον.

Ο Τόμσον μπορεί να είναι διαθέσιμος και οι Ουόριορς ακούνε τις προσφορές. Το να χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο και να ελπίζουν στο καλύτερο δεν είναι ο τρόπος για να επιστρέψει το franchise στην κορυφή και ίσως χρειαστεί να ξαναχτίσουν, ακούγοντας και τις επιθυμίες του Stephen Curry. Περιμένετε ομάδες όπως οι Brooklyn Nets και οι Dallas Mavericks να ενδιαφερθούν για τον Thompson, επειδή οι παίκτες-σταρ τους χρειάζονται βοήθεια.

5. DeMar DeRozan

Credit: Kamil Krzaczynski-USA TODAY Sports

Στατιστικά 2023-24: 22,1 PPG, 4,1 RPG, 5,4 APG, 1,1 SPG, 0,6 BPG

Πιθανοί προορισμοί: Λος Άντζελες Λέικερς, Νιου Γιορκ Νικς

Καθώς οι Σικάγο Μπουλς περνούν σε φάση ανοικοδόμησης, η πιθανή ανταλλαγή του 34χρονου All-Star τους, ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν, μοιάζει όλο και πιο πιθανή. Ομάδες που φιλοδοξούν να κερδίσουν άμεσα, όπως οι Λέικερς και οι Νικς, θα μπορούσαν να δουν τον ΝτεΡόζαν ως άμεση αναβάθμιση του ρόστερ τους. Παρά την ελαφρά πτώση των αριθμών του σε σχέση με την περασμένη σεζόν, η ικανότητα του DeRozan να δημιουργεί επιθέσεις, να λειτουργεί ως φορέας της μπάλας και να αμύνεται ως small forward παραμένει πολύτιμη.

Η προοπτική να σχηματίσει μια Big Three με τους Λέικερς μαζί με τον Λεμπρόν Τζέιμς και τον Άντονι Ντέιβις ή με τους Νικς μαζί με τον Τζούλιους Ραντλ και τον Τζέιλεν Μπράνσον προσθέτει σημαντική ίντριγκα στις συζητήσεις για ανταλλαγή γύρω από τον ΝτεΡόζαν. Αναμένονται κινήσεις καθώς γίνεται περιζήτητο περιουσιακό στοιχείο για τις ομάδες που στοχεύουν στην επιτυχία της postseason πριν από τη λήξη της προθεσμίας του Φεβρουαρίου. Οι Μπουλς θέλουν να εκτοξεύσουν το ρόστερ τους σύντομα και έχουν περιθώριο μέχρι τις 8 του μήνα για να το κάνουν.

6. Dejounte Murray

Πηγή: Brett Davis-USA TODAY Sport

Στατιστικά 2023-24: 21.4 PPG, 5.0 RPG, 5.1 APG, 1.3 SPG, 0.3 BPG

Πιθανοί προορισμοί: Λος Άντζελες Λέικερς, Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς

Ο Ντετζούντε Μάρεϊ είναι ένα από τα πιο καυτά εμπορεύματα στην αγορά αυτή τη στιγμή, καθώς οι Ατλάντα Χοκς θέλουν να επωφεληθούν από τον All-Star γκαρντ. Για λόγους που περιλαμβάνουν και το κακό ρεκόρ της ομάδας, οι Χοκς δεν έχουν βρει τον καλύτερο συνεργάτη τους στο πρόσωπο του σούπερ σταρ Τρέι Γιανγκ. Βέβαια, οι Λέικερς έκαναν πρωτοσέλιδα όταν επρόκειτο να αποκτήσουν τον Μάρεϊ .

Ο Μάρεϊ είναι εξαιρετικός και στις δύο πλευρές του γηπέδου και οι Λέικερς θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια νέα Μεγάλη Τριάδα πριν από τη λήξη της προθεσμίας ανταλλαγής. Πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο αστέρι αυτή τη στιγμή, ο Μάρεϊ μπορεί να είναι το πιο εύκολα αποκτώμενο περιουσιακό στοιχείο. Αν οι Λέικερς δεν μπορέσουν να πετύχουν τη συμφωνία, περιμένετε ότι οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς θα προσπαθήσουν να κάνουν μια συμφωνία για τον Μάρεϊ, επειδή χρειάζονται καλύτερο γκαρντ που μπορεί επίσης να βοηθήσει την 22η θέση στην άμυνα τους.

