Fri. Sep 20th, 2024

Στο πλούσιο Σάββατο του Δεκαπενταύγουστου, δεν έλειψαν οι εκπλήξεις, πέρα από τις συνήθεις βεβαιότητες του Β’ ομίλου της Serie A2.

Α2 F - Όμιλος Β: Τα αποτελέσματα του Σαββάτου και στατιστικά στοιχεία για την 13η αγωνιστική 23-24

© photo by Roberto Comuzzo

Η Solmec Rhodigium Basket συντρίβει την Alperia Basket Club Bolzano στο τέταρτο δεκάλεπτο και υπογράφει τον άθλο. Μεγάλη ισορροπία στο πρώτο μισό της τέταρτης περιόδου: Κοτνής (19 πόντοι και 7 ριμπάουντ) και Μισανέλι (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ και 3 επαναφορές) απαντούν στα καλάθια των Φουρλάνι και Μπονιβέντο, στη συνέχεια οι γηπεδούχοι είναι αυτοί που παίρνουν τα ηνία του αγώνα και βρίσκουν -χάρη στο τρίποντο του Ζανέτι και του Βιβιάνι- την υπέρβαση, Στη συνέχεια ο Κότνης αναλαμβάνει το ρόλο του σολίστα και βοηθάει την ομάδα του Alto Adige να ξαναμπεί μπροστά, αλλά ο Zanetti (29 πόντοι και 13 ριμπάουντ) πετυχαίνει τέσσερις συνεχόμενους πόντους για το +4 του Veneto μέχρι την ελεύθερη βολή του Giordano που διαμορφώνει το 13-11 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Η Solmec παρασύρεται από το νούμερο 14 της, ο οποίος πετυχαίνει έξι πόντους στη σειρά, αποκτώντας δύο ολόκληρες κατοχές πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων, ωστόσο, εξακολουθεί να πονάει το δίδυμο Missanelli-Kotnis, που ανατρέπει το αποτέλεσμα με επιμέρους 1-8 λίγο περισσότερο από 3′ πριν το ημίχρονο (20-21). Η βενετσιάνικη ομάδα ξαναβάζει μπροστά το προβάδισμα με τον Φουρλάνι, αλλά οι Σβιενμπάχερ (15 πόντοι) και Βέλα ήταν αυτοί που έγραψαν το 23-25 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Παρά τη σειρά τριπόντων που υπογράφει ο Κότνις στέλνοντας το Μπολζάνο στο +6, η ομάδα του Ροβίγκο ισοφαρίζει άμεσα με καλάθια των Φουρλάνι, Βιβιάνι (22 πόντοι και 5 ριμπάουντ) και Ζανέτι. Στα επόμενα λεπτά, ο Alperia Basket Club βρίσκει το επιμέρους σκορ που χωρίζει το παιχνίδι: Σβιενμπάχερ και Μισανέλι δημιουργούν διαφορά 0-11 που είναι καθοριστική για το υπόλοιπο του αγώνα (31-42). Ο Ζανέτι σημειώνει τρεις συνεχόμενους πόντους, οι οποίοι ακυρώνονται αμέσως από το τρίποντο του Γκράσια, και ο Βιβιάνι βάζει την ταφόπλακα με τη βόμβα του 37-45 που έκλεισε το ημίωρο. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Solmec Rhodigium ξαναμπαίνει στο παιχνίδι: η Viviani βρίσκεται σε αγωνιστική έκσταση, βγαίνει μόνη της και με δικό της σερί 9-0 ανατρέπει πλήρως την αναμέτρηση. Στην αντίπερα όχθη, η Giordano κομματιάζει το δίχτυ πίσω από τη ρακέτα και δίνει προβάδισμα στην Bolzano, αλλά αυτή τη φορά είναι η Zanetti που κάνει την ηρωίδα και φέρνει την ομάδα του Veneto ξανά μπροστά με 3 πόντους (52-49). Το νούμερο 14 των γηπεδούχων αποκρούει το καλάθι της Κοτνής που επιστρέφει και δίνει στην ομάδα της προβάδισμα δύο πόντων, αλλά η τελευταία έκρηξη υπερηφάνειας της Schwienbacher φέρνει την Alperia Basket Club ξανά στο -2. Στα τελευταία δευτερόλεπτα, δύο μπλοκαρισμένες βολές της Viviani σφραγίζουν το 61-57 με το οποίο τελειώνει το παιχνίδι.

