Sun. Sep 8th, 2024
LIVE ELW - Η Beretta Famila Schio κυριαρχεί στην ACS Sepsi-SIC

Ευρεία νίκη από Beretta Famila η οποία, για την ένατη αγωνιστική της Ευρωλίγκας, επικράτησε με 88-72 της Σέπσι, παρά το κατάμεστο ιατρείο στο τμήμα των μηκών: μαζί με τον Γιούχας, μάλιστα, ο Κις παρακολούθησε το ματς και από την κερκίδα, σταματημένος από ένα μυϊκό πρόβλημα που ελπίζουμε να επουλωθεί σε λίγες μέρες.

Απόλυτη πρωταγωνίστρια της αναμέτρησης ήταν η Ρόμπιν Παρκς με τους 22 πόντους της, αλλά καθοριστικός παράγοντας ήταν και η Ραϊζινγκέροβα, κυρίαρχος του πιτουράτου και νικήτρια με κάτω τα χέρια της πρόκλησης απέναντι στην Ρέιντζ, αλλά και η Βερόνα που διαχειρίστηκε αριστοτεχνικά τους ρυθμούς της ομάδας. Γενικά, πάντως, η απόδοση όλων των παικτών ήταν άξια συγχαρητηρίων, με πολλούς να αναγκάζονται να θυσιάζονται σε προσαρμοσμένους ρόλους, όπως η Πέννα, πρωταγωνίστρια μιας εξαιρετικής εμφάνισης με 11 πόντους και δύο υπέροχα τρίποντα στο στόχο.

Η Μπερέτα επιτίθεται στο σίδερο, ενώ η Σέπσι προτιμά τα μακρινά σουτ για μια αρχική ισορροπία στον αγώνα: Η Ρεϊζιντζέροβα είναι η πρωταγωνίστρια των πρώτων κατοχών, καθώς σημειώνει 4 πόντους και χρεώνει την Ρέιντζερ με 2 φάουλ. Στο 8-6, η Σχολή χτίζει ένα break 10-0 με πρωταγωνιστή τον Γκιράντες με το πρώτο πορτοκαλί τρίποντο της βραδιάς. Η Χρίστοβα ξεμπλοκάρει τη δική της αλλά η Πέννα πετυχαίνει δύο υπέροχα μακρινά σουτ που μαζί με το τρίποντο του Παρκς με φάουλ στο τέλος της περιόδου κάνουν την Φάμιλα να πετάει 28-16.

Χάρη στις αλλαγές και τη συνακόλουθη ελαφρύτερη πεντάδα, ο Σχίο περνάει μια φάση αμαύρωσης που επιτρέπει στη ρουμανική ομάδα να επανέλθει στο -7 Range. Σίβκα και Μπεστάνο ξεμπλοκάρουν πνευματικά την Famila σε αυτό το δεκάλεπτο και στη συνέχεια δίνουν τη θέση τους στις Reisingerova και Verona, η επιστροφή των οποίων ξαναδίνει ρευστότητα στους ελιγμούς της Schio. Είναι ακριβώς το παιχνίδι της Παλέρμο για να υπογράψει το μέγιστο προβάδισμα (39-25), ενώ στο τέλος της περιόδου οι ομάδες επιστρέφουν για να σκοράρουν από μακριά μετά από μια μακρά διακοπή: από τη μία η Χρίστοβα, από την άλλη οι Παρκς και Βερόνα για το 49-38 του ημιχρόνου.

Με τα τρίποντά τους οι Νίστρομ και Γκριν προσπαθούν να ηχήσουν την επίθεση για το Σέπσι, αλλά η Μπερέτα είναι πάντα πάνω στη μπάλα και απαντάει χτύπημα με χτύπημα: Βερόνα και Ρεϊζιντζέροβα υπογράφουν έναν άξονα παιχνιδιού-πορείας που δεν μπορούν να αξιοποιήσουν οι Ρουμάνοι, οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν και τις Πέννα και Παρκς, που μαζί χτίζουν ένα ξέσπασμα 8-0 στο 26ο λεπτό, αναγκάζοντας τον κόουτς Μάικς σε τάιμ άουτ. Ο συνήθης Πράσινος βυθίζει άλλη μια βόμβα, αλλά η Φαμίλα, πέρα από κάποιες στιγμές αμυντικής αφηρημάδας, δεν χάνει ποτέ το νήμα του παζλ και αξιοποιεί τις διάφορες στροφές στα σεντόνια που καταφέρνει να κερδίσει: 70-57 στο 30′.