7. Nikola Vucevic

Πηγή: Jamie Sabau-USA TODAY Sport

Στατιστικά 2023-24: 16.9 PPG, 10.5 RPG, 3.5 APG, 0.7 SPG, 0.8 BPG

Πιθανοί προορισμοί: Μέμφις Γκρίζλις, Ορλάντο Μάτζικ

Καθώς οι Μπουλς μπαίνουν σε φάση ανοικοδόμησης με περισσότερους παίκτες να είναι δυνητικά προς πώληση, ο Νίκολα Βούτσεβιτς αναδεικνύεται ως ένα βιώσιμο περιουσιακό στοιχείο για ανταλλαγή. Μια σταθερή μηχανή double-double, ο Vucevic, αν και δεν είναι ένας κορυφαίος αμυντικός, φέρνει μια αξιόπιστη παρουσία στο σκοράρισμα και τα ριμπάουντ σε οποιαδήποτε ομάδα. Με έξι διαδοχικές σεζόν με double-double, ο 33χρονος σέντερ μπορεί ακόμα να έχει σημαντικό αντίκτυπο σε μια νέα ομάδα που χρειάζεται μέγεθος.

Οι Grizzlies, που αναζητούν αντικαταστάτη του τραυματία Steven Adams, θα μπορούσαν να βρουν τον Vucevic ως ιδανική λύση. Ομοίως, οι Orlando Magic, όπου ο Vucevic ήταν πρώην All-Star το 2019, θα μπορούσαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να τον φέρουν πίσω για να ενισχύσουν τις προοπτικές τους στα playoffs, δεδομένης της τρέχουσας κατάστασής τους. Ο Βούτσεβιτς θα μπορούσε επίσης να βρει τον δρόμο του προς τους Κλίπερς, αν και οι Μπουλς δύσκολα θα ενδιαφέρονταν για τον Ίβιτσα Ζούμπατς και τις επιλογές του.

8. Jerami Grant

Πηγή: Jerome Miron-USA TODAY Sport

Στατιστικά 2023-24: 21,3 PPG, 3,7 RPG, 2,5 APG, 0,7 SPG, 0,8 BPG

Πιθανοί προορισμοί: Λος Άντζελες Λέικερς

Παρά τις προσπάθειες ανοικοδόμησης των Trail Blazers, ο Τζεράμι Γκραντ δεν έχει ακόμη αναζητηθεί ενεργά για ανταλλαγή. Ωστόσο, η νοοτροπία του ως νικητή και οι ευέλικτες ικανότητές του τον καθιστούν ελκυστική επιλογή για τις ανταγωνίστριες ομάδες. Η ικανότητα του Γκραντ να ανοίγει το γήπεδο, σουτάροντας με 40,5% από το τρίποντο φέτος, σε συνδυασμό με την κορυφαία άμυνά του, τον τοποθετούν ως ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για ομάδες με φιλοδοξίες πρωταθλητισμού.

Οι Μάβερικς ψάχνουν εδώ και καιρό για ένα τρίτο κομμάτι στο ρόστερ και αυτός θα μπορούσε να αποτελέσει την τέλεια τρίτη επιλογή πίσω από τον Λούκα Ντόντσιτς και τον Κάιρι Ίρβινγκ. Ο Γκραντ είναι ένας παίκτης υψηλού χαρακτήρα που παίζει σκληρά και οι Μάβερικς θα μπορούσαν να τα δώσουν όλα γι’ αυτόν. Το ίδιο μπορεί να ισχύει και για τους Λέικερς, οι οποίοι θα μπορούσαν να επιλέξουν τον Γκραντ και άλλα περιουσιακά στοιχεία, αν οι πρωταρχικοί τους εμπορικοί στόχοι δεν είναι διαθέσιμοι για οποιονδήποτε λόγο.