Συνεχίζεται η στιγμή φόρμας της Futurosa iVision Τεργέστης, η οποία υπερασπίζεται το γήπεδό της και κερδίζει την PF Umbertide. Μετά από ένα αρχικό μπρος-πίσω, η ομάδα της Τεργέστης είναι αυτή που υπαγορεύει το ρυθμό του αγώνα με ένα επιμέρους 6-1 που υπογράφει το δίδυμο Rosset-Sammartini- το νούμερο 10 της Τεργέστης απαντάει η ίδια στο καλάθι του Baldi (11 πόντοι και 6 ριμπάουντ), αλλά ο Stroscio (18 πόντοι και 5 ριμπάουντ) πίσω από τη ρακέτα και ο Paolocci με άλμα βοηθούν την Umbertide να ισοφαρίσει (10-10). Tempia και Miccoli επιστρέφουν το τιμόνι του αγώνα στους γηπεδούχους, αλλά είναι ένα ακόμη τρίποντο του Stroscio που εκτοξεύει τους φιλοξενούμενους σε ένα διάλειμμα 0-5, μαζί με τον Baldi. Τελικά, οι Miccoli (19 πόντοι και 9 ριμπάουντ) και Sammartini (13 πόντοι και 9 ριμπάουντ) – αμφότεροι με δύο καλάθια από μέση απόσταση – φέρνουν το σκορ στο 18-15 μετά από δέκα λεπτά. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, τα πράγματα συνεχίζονται σε υψηλούς ρυθμούς: η Ostojic (10 πόντοι και 6 ριμπάουντ) πηγαίνει μόνη της για να συμβαδίσει με τις επιθέσεις των Baldi και Sammartino, στη συνέχεια υπογράφει το +5, πριν μια βόμβα από το νούμερο 0 της Umbertide φέρει μόλις δύο πόντους ανάμεσα στις δύο ομάδες (26-24). Η Τεργέστη προσπαθεί να ξεφύγει με τους Tempia και Rosset (16 πόντοι και 7 ριμπάουντ), αλλά οι Baldi -στο shot clock- και Scarpato – πίσω από τη ρακέτα- επαναφέρουν τους φιλοξενούμενους στο -1. Τα τελευταία 3′ της δεύτερης περιόδου επιβραβεύουν τη Futurosa, η οποία χάρη στους Sammartini και Camporeale ανεβαίνει στο +6, αλλά ένα καλάθι του Gambelunghe λέει 35-31 μετά από 20′ παιχνιδιού. Στο δεύτερο ημίχρονο, η άμυνα της Futurosa iVision γίνεται ανυπέρβλητο τείχος και η επίθεση γίνεται όλο και πιο παραγωγική: μάλιστα, η συνήθης τριάδα Rosset-Miccoli-Sammartini έκανε ένα σερί 10-0 που έκανε τους Τζούλιανς να ξεφύγουν- ο Stroscio σταμάτησε την αιμορραγία, αλλά η Τεργέστη εκμεταλλεύτηκε τα σουτ με σταματημένο ρολόι για να κρατήσει τους αντιπάλους σε απόσταση αναπνοής. Είναι η ίδια η Στρόσιο που σπάει ένα καλάθι γρήγορα πάνω από 2′, η Τέμπια όμως έχει την τελευταία λέξη για το 52-40 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Οι φιλοξενούμενοι λαχταρούσαν την ανατροπή και μείωσαν το μειονέκτημα χάρη στο δίδυμο Πομπέι-Ντ’ Άντζελο, στη συνέχεια, η Φουτούρα εκμεταλλεύτηκε τη στιγμή αδυναμίας των Περουτζίνε για να βυθίσει το χτύπημα της νίκης και επέβαλε ένα επιμέρους 8-0 με κύριο αρχιτέκτονα τον Μίκολι (63-46). Με τις τελευταίες δυνάμεις, η Ουμπερτίντε επιχειρεί την τελική επίθεση, αλλά τα καλάθια των Στρότσιο και Τζιανγκέλι αποκλείονται από τα σουτ του Ροσέ από τη γραμμή της φιλανθρωπίας- στα τελευταία 90″, το δίδυμο Σαμαρτίνι-Μιτσόλι για την Τεργέστη και Τζιανγκέλι για την Ουμπερτίντε γράφουν το 72-56 μετά από 40′ παιχνιδιού.

