Thu. Sep 19th, 2024
A2 F - Posaclima Ponzano στην Ανκόνα για το κυνήγι της τρίτης νίκης

Η δεύτερη αγωνιστική της ρεβάνς φέρνει την Ποζάκλιμα Πονζάνο στο Παλασέρμα της Ανκόνα, κόντρα σε μια Basket Girls που βρίσκεται σταθερά στην ένατη θέση της βαθμολογίας (5 νίκες – 8 ήττες) και είναι φρέσκια από την ηχηρή νίκη στο ντέρμπι με την Ματέλιτσα πριν από μερικές εβδομάδες (72-58, Ματαλώνι 22 πόντοι). Τα κορίτσια του κόουτς Πιτσιόνε, που επέστρεψαν στον ερυθρόλευκο πάγκο στις 28 Δεκεμβρίου στη θέση του Παολαζίνι, δεν αγωνίστηκαν την περασμένη εβδομάδα λόγω της αναβολής που ζήτησε η Θερμαϊκή Αμπάνο και έτσι παρουσιάζονται στην πρόκληση με τον Πονζάνο, φορτισμένα και ξεκούραστα.

Η ομάδα περιστρέφεται γύρω από τα τρία βασικά όπλα: Albanelli (13,7 μέσος όρος), Mataloni (14,2) και Boric (16,4) που καθιστούν την Ανκόνα επικίνδυνη ομάδα σε κάθε τομέα. Το Σάββατο θα γίνει επίσης το ντεμπούτο με την ομάδα της Marchigiana του pivot Keso Barbakadze, γεννημένου το 2003 και προερχόμενου από τη Stella Azzura Roma. Το πρώτο παιχνίδι, στο Σπρεσιάνο, έληξε 75-54 με τους 11 παίκτες που είχε στη διάθεσή του ο Γκαμπαρότο να είναι εύστοχοι, με κορυφαίους τους Φιορότο (επίσης 9 ριμπάουντ) και Περτίλε (3/5 από το 3) με 13 πόντους έκαστος. Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της Basket Girls Ancona στο YouTube.

Ο βοηθός προπονητή Αντόνιο Παγκανίνο παρουσιάζει την πρόκληση. Μετά από δύο νίκες εντός έδρας, επιστρέφει σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι, απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο όπως η Ανκόνα. Πώς είναι τα κορίτσια; Είστε έτοιμες για αυτή την πρόκληση;

– “Γνωρίζουμε ότι παρά τη βαθμολογική θέση που κατέχουν τα κορίτσια, θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να δώσουμε συνέχεια στα αποτελέσματά μας. Οι τραυματίες παίκτες είναι μερικώς διαθέσιμοι, οπότε είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να έχουμε όλη την ομάδα στη διάθεσή μας, ανάλογα πάντα με την κατάσταση της φυσικής τους κατάστασης”.

– Τα κορίτσια είναι φρέσκα από την απροσδόκητη νίκη επί της Ματέλιτσα: τι ματς πρέπει να περιμένουμε; “Το να παίζεις στην Ανκόνα είναι πάντα περίπλοκο, ειδικά μπροστά στους οπαδούς της. Θα είναι ένας αγώνας στον οποίο κάθε κατοχή θα είναι καθοριστική και η ομάδα που θα είναι πιο σταθερή πνευματικά θα έχει πολλές πιθανότητες να φέρει το αποτέλεσμα”.

Το πρώτο παιχνίδι έληξε με μια μάλλον ξεκάθαρη νίκη της Ποζάκλιμα, αλλά η Ανκόνα έχει αλλάξει και το ταλέντο των Μπόριτς και Ματαλώνι δεν θα είναι εύκολο να περιοριστεί…

Η Ανκόνα θα παρουσιάσει και μια νέα μακρινή παίκτρια, την Barbakadze, η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της εναντίον μας, αλλά σίγουρα ο Mataloni και ο Boric είναι οι πιο σημαντικοί παίκτες γιατί έχουν τόση ποιότητα και προσωπικότητα. Γνωρίζουμε το ταλέντο τους και έχουμε μεγάλο σεβασμό, αλλά έχουμε δουλέψει σκληρά αυτή την εβδομάδα και είμαστε έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι.