Sun. Sep 8th, 2024
16 προοπτικές που θα ακολουθήσουν στο Nex Gen Cup της Μπιέλλας από τις 26 Δεκεμβρίου

Μετά το πρώτο στάδιο στο Varese, το Next Gen Cup 2023/24 – με το σήμα IBSA και σε αυτή την έκδοση και με χορηγό παρουσίασης την UnipolSai – μεταφέρεται στη Biella για τη δεύτερη συγκέντρωση της φάσης των ομίλων, που έχει προγραμματιστεί από τις 26 έως τις 29 Δεκεμβρίου 2023 στις δύο εγκαταστάσεις του Biella Forum και του Pala Pajetta, χάρη στην υποστήριξη της Δημοτικής Διοίκησης της Biella και της Επιτροπής Terra Della Lana και με τη συνεργασία της Περιφερειακής και Επαρχιακής FIP.

Οι ομάδες κάτω των 19 ετών των 16 συλλόγων της Serie A έχουν χωριστεί σε δύο ομίλους αποτελούμενους από οκτώ ομάδες ο καθένας και αντιμετωπίζουν η μία την άλλη με ιταλική μορφή με αγώνες μονής κατεύθυνσης (7 ημέρες διοργάνωσης). Αυτή είναι η κατάταξη των δύο ομίλων στο τέλος των τριών πρώτων ημερών που παίζονται στο Βαρέζε στην πρώτη συγκέντρωση από τις 30 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου 2023.

Α’ όμιλος: EA7 Emporio Armani Milano (6 βαθμοί), Allianz Derthona Tortona (6 βαθμοί), Pallacanestro Varese (4 βαθμοί), Generazione Vincente Napoli Basket (2 βαθμοί), Virtus Emil Banca Bologna (2 βαθμοί), Vanoli Basket Cremona (2 βαθμοί), Carpegna Prosciutto Papalini Pesaro (2 βαθμοί), Academy Scafati Basket (0 βαθμοί).

Β’ όμιλος: Dolomiti Energia Trentino (6 βαθμοί), NutriBullet Treviso Basket (4 βαθμοί), Estra Pistoia (4 βαθμοί), Pollini Brescia (4 βαθμοί), Banco di Sardegna Sassari (2 βαθμοί), UNAHOTELS Reggio Emilia (2 βαθμοί), Umana Reyer Venezia (2 βαθμοί), Happy Casa Brindisi (0 βαθμοί).

Οι τέσσερις πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα προκριθούν στην τελική οκτάδα με προημιτελικούς, ημιτελικούς και νοκ άουτ τελικούς που θα διεξαχθούν από τις 22 έως τις 24 Φεβρουαρίου στο παρκέ της “Il T Quotidiano Arena” στο Τρέντο. Ακολουθεί η παρουσίαση των 16 υποψήφιων (μία ανά ομάδα) που έδειξαν τα περισσότερα στην πρώτη φάση στο Βαρέζε

Όμιλος Α

Ακαδημία Scafati Basket – Emanuele Morvillo

Ο ακραίος, απόφοιτος του 2005, είναι ο αρχηγός και ο κύριος κινητήριος μοχλός των Καμπάνι, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την πρώτη συγκέντρωση χωρίς επιτυχία, αλλά στη Μπιέλα θα προσπαθήσουν να κάνουν τον άθλο της πρόκρισης στην τελική φάση. Παρά τις πολλές χαμένες μπάλες (7,0 ανά παιχνίδι), ο Μορβίλο είναι ο βασικός κινητήριος μοχλός της ομάδας στη φάση της δημιουργίας και από τους καλύτερους σκόρερ: μάλιστα, μετά τα τρία παιχνίδια που έδωσε στο Βαρέζε, τερμάτισε με 12,7 πόντους, 7,0 ριμπάουντ, 2,7 ασίστ και 8,0 αξιολόγηση.

Allianz Derthona Tortona – Lamine Tandia

Ο “γηραιότερος” παίκτης του ρόστερ – ήδη αθροιστικά στην πρώτη ομάδα – ήταν και ο καλύτερος από τους Πεδεμοντέζους στην εμπειρία της Βαρέζε. Ο σέντερ της κλάσης του 2004 βρίσκει τη διάστασή του κυρίως μέσα στην περιοχή, ένας ελίτ rim protector που έχει καταγράψει 19,0 πόντους, 13,0 ριμπάουντ (4,0 εκ των οποίων επιθετικά), 2,0 επαναλήψεις, 1,3 τάπες και 26,0 αξιολόγηση- ο Tortona βρίσκεται στο full score κυρίως χάρη στην ευκολία του να είναι αποφασιστικός και στις δύο πλευρές του γηπέδου και στην εκλεπτυσμένη τεχνική του στο πιτουράτο.