Η Ecodem Alpo σαρώνει το παρκέ της Μαρτίνα Τρεβίζο παίρνοντας το ντέρμπι του Βένετο και την πρόκριση για το Κύπελλο Ιταλίας. Ο Παρμεσάνι (11 πόντοι, 8 ριμπάουντ και 2 επαναλήψεις) σπάει την καθυστέρηση και με απαλό άγγιγμα βρίσκει τον πάτο του φιλέ, οι Τρεβιζιάνε απαντούν άμεσα με ένα σερί 6-0 στο οποίο ο Πομπόζι (14 πόντοι και 9 ριμπάουντ) είναι ο βασικός αρχιτέκτονας, το νούμερο 14 λίγο αργότερα μονομαχεί με τον Νόρι (12 πόντοι), ο οποίος με την υποστήριξη του Παρμεσάνι φέρνει την Άλπο στο -2 (10-8). Οι γηπεδούχοι καταγράφουν ένα ακόμη διάλειμμα 8-2 με τους Da Pozzo, Egwoh, D’angelo (9 πόντοι και 8 ριμπάουντ) και Perini (8 πόντοι και 5 ριμπάουντ) να φέρνουν τη διαφορά στις τρεις κατοχές, πριν τα μπλοκαρισμένα σουτ του Moriconi (10 πόντοι και 9 ριμπάουντ) κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο στο 18-12. Η ίδια η Perini είναι αυτή που βάζει την Treviso στους ώμους της: το κορίτσι με τη φανέλα με το νούμερο 7 φέρνει την ομάδα της στο +10, αλλά η αντίδραση της Ecodem είναι προ των πυλών και φτάνει με το ζευγάρι Turel-Frustaci, ικανή να σημειώσει ένα επιμέρους 2-7 για να μειώσει τη διαφορά (26-21). Η Soglia απάντησε στην Pobozy με καλάθι δύο πόντων και στο φινάλε ήταν η σειρά της Egwoh να ισοφαρίσει με δύο βολές της Parmesani, στέλνοντας τους δύο αντιπάλους στην ανάπαυλα στο 30-25. Με την επιστροφή από τη μεγάλη διακοπή, οι φιλοξενούμενοι είναι αυτοί που επιβάλλουν το ρυθμό του αγώνα και έτσι αρχικά ισοφαρίζουν με επιμέρους σκορ 3-8 – χάρη στις βολές των Τουρέλ (11 πόντοι), Νόρι και Φρουστάτσι (9 πόντοι, 13 ριμπάουντ και 2 επαναφορές) – και στη συνέχεια πετυχαίνουν άλλους έντεκα πόντους στη σειρά με τους ίδιους πρωταγωνιστές (33-44). Στα τελευταία λεπτά, οι Ντ’ Άντζελο και Πομπόζι προσπάθησαν να εξαργυρώσουν την αρνητική στιγμή της Τρεβίζο, αλλά ο Μοριτσόνι σφράγισε το 37-50 μετά από 30′ παιχνιδιού. Η τέταρτη περίοδος ανοίγει με τους γηπεδούχους σε αποστολή να ανακτήσουν το μειονέκτημα, αλλά τα καλάθια των D’angelo και Pobozy ανατρέπονται από τους Rosignoli και Parmesani, ενώ στη συνέχεια το νούμερο 7 της Ecodem πετυχαίνει τρίποντο και ο Nori εκμεταλλεύεται το soft touch για να δώσει το μέγιστο προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (42-59). Με τη νίκη στο τσεπάκι, η Άλμπο τρελαίνεται και εκμεταλλεύεται τα ταξίδια στη lunette για να αυξήσει τη διαφορά από τον αντίπαλο, χαρίζοντας στον εαυτό της την επιτυχία στο ντέρμπι του Βένετο- τα υπόλοιπα 100″ αφήνουν το γήπεδο στο Τρεβίζο για να υπογράψει επιμέρους σκορ 8-0 με καλάθι του Egwoh, τρίποντο του Vespignani (7 πόντοι και 5 επαναφορές) και βόμβα του Moretti για το τελικό 55-64.