9. Κλιντ Καπέλα

Πηγή: Brett Davis-USA TODAY Sport

Στατιστικά 2023-24: 11.3 PPG, 10.4 RPG, 1.0 APG, 0.6 SPG, 1.6 BPG

Πιθανοί προορισμοί: Ντάλας Μάβερικς, Μέμφις Γκρίζλις

Ο Κλιντ Καπέλα είναι σταθερά παρών στις συζητήσεις για ανταλλαγή, ιδιαίτερα με τους Ντάλας Μάβερικς, οι οποίοι αναζητούν προστασία στο σίδερο και έναν σέντερ για να συμπληρώσουν το δυναμικό τους δίδυμο Ντόντσιτς-Ίρβινγκ. Παρά τις ελπιδοφόρες επιδόσεις του Ντέρεκ Λάιβλι ΙΙ (9,2 PPG, 7,9 RPG), η εμπειρία και οι αποδεδειγμένες ικανότητες του Καπέλα τον καθιστούν ελκυστική αναβάθμιση για τους Μάβερικς, καθώς έχει εμπειρία στο τρέξιμο της κούρσας του τίτλου από την θητεία του στους Χιούστον Ρόκετς.

Από την άλλη πλευρά, οι Μέμφις Γκρίζλις θα μπορούσαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να φέρουν τον Καπέλα για βάθος σέντερ, ειδικά με τις μακροπρόθεσμες ανησυχίες για την υγεία των Στίβεν Άνταμς και Μπράντον Κλαρκ. Η ικανότητα του Καπέλα να μπλοκάρει τα σουτ και η ευστροφία του στα ριμπάουντ τον τοποθετούν ως ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για τις ομάδες που ψάχνουν κάτω από το παρκέ στην επιθετική τους ζώνη και οι Χοκς θα μπορούσαν να ξεκινήσουν την ανοικοδόμησή τους ανταλλάσσοντας τον ψηλό τους.

10. D’Angelo Russell

Πηγή: Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports

Στατιστικά 2023-24: 17,3 PPG, 2,6 RPG, 6,1 APG, 0,8 SPG, 0,5 BPG

Πιθανοί προορισμοί: Σικάγο Μπουλς, Ατλάντα Χοκς

Η ικανότητα του D’Angelo Russell στο σκοράρισμα (17,3 PPG) και οι ικανότητες διεύθυνσης (6,1 APG) τον καθιστούν ένα ελκυστικό περιουσιακό στοιχείο για ανταλλαγή, ειδικά με τους Lakers να θέλουν ενδεχομένως να κάνουν μια κίνηση για τον DeMar DeRozan ή τον Zach LaVine. Παρά τη συνεισφορά και την απογοήτευση του Russell σε αυτό το θέμα, οι Lakers τον έχουν θεωρήσει αναλώσιμο, δεδομένης της ασυνέπειας στο σουτ και της επιθυμίας του για μια μακροπρόθεσμη λύση ως point guard.

Οι Σικάγο Μπουλς, εν μέσω των προσπαθειών τους για αναδόμηση, ενδέχεται να ενδιαφερθούν για τον Ράσελ, καθώς προσπαθούν να αναδιαμορφώσουν το ρόστερ τους. Επιπλέον, οι Atlanta Hawks θα μπορούσαν να επιδιώξουν να στείλουν τον Dejounte Murray στους Los Angeles Lakers και ο D’Angelo Russell θα μπορούσε να είναι ο παίκτης που θα πάρουν πίσω μαζί με την επιλογή του πρώτου γύρου του 2029.

11. Andrew Wiggins

Πηγή: Cary Edmondson-USA TODAY Sport

Στατιστικά 2023-24: 12,3 PPG, 4,2 RPG, 1,6 APG, 0,4 SPG, 0,5 BPG

Πιθανοί προορισμοί: Σικάγο Μπουλς, Ντάλας Μάβερικς

Ο Άντριου Γουίγκινς είναι ένας ακόμη παίκτης των Ουόριορς που βρίσκεται στην αγορά…. Ήταν ο δεύτερος καλύτερος παίκτης της ομάδας κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος του 2022, αλλά από τότε το επίπεδό του έχει πέσει εκθετικά. Με μέσο όρο μόλις 12,3 πόντους με 31,0% στα τρίποντα, ο Ουίγκινς πρέπει να βρει νέα ομάδα και οι Ουόριορς θέλουν να το κάνουν πραγματικότητα.

Οι Σικάγο Μπουλς θα μπορούσαν να δεσμευτούν στους Ουόριορς για τον Ουίγκινς, στέλνοντας ενδεχομένως τα αστέρια τους εκτός πόλης. Στους Μπουλς αρέσουν οι αθλητικές πτέρυγες και ο Ουίγκινς θα μπορούσε να αναστήσει την καριέρα του με το franchise. Διαφορετικά, οι Mavericks θα μπορούσαν να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να προσπαθήσουν να βρουν τη νέα τους τρίτη επιλογή και να βάλουν στο τραπέζι των ανταλλαγών όλους εκτός από τον Doncic και τον Irving.

12. Miles Bridges

Πηγή: Nell Redmond-USA TODAY Sport

Στατιστικά 2023-24: 20.9 PPG, 7.3 RPG, 3.1 APG, 1.1 SPG, 0.5 BPG

Πιθανοί προορισμοί: Ντάλας Μάβερικς, Φοίνιξ Σανς

Ανεπηρέαστος από την αντιμετώπιση προβλημάτων εκτός γηπέδου, η ικανότητα του Μάιλς Μπρίτζες να σκοράρει παραμένει ανέπαφη, γεγονός που φαίνεται από τους 20,9 πόντους ανά παιχνίδι και το 35,3% στα τρίποντα. Ωστόσο, σε μια ομάδα αναδόμησης όπως οι Σάρλοτ Χόρνετς με ρεκόρ 10-35, η παρουσία και οι επιθετικές ικανότητες του Μπρίτζες τον καθιστούν έναν παίκτη που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν.

Οι Hornets έχουν ήδη ανταλλάξει τον Terry Rozier και ο Bridges θα μπορούσε να είναι ο επόμενος. Ο swingman δεν ανήκει σε μια ομάδα που ξαναφτιάχνεται και οι διεκδικητές τίτλων όπως οι Dallas Mavericks μπορεί να ενδιαφερθούν γιατί οι πόροι τους είναι περιορισμένοι και οι Hornets θα μπορούσαν να πάρουν ό,τι μπορούν να πάρουν. Διαφορετικά, οι Phoenix Suns θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να βρουν άλλον έναν νέο αρχηγό για τη γραμμή ή να ενισχύσουν τον πάγκο τους με έναν νέο έκτο παίκτη.

13. Bojan Bogdanovic

Πηγή: Bruce Kluckhohn-USA TODAY Sport

Στατιστικά 2023-24: 20.4 PPG, 3.4 RPG, 2.6 APG, 0.9 SPG, 0.1 BPG

Πιθανοί προορισμοί: Λος Άντζελες Λέικερς, Μινεσότα Τίμπεργουλβς

Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς διανύει μια εξαιρετική ατομική σεζόν, καταγράφοντας 20,4 πόντους ανά παιχνίδι για τους προβληματικούς Detroit Pistons. Ο Μπογκντάνοβιτς δεν ανήκει σε μια ομάδα που βρίσκεται σε δεξαμενή (ή ανασυγκρότηση), διότι είναι σχεδόν 35 ετών και μπορεί να συνεισφέρει άμεσα και στις δύο πλευρές του παρκέ. Κατά συνέπεια, οι ομάδες που βρίσκονται στην κούρσα του τίτλου θα ενδιαφερθούν για τον Βόσνιο.

Ο Μπογκντάνοβιτς σουτάρει με 41,0% από το τρίποντο, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να ανεβάσει την επίθεση των Λέικερς. Ο Λεμπρόν Τζέιμς και ο Άντονι Ντέιβις χρειάζονται σουτέρ και ανταγωνιστές στη ρακέτα και ο Μπόγιαν πληροί αυτά τα κριτήρια. Κατά τα άλλα, περιμένετε από τους Timberwolves να κοιτάξουν να ενισχύσουν το βάθος τους, γιατί θα πρέπει να βασιστούν σε περισσότερους από έξι ή επτά παίκτες στην postseason, επειδή κατέχουν την πρώτη θέση στη Δύση αυτή τη στιγμή με 33-14.

14. Jordan Clarkson

Πηγή: Kamil Krzaczynski-USA TODAY Sport

Στατιστικά 2023-24: 17,8 PPG, 3,5 RPG, 4,9 APG, 0,6 SPG, 0,1 BPG

Πιθανοί προορισμοί: Φοίνιξ Σανς, Νιου Γιορκ Νικς

Ο Τζόρνταν Κλάρκσον είναι πυροτέχνημα από τον πάγκο με μέσο όρο 17,8 πόντους ανά παιχνίδι και παρόλο που σουτάρει κάτω από 31% από το τρίποντο, μπορεί να έρθει και να αλλάξει το παιχνίδι με τη σίγουρη ικανότητά του να σκοράρει από τον πάγκο. Οι Γιούτα Τζαζ μπορεί να βρίσκονται σε φάση αναδόμησης και αυτό σημαίνει ότι ο Κλάρκσον δεν θα είναι πλέον μέρος του μέλλοντος της ομάδας.

Οι Suns χρειάζονται απεγνωσμένα τον πάγκο και η δέσμευση σε μια ανταλλαγή για τον Clarkson θα μπορούσε να είναι η σωστή κίνηση αν θέλουν πραγματικά να είναι διεκδικητές τίτλων το 2024. Οι Knicks είναι μια άλλη ομάδα που ψάχνει να ενισχύσει το σκοράρισμα και το βάθος της και ένας σκόρερ με 17 πόντους ανά παιχνίδι θα μπορούσε να είναι μια τέλεια επιλογή ως εφεδρικό αντίγραφο του πιθανού All-Star Jalen Brunson.

15. De’André Hunter

Πηγή: Erik Williams-USA TODAY Sport

Στατιστικά 2023-24: 14.9 PPG, 4.1 RPG, 1.4 APG, 0.8 SPG, 0.4 BPG

Πιθανοί προορισμοί: New York Knicks, Philadelphia 76ers

Οι Χοκς θέλουν να εκτοξεύσουν το ρόστερ τους και ο Ντε’Αντρέ Χάντερ θα μπορούσε να είναι ένας από τους παίκτες-κλειδιά που θα μετακινηθούν. Ο Χάντερ, ένας swingman ύψους 1.80 που αγωνίζεται και στις δύο πλευρές του παρκέ, δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να βελτιώσει την παραγωγή του με τους Χοκς. Για να μην αναφέρουμε ότι δεν βοηθάει το γεγονός ότι όλοι εκτός του Trae Young είναι αναλώσιμοι.

Ο Χάντερ θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικός στη Νέα Υόρκη με τους Νικς, επειδή η αθλητικότητά του στον άξονα θα μπορούσε να δημιουργήσει μια ωραία συνεργασία με τον OG Anunoby. Οι 76ers μπορεί επίσης να μην είναι σε θέση να καταλήξουν σε συμφωνία με έναν All-Star παίκτη και ο Hunter θα μπορούσε να είναι μια εφεδρική επιλογή γι’ αυτούς, ενώ προσπαθούν να δώσουν στους Embiid και Maxey επιπλέον βοήθεια. Οι Χοκς θα πουλήσουν πριν από τη λήξη της προθεσμίας των ανταλλαγών και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιους θα μετακινήσουν.

