Fri. Sep 20th, 2024
LIVE LBA - Η Ντερτόνα επιστρέφει στις νίκες στο πρωτάθλημα: Ο Σκαφάτι βυθίζεται, -37

Απόλυτη κυριαρχία της Bertram Derthona στο Casale. Επιστρέφοντας από το νοκ άουτ στη Νάπολη στο πρωτάθλημα και την ήττα στο σπριντ στην 1η αγωνιστική των Play-In του BCL από τη Γαλατασαράι Εκμάς, η ομάδα του προπονητή Βάλτερ Ντε Ραφαέλε επιβάλλεται για 89-52 ελέγχοντας το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά. Tommaso Baldasso, 19 πόντους, ηγήθηκε ενός εξαιρετικού πρώτου ημιχρόνου για τον Μπέρτραμ με πέντε τρίποντα στα πρώτα 20 λεπτά. Παιχνίδι που θα ξεχαστεί για την Γκίβοβα, η οποία κατέγραψε 18 λάθη και 4/15 τρίποντα: μόνο ο Γκαμπλ (18 πόντοι) είχε διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ ο Αλεσάντρο Τζεντίλε αποβλήθηκε στην αρχή της τέταρτης περιόδου. Ο Κόλμπι Ρος τραυματίστηκε (“Δεν ξέρω, ας ελπίσουμε ότι είναι καλά”, δήλωσε ο Ντε Ραφαέλε στο DAZN μετά το τέλος του αγώνα). Ακολουθεί ο πίνακας αποτελεσμάτων και το ρεπορτάζ του αγώνα.

Bertram DerthonaBaldasso 19, Weems 13, Radosevic 11+8r, Severini 11, Obasohan 9, Ross 7+12a, Strautins 6, Candi 6, Zerini 5, Noua 2, Thomas, Tavernelli NE.

Givova Scafati: Gamble 18, Rossato 8, Gentile 8, Robinson 7, Rivers 7, Nunge 2, Pini 2, Logan, Mouaha, Imade, Strelnieks NE, Morvillo NE.

4η περίοδος 89-52

Αντιαθλητική συμπεριφορά στον Αλεσάντρο Τζεντίλε, τεταμένο φάουλ με τον Στράουτινς. Μετά την επανεξέταση του επεισοδίου στην άμεση επανάληψη, διπλή τεχνική ποινή που σημαίνει αποβολή για τον ίδιο τον Τζεντίλε. Ο Baldasso καταφέρνει να αποσπάσει επιθετικό ριμπάουντ και να σερβίρει την ασίστ στον Strautins. Ωστόσο, ο Μπέρτραμ αντιμετωπίζει πρόβλημα με το γόνατο του Ρος, ο οποίος αποχωρεί αναγκαστικά. Ο Μπαλντάσο εκτελεί δύο βολές, 78-45 στο 34′. Καθώς το παιχνίδι τραβάει προς το τέλος, ο Νούα πετυχαίνει τρίποντο για το 85-47 στο 38′. Ο Ρίβερς απαντάει: “Ο Ρίβερς είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας. Στο τέλος τελειώνει με 89-52.

3η περίοδος 70-41

Επανέναρξη του Καζάλε, βόμβα του Ουίμς από τη γωνία με ασίστ του Ρος, +20. Ο Σκαφάτι σκοράρει, αλλά ο Τορτόνα είναι πλέον πολύ ζεστός, ο Σεβερίνι βάζει και τρίποντο για το +21, 46-25 στο 21′. Ο Μπέρτραμ σκοράρει ξανά από μακριά πριν την ανάκαμψη που οδηγεί στο κάρφωμα του Ραντόσεβιτς, ο Γκίβοβα σε δύσκολη θέση, τάιμ άουτ του Μπονιτσιόλι. Ο Ραντόσεβιτς δεν κάνει άλλα λάθη: 54-25, 8-0. Ο Γκάμπλ σκοράρει, αλλά η Τορτόνα έχει τον πλήρη έλεγχο. Ο πρώην ψηλός της Βίρτους προσπαθεί να μειώσει τη διαφορά, πετυχαίνει και το 56-31 με φάουλ. Τα μαγικά του Κόλμπι Ρος: καλάθι και φάουλ και γι’ αυτόν, 59-31 στο 26′. Ο Ζερίνι σκοράρει επίσης από μακριά για το +31. Και τώρα η Τορτόνα είναι καυτή: ο Ουίμς σκοράρει από το τρίποντο με φάουλ του Ρίβερς. Ο Μπέρτραμ φτάνει επίσης στο +33, και πάλι με τον Ζερίνι. Το Ροσσάτο απαντά για το 68-38 στο 29′. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώνεται με 70-41.