Η W.APU Delser Crich Udine ρυθμίζει την ουρά του Wave Thermal Abano Terme με ξεκάθαρο τρόπο. Πολύ υψηλοί ρυθμοί στο “Primo Carnera” από την αρχή: Οι Μπιόντι και Μπρέμο τεμαχίζουν το δίχτυ για τις Βενετσιάνες σε απάντηση των Μπόβεντσι (18 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 επαναλήψεις) και Καντσέλι (14 πόντοι και 9 ριμπάουντ), στη συνέχεια τα κορίτσια της Φρίουλης προσπαθούν να ξεφύγουν χάρη στον Μπακίνι (15 πόντοι και 5 επαναλήψεις) που σημειώνει τους επόμενους έξι πόντους για την Ούντινε, αλλά οι φιλοξενούμενες ξαναβρίσκουν επαφή με το τρίποντο του Ντέστρο και ένα άλμα του Μπιόντι (12-9). Οι δύο ομάδες συνεχίζουν να δίνουν το ένα χτύπημα μετά το άλλο στο δεύτερο μισό της πρώτης περιόδου και η τριάδα Μπιόντι-Ντετζιοβάνι-Ντέστρο συμβαδίζει με τις φάσεις των Καντσέλι και Μποβέντζι, το νούμερο 5 της W.APU, Ντέλσερ Κριτς, πετυχαίνει τις βολές για το +3 των γηπεδούχων, αλλά ο Μπρέμο (13 πόντοι) είναι καλός στο να βάζει καλάθι πίσω από τη ρακέτα για την ισοφάριση. Στο φινάλε, ο Σιβιέρο με δύο σουτ στο ρολόι ισοφαρίζει με σουτ από μέση απόσταση του Καντσέλι για το 21-21 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Οι γηπεδούχοι θέλουν να ξεφύγουν, γι’ αυτό και εμπιστεύονται τον Γκρεγκόρι (15 πόντοι) και τον Κατσίτσι, αλλά έχουν να αντιμετωπίσουν έναν εμπνευσμένο Σιβιέρο, η Ούντινε στηρίζεται ξανά στον Γκρεγκόρι για να βάλει δύο κατοχές ανάμεσα στις ομάδες, ο Μποβέντσι μυρίζεται την κάμψη του Wave Thermal και εκτοξεύει την ομάδα του κόουτς Ρίγα προς το μέγιστο πλεονέκτημα 3” πριν το τέλος (40-29). Στα τελευταία 150″ του πρώτου ημιχρόνου κυριαρχούν τα σουτ από το λούνα παρκ, αλλά ο Μπατσίνι έχει τον τελευταίο λόγο στο παιχνίδι, διαμορφώνοντας το 46-34 στη λήξη. Οι φιλοξενούμενοι -με δύο βολές του Ντεγκιοβάνι (15 πόντοι)- ζητούν την ανατροπή, αλλά η Ούντινε πατάει το πόδι της στο γκάζι και με όλη την πεντάδα καταγράφει ένα επιμέρους 11-0 που βάζει το ματς στον πάγο- η αντίδραση του Dell’olio καταπνίγεται αμέσως με το τρίποντο του Γκρεγκόρι και τους δύο πόντους του Ceppellotti για το μέγιστο προβάδισμα της W.APU Delser Crich (62-38). Το Wave Thermal δεν τιθασεύεται ποτέ και βρίσκει κι άλλα καλάθια με τους Bremaud και Degiovanni, αλλά είναι ο Gregori πρώτος και ο Shash στο τέλος της τρίτης περιόδου που σημειώνουν το 66-43. Οι γυναίκες της Friulian βρίσκονται πλέον στο δρόμο προς τη νίκη και κλείνουν την αναμέτρηση με ένα τρομακτικό τελευταίο επιμέρους σκορ: Cancelli, Shash, Bovenzi, Bacchini και Ceppellotti συμμετέχουν στο 14-2 που δίνει στις γηπεδούχες +35. Η Abano Terme κρατάει ψηλά το κεφάλι και αντεπιτίθεται με ένα σερί 2-12 στο οποίο συμμετέχουν οι Siviero, Bremaud, Degiovanni, Coccato και Rossi για το τελικό 82-57.