16. Buddy Hield

Πηγή: Nell Redmond-USA TODAY Sport

Στατιστικά 2023-24: 12,3 PPG, 3,2 RPG, 2,7 APG, 0,8 SPG, 0,6 BPG

Πιθανοί προορισμοί: Τορόντο Ράπτορς, Μπρούκλιν Νετς

Γνωστός για την ευστοχία του στα σουτ, με μέσο όρο 38,8% στα τρίποντα τη φετινή σεζόν, ο Buddy Hield παραμένει ένα περιζήτητο περιουσιακό στοιχείο στην αγορά ανταλλαγής. Οι Indiana Pacers, έχοντας αποκτήσει ενεργά τον Hield τις τελευταίες σεζόν, αποτελούν μια ευκαιρία για τις ομάδες που χρειάζονται έναν sharpshooter. Οι Τορόντο Ράπτορς, που σκέφτονται να μην προχωρήσουν σε ανακατασκευή, θα μπορούσαν να επιδιώξουν τον Χιλντ για να βελτιώσουν το περιφερειακό σκοράρισμα.

Εν τω μεταξύ, οι Brooklyn Nets, που ψάχνουν να πλαισιώσουν τον Mikal Bridges (21,9 PPG και 5,1 RPG) με αξιόπιστους σουτέρ, θα μπορούσαν να δουν τον Hield ως την ιδανική λύση. Ως έμπειρος πρωταγωνιστής στο ΝΒΑ, η διαθεσιμότητα του Χιλντ επιτρέπει στους Πέισερς να διερευνήσουν πιθανές ανταλλαγές και να εκμεταλλευτούν τη ζήτηση της αγοράς για τις ικανότητές του στο αιχμηρό σουτ.

17. Rui Hachimura

Πηγή: Kyle Terada-USA TODAY Sport

Στατιστικά 2023-24: 11.2 PPG, 3.5 RPG, 1.1 APG, 0.7 SPG, 0.2 BPG

Πιθανοί προορισμοί: Σικάγο Μπουλς, Τορόντο Ράπτορς

Ο Rui Hachimura , σε ηλικία σχεδόν 26 ετών, είναι μια πιθανή συμμετοχή στις συζητήσεις για ανταλλαγή με All-Star παίκτες όπως ο DeMar DeRozan, ο Zach LaVine ή ο Dejounte Murray που θα μπορούσαν να επιδιώξουν οι Lakers. Παρόλο που οι Λέικερς θα προτιμούσαν να κρατήσουν τον Χατσιμούρα, μια ανταλλαγή για έναν από αυτούς τους αστέρες θα απαιτούσε πιθανότατα πρόσθετους πόρους πέρα από τον Ντ’ Άντζελο Ράσελ και μια επιλογή πρώτου γύρου του 2029.

Ο Χατσιμούρα, αν και δεν διαθέτει αριθμούς αστέρων, φέρνει πολύτιμες ικανότητες και μέγεθος στο τραπέζι. Οι Σικάγο Μπουλς και οι Τορόντο Ράπτορς, οι οποίοι ενδέχεται να εμπλέκονται σε σημαντικές συζητήσεις για ανταλλαγή, θα μπορούσαν να δουν τον Χατσιμούρα ως ένα ενδιαφέρον κομμάτι που θα μπορούσαν να αποκτήσουν στην προσπάθειά τους να αναμορφώσουν τα ρόστερ τους.

18. Alex Caruso

Πηγή: Kamil Krzaczynski/USA Today Sports

Στατιστικά 2023-24: 10.1 PPG, 3.6 RPG, 2.7 APG, 1.3 SPG, 1.0 BPG

Πιθανοί προορισμοί: Λος Άντζελες Λέικερς, Ντάλας Μάβερικς

Αναγνωρισμένος ως ένας από τους καλύτερους αμυντικούς γκαρντ του ΝΒΑ, η συνεισφορά του Άλεξ Καρούσο ξεπερνά τα παραδοσιακά στατιστικά, καθώς πέρυσι μπήκε στην All-Defensive Team με 1,5 κλεψίματα και 0,7 μπλοκ ανά παιχνίδι. Με σταθερό αμυντικό αντίκτυπο, οι ικανότητες του Καρούσο ήταν καθοριστικές στην πορεία των Λέικερς στο πρωτάθλημα του 2020, καθιστώντας την επιστροφή στο Λος Άντζελες μια ελκυστική επιλογή.