Ο Μπεστάνο ανοίγει τους χορούς στο τελευταίο δεκάλεπτο, στη συνέχεια ο αρχηγός Σοττάνα βγαίνει στο προσκήνιο και σε μια άτυπη και ελαφριά πεντάδα με τους Τσάγκας, Κρίππα, Σίβκα και Μπεστάνο, βάζει μερικά καλάθια που αξίζουν +19. Ο Κρίππα, που δεν είναι σε πολύ καλό βράδυ, αποχωρεί από την αναμέτρηση με 5 ξοδεμένα προσωπικά φάουλ (είδηση) και ο κόουτς Δικαγιουλάκος επαναφέρει σχεδόν όλη την αρχική πεντάδα στο παρκέ για τα τελευταία λεπτά του αγώνα: το τρίποντο του Γκιράντες και το τρίποντο που ακολουθεί με 84-65 εγκρίνουν τη νίκη του Σχίου. Τα λεπτά περνούν και ο Μπερέτα νομιμοποιεί την άφθονη επιτυχία με το ντεμπούτο στην Ευρωλίγκα και της νεαρής Μάτερλε που με τη σειρήνα της λήξης δεν απέχει πολύ από το να βάλει τη δική της υπογραφή στο παιχνίδι. Τελειώνει με 88-72 και η Σχολή εδραιώνεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Beretta Famila Schio – ACS Sepsi-SIC 88-72 (28-16, 49-38, 70-57)

Beretta Famila Schio: Bestagno 7, Sottana 6, Sivka 2, Verona 11, Guirantes 15, Mutterle 0, Crippa 0, Chagas 0, Parks 22, Penna 11, Reisingerova 14

ACS Sepsi-SIC: Gereben 7, Nystrom 3, Lipovan ne, Hristova 18, Armanu 2, Catinean 0, Belegante ne, Jankovic 9, Green 21, Range 12, Toma ne

Η EuroLeague επιστρέφει στο PalaRomare, με την Bπου ανεγέρθηκε Famila Schio που συμμετείχε στον αγώνα εναντίον της Sepsi-SIC. Οι “πορτοκαλί” έρχονται σε αυτό το δεύτερο παιχνίδι του δεύτερου μισού της σεζόν σε μια καλή στιγμή: οι νίκες επί της Βαλένθια και του Λούμπλιν στην Ευρωλίγκα έχουν επιστρέψει στην πραγματικότητα την εικόνα μιας ομάδας ικανής να αντιμετωπίσει και να κερδίσει δύσκολα παιχνίδια σε ψυχολογικό επίπεδο. Το ματς με τη Βαλένθια ήταν κρίσιμο για τη βαθμολογία και η Σχίο το κέρδισε αφού βρέθηκε ακόμη και με διψήφιο μειονέκτημα, ενώ αυτό με το Λούμπλιν κερδήθηκε στα τελευταία λεπτά, χάρη σε μια Τζόρτζια Σοττάνα που βρίσκεται σε κατάσταση χάριτος στα τελευταία παιχνίδια, λίγες μέρες πριν τα 35α γενέθλιά της. Παράλληλα με αυτές τις ευρωπαϊκές επιτυχίες, η νίκη στο ντέρμπι με τη Σαν Μαρτίνο μόνο να τονώσει την αυτοπεποίθηση των “οράνιε” μπορεί να έχει τονώσει. Με μπάλα στο διπλό στις 20:00, η live streaming είναι διαθέσιμη στο τέλος του άρθρου.

Προοδευτικά δεκάλεπτα: 1ο δεκάλεπτο 28-16, 2ο δεκάλεπτο 49-38 (21-22), 3ο δεκάλεπτο 70-57 (21-19), 4ο δεκάλεπτο 88-72 (18-15). Άρθρο επικείμενο