2η περίοδος 40-23

Ο Μπαλντάσο είναι φούρνος και ανοίγει το δεύτερο δεκάλεπτο με άλλο ένα τρίποντο, 16-0 η Τορτόνα επιμέρους, 22-9. Ο Κάντι σερβίρει το κόψιμο του Σεβερίνι, 24-9, τάιμ άουτ του Μπονιτσιόλι με 7:40 να απομένουν για τη λήξη αυτής της περιόδου. Ο Τζεντίλε δεν μπορεί να ξεμπλοκάρει, δύο βολές του Γκαμπλ βάζουν τέλος στο σερί 18-0 για τους γηπεδούχους: 24-11 στο 13′. Αλλά η Τορτόνα απαντά αμέσως: βόμβα του Σεβερίνι. Ελεύθερο για τον Ραντόσεβιτς, 1/2 και η Τορτόνα φτάνει στο +17 με 4:25 να απομένουν. Η Γκίβοβα σκοράρει ξανά, τριπλό του Ρόμπινσον. Ο πρώην πόιντ γκαρντ της Ντιναμό κάνει πέντε σερί με ριμπάουντ που οδηγεί σε τάιμ άουτ τον Ντε Ραφαέλε. Το τρίποντο του Σεβερίνι για το 33-18 στο 17′. Ο Μπέρτραμ ανακτά το +17, ο Τζεντίλε βάζει δύο, ενώ ο Γκαμπλ πηγαίνει στη γραμμή: 1/2, 35-21 με 1:37 για τη λήξη. Ο Μπαλντάσο βάζει την πέμπτη του βόμβα στο ματς, ο Νούνγκε από την άλλη πλευρά ευστοχεί. Αλλά ο Ραντόσεβιτς κλείνει το δεκάλεπτο: 40-23 στο ημίχρονο. Είναι ήδη 15 για τον Μπαλντάσο, 8 για τον Σεβερίνι. Στην αντίπερα όχθη, 7 για τον Γκαμπλ, 6 για τον Τζεντίλε αλλά ο Σκαφάτι πληρώνει 2/7 από τα τρίποντα αλλά πάνω απ’ όλα τις 12 χαμένες μπάλες.

1ο δεκάλεπτο 19-9

Πρώτο λεπτό με μερικές χαμένες μπάλες και λάθη στα σουτ των Τζεντίλε και Ραντόσεβιτς. Ο Weems σημειώνει τα δύο πρώτα γκολ του αγώνα. Ο Σκαφάτι ξεμπλοκάρει με το 2/2 του Γκαμπλ από το σεντόνι, 2-2 μετά από 1:40. Ο Gentile με ανάποδο ψαλίδι πετυχαίνει το 2-4 μετά το 3′. Ο Ραντόσεβιτς κάνει καλό ριμπάουντ και σερβίρει την ασίστ για το κόψιμο του Ρος, 4-4. Οι πρώτοι πόντοι του Obasohan στο παιχνίδι, 6-4 στο 4′. Βόμβα του Ροσσάτο, ο Ομπασοχάν προσπαθεί να απαντήσει αλλά δεν βγαίνει. Ο Τζεντίλε από το δοκάρι διευρύνει το προβάδισμα στο +3, 6-9 στο 5′.

Με το σταμάτημα και το σουτ του Weems, ο Bertram σκοράρει ξανά. Ο Τορτόνα δυσκολεύεται να βρει πόντους από μακριά, διπλό λάθος του Σεβερίνι, αλλά ο Μπαλντάσο δεν αστοχεί: τρίποντο για το 11-9, 2:36 για τη λήξη της περιόδου. Ο Ρος φέρνει την ομάδα του στο +4, τάιμ άουτ από τον Σκαφάτι. Οι Καμπάνι βρίσκουν και πάλι τον Νούνγκε, πρώτη είσοδος στο παρκέ. Άλλο ένα τρίποντο του Μπαλντάσο, 10-0 για την Τορτόνα που ανεβαίνει σε 16-9. Ο Λόγκαν προσπαθεί να απαντήσει, λάθος. ΜΠΑΛΝΤΆΣΟ! Τρίτο τρίποντο από τον πρώην παίκτη της Ολίμπια. Τελευταία κατοχή του Σκαφάτε, ο Τζεντίλε δεν πηγαίνει: 19-9 μετά το 10′.

Pre-match

Την 15η ημέρα της Κυριακής ανοίγουν, στο PalaFerraris στο Casale Monferrato, οι Bertram Derthona Tortona, φρέσκια από τον νοκ άουτ αποκλεισμό στη Νάπολη στο πρωτάθλημα και την ήττα με σπριντ στο 1ο παιχνίδι των Play-In του BCL από τη Γαλατασαράι Εκμάς, και η Givova Scafati Basket, η οποία προέρχεται από τη νίκη επί της Τρέντο και εξακολουθεί να ελπίζει (με νίκη) να εξασφαλίσει πάσο για το Final Eight του 2024. Πού θα το παρακολουθήσετε: Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 στις 4 μ.μ., DAZN. Διαιτητές: Tolga Sahin, Denis Quarta, Simone Patti.

– Ρεκόρ. Μόνο δύο έχουν διεξαχθεί μεταξύ Tortona και Scafati, και τα δύο την περασμένη σεζόν και τα δύο τα κέρδισαν οι Πεδεμοντέζοι.

– Προπονητές. Ο Walter De Raffaele προηγείται με 2-0 στον προηγούμενο γύρο απέναντι στον ομόλογό του Matteo Boniciolli.

– Περίεργα. Αυτό θα είναι το παιχνίδι νούμερο 200 για τον Αρτούρς Στράουτινς στη Serie A.

– Απόντες: Ο κ. Για την Bertram Derthona Tortona, ο Riccardo Tavernelli είναι εκτός λόγω μυϊκού τραυματισμού στο μεσαίο δίδυμο- ο Chris Dowe είναι εκτός λόγω τραυματισμού στον μακρύ προσαγωγό μυ του αριστερού μηρού. Ο Σκαφάτι χωρίς τους Κρουζ Πίνκινς και Γιάνις Στρέλνιεκς.