Οι Λέικερς, που αναζητούν αμυντική σταθερότητα, μπορεί να βρουν πολύτιμη την παρουσία του Καρούσο. Οι Μπουλς θα απαιτήσουν την επιλογή του πρώτου γύρου του 2029 μαζί με τον Ριβς ή τον Ράσελ, ένα βαρύ τίμημα που θα πρέπει να πληρώσουν. Διαφορετικά, οι Μάβερικς θα μπορούσαν να αναζητήσουν έναν τρίτο γκαρντ για να ενισχύσουν την περιφερειακή άμυνα και το σουτ.

19. Robert Covington

Πηγή: Stephen Lew-USA TODAY Sport

Στατιστικά 2023-24: 4.4 PPG, 3.3 RPG, 0.8 APG, 1.3 SPG, 0.6 BPG

Πιθανοί προορισμοί: Τορόντο Ράπτορς, Σικάγο Μπουλς

Ο Ρόμπερτ Κόβινγκτον, που φημίζεται για την αμυντική του δεινότητα και το ανιδιοτελές παιχνίδι του, είναι ένας πολύτιμος σουτέρ, έχοντας φέτος 35,8% ευστοχία στα τρίποντα. Στα 33 του χρόνια, ο Κόβινγκτον παραμένει πολύτιμος παίκτης με λίγα χρόνια ακόμα στην καριέρα του. Οι Toronto Raptors, που μόλις έχασαν τον OG Anunoby, ίσως βρουν τις αμυντικές ικανότητες και το σουτ του Covington χρήσιμα για το ρόστερ τους.

Εναλλακτικά, οι Σικάγο Μπουλς, καθώς διανύουν μια φάση αναδόμησης, θα μπορούσαν να δουν τον Κόβινγκτον ως μια πολύτιμη προσθήκη στα αμυντικά τους σχήματα, καθώς θέλουν να στείλουν τον Ζακ ΛαΒάιν στη Φιλαδέλφεια για ένα πακέτο που θα περιλαμβάνει επιλογές πρώτου γύρου. Αν η Φιλαδέλφεια θέλει να κάνει ανταλλαγή, θα πρέπει να ανταλλάξει τα συμβόλαια που λήγουν και ο Κόβινγκτον είναι στο προσκήνιο.

20. Malcolm Brogdon

Πηγή: Ed Szczepanski-USA TODAY Sport

Στατιστικά 2023-24: 15,9 PPG, 3,6 RPG, 5,5 APG, 0,7 SPG, 0,2 BPG

Πιθανοί προορισμοί: Νιου Γιορκ Νικς, Ντάλας Μάβερικς

Ο εν ενεργεία έκτος άνθρωπος της χρονιάς, Malcolm Brogdon , συνδυάζει αμυντικές ικανότητες με ικανότητα στο σκοράρισμα, καθιστώντας τον περιζήτητο παίκτη. Παρά το επιρρεπές σε τραυματισμούς ιστορικό του, με μόνο δύο σεζόν στις οποίες έπαιξε τουλάχιστον 65 παιχνίδια καριέρας, οι ομάδες εκτιμούν τον Brogdon για την ικανότητα του στο σουτ (39,1% στα τρίποντα στην καριέρα του) και το ευέλικτο παιχνίδι του.

Οι Trail Blazers αναδομούνται και οι ομάδες που έχουν ανάγκη από περισσότερα γκαρντ θα μπορούσαν να κοιτάξουν τον Brogdon. Οι Νικς μπορούν πάντα να χρησιμοποιήσουν έναν ακόμη σουτέρ και τρίποντο και ο Μπρόγκντον παρέχει και τις δύο ικανότητες σε σταθερό επίπεδο. Οι Mavericks χρειάζονται επίσης περισσότερο παιχνίδι γκαρντ, επειδή το να βασίζονται στον Doncic και τον Irving για να προηγηθούν δεν είναι αρκετό για να κερδίσουν τη Δύση και ο Brogdon μπορεί να βοηθήσει.