Ξεκάθαρη επιτυχία για την Ποζάκλιμα Πονζάνο που συντρίβει εντός έδρας την Παλλακανέστρο Βιγκαράνο. Το ξεκίνημα είναι συντριπτικό για τους γηπεδούχους, οι οποίοι σημειώνουν αμέσως προβάδισμα 10-0 με πρωταγωνιστή κυρίως τον Φιορότο (19 πόντοι, 14 ριμπάουντ και 2 μπλοκ). Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούν με το συνηθισμένο δίδυμο Σικελιανό-Κουτρουπί να μπουν στο παιχνίδι, αλλά η Ποζάκλιμα δεν κάνει εκπτώσεις και υπογράφει το πρώτο μέγιστο προβάδισμα του αγώνα με το δίδυμο Μοζέτι-Γκόμπο (16-5). Ο Βιγκαράνο σπάει προς στιγμήν το αδιέξοδο χάρη στα καυτά χέρια του Σικιλιάνο (19 πόντοι και 6 ριμπάουντ), αλλά καταλήγει θύμα ενός ακόμη επιμέρους – αυτή τη φορά 9-0 – από ολόκληρη την πεντάδα του Βένετο, Ο Γκόρντον και ο Κουτρουπί (19 πόντοι και 9 ριμπάουντ) προσπαθούν να κάνουν την ήττα λιγότερο βαριά, αλλά ο Πονζάνο δεν έχει την ίδια ιδέα και από τα ακροδάχτυλα των Γκόμπο (11 πόντοι, 6 ριμπάουντ και 2 επαναφορές), Μιλάνι (15 πόντοι) και Κίρσενμπαουμ (12 πόντοι και 7 ριμπάουντ) βρίσκει το 33-15 με το οποίο τελειώνει το πρώτο 10′ του αγώνα. Οι τρεις βολές του Μινέλι (11 πόντοι) φαίνεται να δίνουν αφορμή στη Φεράρα να κάνει την ανατροπή, αλλά αυτό μετατρέπεται μόνο σε στιγμή μπασκετικής παντοδυναμίας του Φαβαρέτο (13 πόντοι): το νούμερο 14 της Ποζάκλιμα παίζει το συνηθισμένο της ρόλο για το επιμέρους 10-2 με το οποίο οι γηπεδούχοι φτάνουν στο μέγιστο προβάδισμα (47-22). Η περηφάνια της Pallacanestro Vigarano βγαίνει με ένα διάλειμμα 0-7 χάρη στους Siciliano, Cutrupi και Tintori. Στα τελευταία 80 δευτερόλεπτα οι φιλοξενούμενοι πιέζουν συνεχώς και παρά το καλάθι του Pertile (11 πόντοι), πετυχαίνουν το 53-33 με τον Cutrupi που στέλνει τις δύο ομάδες στη μεγάλη ανάπαυλα. Η Πονζάνο συνεχίζει σαν οδοστρωτήρας στο δεύτερο ημίχρονο, προκαλώντας αμέσως ένα σερί 8-0 με τους Milani και Krischenbaum, με τη Βιγκαράνο να αντιδρά με ένα σερί 2-9 με πρωταγωνιστές τους Minelli-Siciliano-Cutrupi. Αν και η διαφορά παραμένει μεγάλη, οι φιλοξενούμενοι παραμένουν στο παιχνίδι μέχρι τα τελευταία 3′ της τρίτης περιόδου, όταν η Ποζάκλιμα καταγράφει ένα σερί 9-0, κυρίως με πρωταγωνιστή τον Milani, και κλείνει το ημίωρο στο 77-46. Η επιθετική ροή των γηπεδούχων συνεχίζεται ανενόχλητη μέχρι το 18-0 – στο πάρτι συμμετέχουν και οι Pertile, Fiorotto και Gobbo – που άξιζε το νέο μέγιστο προβάδισμα στον αγώνα στο +40. Μινέλι και Κουτρουπί κάνουν και πάλι τη διαφορά λιγότερο βαριά, αλλά η Πονζάνο διασκεδάζει και εκμεταλλευόμενη το δίδυμο Μιλάνι-Φιορότο αυξάνει τον τζίρο της μέχρι το άλμα του Σικιλιάνο που λέει 92-53 στην τελευταία σειρήνα.

Η Basket Girls Ανκόνα παίρνει το σκαλπ της Χάλεϊ Θάντερ Ματέλιτσα στο ντέρμπι του Μάρκε που κλείνει το Σάββατο του Β’ ομίλου. Ισορροπία επικρατεί στα πρώτα 3′ της αναμέτρησης: Ματαλώνι και Γιουσούφ φέρνουν μπροστά τους γηπεδούχους, ενώ μόνος του ο Πότζιο είναι αυτός που ισοφαρίζει για τους φιλοξενούμενους- λίγο αργότερα, η Ματέλιτσα αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και υπογράφει ένα επιμέρους 2-12 με τα ονόματα των Γκεοργκίεβα (10 πόντοι), Πότζιο (15 πόντοι και 9 ριμπάουντ), Οφόρ (6 πόντοι και 9 ριμπάουντ) και Γκραματσιόνι (9-19). Τα τρίποντα των Mataloni (22 πόντοι) και Pierdicca (12 πόντοι και 5 ριμπάουντ) λειτούργησαν για να μειώσουν για λίγο τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων, αλλά οι Sanchez (9 πόντοι) και Gramaccioni (18 πόντοι, 5 ασίστ και 3 επαναλήψεις) έστειλαν πίσω την προσπάθεια επιστροφής, στη συνέχεια ήταν το νούμερο 12 της Halley Thunder που ισοφάρισε με το άλμα του Pellizzari (10 πόντοι) για το 17-27 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Στο πρώτο μισό της δεύτερης περιόδου, ο Γκραματσιόνι -σε απόλυτη μοναξιά- αποκρούει επιβλητικά τη μανία της πεντάδας της Ανκόνα, ωστόσο στο επόμενο 4′ είναι οι Basket Girls που επιβάλλονται με επιμέρους σκορ 8-0 με τους Μπόριτς (12 πόντοι), Γιουσούφ (7 πόντοι και 7 ριμπάουντ), Μαλιντόπι και Ματαλόνι. Το καλάθι του Πότζιο σταματάει προς στιγμήν την αιμορραγία, αλλά Φράνσια και Μαλιντόπι συνεχίζουν απτόητοι και ισοφαρίζουν σε 40″ από την ανάπαυλα- οι δύο βολές του Σάντσεζ λένε 37-39 για τη Ματέλιτσα στη μεγάλη ανάπαυλα. Το μεσοβέζικο σουτ της Georgieva διαλύει το αδιέξοδο με την επιστροφή στο παρκέ, ενώ στη συνέχεια ο Poggio φέρνει τους φιλοξενούμενους στο +5, αποτρέποντας τις επιθέσεις του Mataloni από το να είναι πιο επικίνδυνες από το αναμενόμενο- οι εναλλαγές των Boric και Pellizzari με τις κόντρες των Georgieva και Sanchez κρατούν το σκορ σε ισορροπία, αλλά η Ανκόνα έχει περισσότερη ενέργεια και την αξιοποιεί για να εξαπολύσει μια σειρά από τρίποντα -με τους Mataloni και Pierdicca να τσιμπάνε- που μετατρέπουν το σκορ σε 52-49 στο μισάωρο. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η επίθεση του Χάλεϊ Κεραυνός κατάφερε να παράγει μερικούς ακόμα πόντους χάρη στους Georgieva και Sanchez, αλλά αυτοί ήταν οι τελευταίοι ασπρόμαυροι πόντοι πριν από το σερί 13-0 που άνοιξε το δίδυμο Francia-Boric και έκλεισε ο Yusuf-Mataloni, το οποίο βοήθησε να εκτοξεύσουν τους γηπεδούχους στη νίκη. Στα τελευταία 50 δευτερόλεπτα, η Matelica μείωσε τη διαφορά με τις βολές του Offor και το καλάθι του Poggio από μέση απόσταση, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να δώσει το σκορ 72-58 στο τέλος των εχθροπραξιών.

Α2 Γυναικών – Όμιλος Β

13η αγωνιστική Προχωράει

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

06/01/2024

Solmec Rhodigium Basket – Alperia Basket Club Bolzano 61 – 57

Futurosa Trieste iVision – PF Umbertide 72 – 56

Martina Treviso – Ecodem Alpo 55 – 64

W.APU Delser Crich Udine – Wave Thermal Abano Terme 82 – 57

Posaclima Ponzano – Pallacanestro Vigarano 92 – 53

Basket Girls Ανκόνα – Χάλεϊ Θάντερ Ματέλιτσα 72 – 58

07/01/2024

Velcofin Interlocks Vicenza – ARAN Cucine Panthers Roseto

Solmec Rhodigium Basket – Alperia Basket Club Bolzano 61 – 57 (13-11, 23-25, 37-45, 61-57)

SOLMEC RHODIGIUM BASKET: Viviani* 22 (2/6, 4/9), Martin, Paoletti, Battilotti*, Tumeo 1 (0/3 από 2), Bonivento* 3 (1/3, 0/3), Marchetti, Zanetti* 29 (7/14, 2/2), Furlani* 6 (3/9, 0/1), Ballarin NE, Poletto NE

Προπονητής: Pegoraro G.

2 σουτ: 13/35 – 3 σουτ: 6/19 – Ελεύθερες βολές: 17/20 – ριμπάουντ: 41 11+30 (Ζανέτι 13) – ασίστ: 5 (Βιβιάνι 2) – ανακτημένες μπάλες: 6 (Φουρλάνι 3) – χαμένες μπάλες: 18 (Μπονιβέντο 3)

ALPERIA BASKET CLUB BOLZANO: Kotnis* 19 (5/12, 2/6), Mazzucco NE, Schwienbacher* 15 (5/8, 0/9), Giordano 4 (0/2, 1/1), Egwoh*, Gualtieri, Missanelli* 14 (1/7, 3/8), Grassia M. 3 (1/2 από 3), Vella* 2 (1/1, 0/1), Fracaro NE, Kob NE

Προπονητής: Sacchi R.

Ριμπάουντ: 35 10+25 (Κότνις 7) – Ασίστ: 4 (Σβιενμπάχερ 3) – Ανακτώμενες μπάλες: 13 (Μισανέλι 3) – Χαμένες μπάλες: 15 (Μισανέλι 5) – Πέντε φάουλ: Σβιενμπάχερ, Έγκουοχ

Διαιτητές: Mariotti D., Chiarugi A.

Futurosa Trieste iVision – PF Umbertide 72 – 56 (18-15, 35-31, 52-40, 72-56)

FUTUROSA TRIESTE IVISION: Messina NE, Briganti, Rosset* 16 (5/8 από 2), Tempia 6 (3/4, 0/2), Ostojic* 10 (5/13, 0/3), Miccoli* 19 (8/14 από 2), Cressati NE, Leghissa NE, Sammartini* 13 (4/7 από 2), Lombardi, Camporeale* 6 (1/3, 0/2), Carini 2 (1/1, 0/1)

Προπονητής: Mura A.

Ρίψεις από 2: 27/50 – Ρίψεις από 3: 0/8 – Ελεύθερες βολές: 18/21 – Ριμπάουντ: 44 6+38 (Miccoli 9) – Ασίστ: 8 (Rosset 2) – Ανακτώμενες μπάλες: 4 (Rosset 1) – Χαμένες μπάλες: 9 (Rosset 5)

PF UMBERTIDE: Sammartino* 6 (0/3, 2/6), Pompei 3 (1/1, 0/3), D’Angelo F. 3 (1/6, 0/1), Scarpato* 3 (0/4, 1/2), Stroscio* 18 (2/9, 4/5), Gianangeli 6 (3/4 από 2), Colli NE, Paolocci* 4 (1/4, 0/2), Gambelunghe 2 (1/3, 0/1), Baldi* 11 (4/13, 0/1), Festinese

Προπονητής: Staccini M.

2 σουτ: 13/47 – 3 σουτ: 7/21 – Ελεύθερες βολές: 9/12 – ριμπάουντ: 37 11+26 (Παολότσι 6) – ασίστ: 1 (Στρότσιο 1) – ανακτημένες μπάλες: 6 (Στρότσιο 2) – χαμένες μπάλες: 7 (Σαμαρτίνο 2) – πέντε φάουλ: Ντάντζελο, Σκαρπάτο

Διαιτητές: Bortolotto G., Zanelli L.

Martina Treviso – Ecodem Alpo 55 – 64 (18-12, 30-25, 37-50, 55-64)

MARTINA TREVISO: Zagni, Vespignani* 7 (3/6, 0/4), Amabiglia, Perini* 8 (2/5, 1/2), Moretti 5 (0/3, 1/2), D’Angelo C. * 9 (3/12, 1/3), Gini 3 (1/1, 0/3), Pobozy* 14 (6/17 από 2), Da Pozzo* 2 (1/5 από 2), Egwoh 7 (3/4 από 2)

Προπονητής: Matassini A.

Σουτ από τα 2: 19/54 – Σουτ από τα 3: 3/16 – Ελεύθερες βολές: 8/17 – Ριμπάουντ: 42 16+26 (Πομπόζι 9) – Ασίστ: 12 (Βεσπινιάνι 4) – Ανακτώμενες μπάλες: 10 (Βεσπινιάνι 5) – Χαμένες μπάλες: 12 (Περίνι 3)

ECODEM ALPO: Parmesani* 11 (4/6, 0/2), Nori* 12 (3/7, 0/1), Turel* 11 (1/4, 2/3), Fiorentini NE, Rosignoli 5 (1/2, 1/1), Moriconi* 10 (0/4, 2/6), Soglia 6 (2/5 από 2), Chiaretto NE, Mancini NE, Furlani NE, Frustaci* 9 (2/5, 0/3), Pastore

Προπονητής: Soave N.

Ρίψεις από το 2: 13/34 – Ρίψεις από το 3: 5/16 – Ελεύθερες βολές: 23/26 – Ριμπάουντ: 44 6+38 (Frustaci 13) – Ασίστ: 7 (Rosignoli 3) – Ανακτώμενες μπάλες: 7 (Parmesani 2) – Χαμένες μπάλες: 14 (Parmesani 4)

Διαιτητές: Gallo S., Secchieri D.

W.APU Delser Crich Udine – Wave Thermal Abano Terme 82 – 57 (21-21, 46-34, 66-43, 82-57)

W.APU DELSER CRICH UDINE: Codolo, Ceppellotti* 6 (2/4, 0/2), Bovenzi* 18 (4/4, 1/5), Penna 3 (0/1, 1/3), Bacchini* 15 (5/10, 1/4), Katshitshi* 6 (3/5 από 2), Shash 5 (1/5, 1/3), Cancelli* 14 (5/8 από 2), Agostini, Bianchi, Casella, Gregori 15 (3/3, 3/4)

Προπονητής: Riga M.

ριμπάουντ: 38 13+25 (Cancelli 9) – ασίστ: 13 (Bovenzi 5) – ανακτημένες μπάλες: 13 (Bacchini 5) – χαμένες μπάλες: 10 (Bovenzi 2)

ΘΕΡΜΙΚΟ ΑΒΑΝΙΚΟ ΤΕΡΜΑ: Degiovanni* 15 (3/9, 2/5), Brunino NE, Hatch NE, Siviero 9 (1/1, 1/1), Coccato 2 (1/5, 0/1), Dell’Olio S.* 2 (1/2 από 2), Biondi* 8 (4/8, 0/1), Rossi 2 (1/1 από 2), Destro* 6 (0/2, 2/4), Madankova* 13 (2/8, 1/5)

Προπονητής: Cesari L.

2 σουτ: 13/36 – 3 σουτ: 6/17 – Ελεύθερες βολές: 13/19 – Ριμπάουντ: 34 9+25 (Κοκάτο 5) – Ασίστ: 10 (Ντεγκιοβάνι 4) – Ανακτώμενες μπάλες: 3 (Ντεγκιοβάνι 1) – Χαμένες μπάλες: 19 (Ντεγκιοβάνι 5) – Πέντε φάουλ: Μπιόντι

Διαιτητές: Marenna A., Marconetti C.

Posaclima Ponzano – Pallacanestro Vigarano 92 – 53 (33-15, 53-33, 77-46, 92-53)

POSACLIMA PONZANO: Kirschenbaum 12 (2/4, 2/5), Fiorotto* 19 (8/14, 0/1), Zoleo 1 (0/4 από 2), Iuliano NE, Gobbo* 11 (5/7 από 2), Favaretto* 13 (3/3, 1/1), Valli NE, Varaldi, Mosetti* 8 (4/5, 0/2), Volpato 2 (1/3 από 2), Milani 15 (2/9, 3/6), Pertile* 11 (1/2, 3/4)

Προπονητής: Gambarotto M.

2 Σουτ: 26/51 – 3 Σουτ: 9/20 – Ελεύθερες βολές: 13/19 – Ριμπάουντ: 51 14+37 (Φιορότο 14) – Ασίστ: 20 (Φιορότο 4) – Ανακτώμενες μπάλες: 14 (Μοζέτι 3) – Χαμένες μπάλες: 16 (Μοζέτι 3)

PALLACANESTRO VIGARANO: Gordon* 2 (1/6, 0/4), Conte NE, Tintori* 2 (1/2, 0/1), Feoli, Di Mauro, Moretti, Siciliano* 19 (6/15, 1/5), Cutrupi* 19 (9/18 από 2), Minelli 11 (2/3, 1/3), Cavalli, Armillotta, Pepe*.

Προπονητής: Castelli A.

Σουτ από τα 2: 19/48 – Σουτ από τα 3: 2/15 – Ελεύθερες βολές: 9/12 – Ριμπάουντ: 30 5+25 (Cutrupi 9) – Ασίστ: 6 (Siciliano 4) – Ανακτώμενες μπάλες: 8 (Minelli 3) – Χαμένες μπάλες: 19 (Cutrupi 6)

Διαιτητές: Grieco C., Licari B.

Basket Girls Ανκόνα – Halley Thunder Matelica 72 – 58 (17-27, 37-39, 52-49, 72-58)

Κορίτσια ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΚΟΝΑ: Pierdicca* 12 (2/3, 2/3), Baldetti NE, Francia 5 (2/2 από 2), Pelizzari 10 (5/7, 0/1), Mataloni* 22 (5/8, 4/9), Carloni NE, Yusuf* 7 (3/5 από 2), Marchionne NE, Malintoppi* 4 (1/8 από 2), Boric* 12 (5/11, 0/5)

Προπονητής: Piccionne L.

2 Σουτ: 23/44 – 3 Σουτ: 6/18 – Ελεύθερες βολές: 8/10 – Ριμπάουντ: 37 9+28 (Γιουσούφ 7) – Ασίστ: 9 (Ματαλώνη 3) – Ανακτώμενες μπάλες: 9 (Γιουσούφ 3) – Χαμένες μπάλες: 14 (Ματαλώνη 4) – Πέντε φάουλ: Γιουσούφ

HALLEY THUNDER MATELICA: Cabrini*, Stronati NE, Celani, Georgieva* 10 (3/9, 1/2), Gramaccioni* 18 (7/14, 1/1), Gonzalez NE, Zamparini NE, Poggio* 15 (6/8, 0/2), Montelpare, Michelini NE, Offor* 6 (2/5 από 2), Sanchez 9 (1/7, 1/2)

Προπονητής: Sorgentone D.

Σουτ από 2: 19/48 – Σουτ από 3: 3/11 – Ελεύθερες βολές: 11/15 – Ριμπάουντ: 37 11+26 (Poggio 9) – Ασίστ: 11 (Gramaccioni 5) – Ανακτώμενες μπάλες: 7 (Gramaccioni 3) – Χαμένες μπάλες: 14 (Georgieva 3)

Διαιτητές: Barbieri M., Faro S.

(Φωτογραφία Roberto Comuzzo)