Carpegna Prosciutto Papalini Basket Pesaro – Octavio Maretto

Αν και έπαιξε μόνο στα δύο από τα τρία παιχνίδια, ο γεννημένος στην Αργεντινή γκαρντ αποδείχθηκε το συνηθισμένο πρόβλημα για τις αντίπαλες άμυνες: 13,0 πόντοι και 6,5 φάουλ που δέχθηκε σε μόλις 16,5 λεπτά μέσου χρόνου συμμετοχής, απόδειξη του πόσο μπορεί να κάνει τη διαφορά αυτός ο εξωτερικός παίκτης ακόμα και σε μικρά διαστήματα συμμετοχής. Αφού απέκτησε μια πενιχρή συγκομιδή στο τέλος της πρώτης συγκέντρωσης, οι πρωταθλητές θα προσπαθήσουν να ανέβουν στην ιεραρχία ξεκινώντας από τα σουτ της κλάσης του 2004, θανατηφόρα στη διείσδυση και δυνατά με ένα ολοένα και πιο αξιόπιστο σουτ τριών πόντων.

EA7 Emporio Armani Milano – Dennis Badalau

Ανάμεσα στα πολλά και ποιοτικά ονόματα που απαρτίζουν το ρόστερ των Μενεγκίνι, ο Ρουμάνος επιθετικός ήταν αυτός που ξεχώρισε και χάραξε ρόλο για τον εαυτό του ως πραγματικός πρωταγωνιστής σε αυτό της Βαρέζε. Η κλάση του 2006 έχει βάλει τον εαυτό της σε θέση να είναι ένας από τους πιο χρησιμοποιημένους παίκτες (24,3 λεπτά κατά μέσο όρο, δεύτερος πίσω από τον Riccardo Casella), σκοράροντας 14,3 πόντους με 48,3% από τα δύο, 37,5% από τα τρία και 85,7% από τη λούντα- οι κινήσεις του χωρίς τη μπάλα, τα συχνά κοψίματα και οι πολύ μακρινοί και γρήγοροι μοχλοί του έχουν επιτρέψει να γίνει ένα άλυτο rebus για τους αντίπαλους οπισθοφύλακες.

Generazione Vincente Napoli Basket – Stefano Saccoccia

Υπομεγέθης πλέι μέικερ με έμφυτη ικανότητα να διευκολύνει το παιχνίδι των συμπαικτών του και να δημιουργεί αυτόνομα ευκαιρίες για να τελειώσει στο σίδερο. Σε περίπτωση που οι Ναπολιτάνοι φτάσουν στην τελική φάση, ο Saccoccia θα είναι αναμφίβολα υποψήφιος MVP: 27,0 πόντοι (7,7/15,7 εντός πεδιάς, 9,0/11,7 από τη lunette), 9,3 φάουλ που δέχεται, 5,0 ριμπάουντ, 5,0 ασίστ, 2,7 επαναλήψεις και 35,0 αξιολόγηση σε 30,7 λεπτά συμμετοχής- ένας τεχνικός και ηχηρός ηγέτης που σίγουρα θα τα δώσει όλα για να παρασύρει τους συμπαίκτες του προς το Final Eight του Τρέντο.

Βαρέζε Μπάσκετ – Wei Lun Zhao

Η εκθετική ανάπτυξη του γεννημένου στο Πράτο παρατηρήθηκε και στα λεπτά που έπαιξε μεταξύ πρωταθλήματος και FIBA Europe Cup με την πρώτη ομάδα. Βραβευμένος ως ο καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης του 2021, ο κινεζικής καταγωγής πόιντ γκαρντ επιβεβαιώνει την ιδιότητά του με αριθμούς αποφασιστικά απόλυτου επιπέδου: 22,7 πόντοι (57,1% από τα δύο, 52,9% από τα τρία και 90,0% από τη λούντα), 3,3 ριμπάουντ, 3,3 ασίστ, 1,3 επαναλήψεις και 23,7 αξιολόγηση- η Λομβαρδία θα βασιστεί στην ταχύτητά του και την έμπνευσή του από τη ντρίμπλα (επίσης και κυρίως για να ανέβει στο μακρινό σουτ) για να κατακτήσει τους απαραίτητους βαθμούς που θα την οδηγήσουν στην τελική φάση στο Τρέντο.

Vanoli Basket Cremona – Tommaso Vecchiola

Για την παλάμη του πιο ενδιαφέροντος πόιντ γκαρντ του γύρου, προστίθεται και η κλάση του 2004, το “παλαιότερο” στοιχείο στο ρόστερ των Λομπάρντι. Ο άτυπος τρόπος παιχνιδιού του, του επιτρέπει να είναι περισσότερο παρών στα ριμπάουντ για να πάρει μπροστά το transition της ομάδας, να είναι σε εγρήγορση στις γραμμές πάσας και να ψάχνει συνεχώς την επαφή με την αντίπαλη άμυνα. Τα στατιστικά του στα δύο παιχνίδια που έδωσε μιλούν από μόνα τους: 20,0 πόντοι, 9,0 ριμπάουντ, 8,5 φάουλ που δέχτηκε, 3,5 ριμπάουντ, 3,5 ασίστ και 24,5 αξιολόγηση σε 27,0 λεπτά, πραγματική μανία όταν διεισδύει στην κίνηση για να τελειώσει στο σίδερο.

Virtus Emil Banca Bologna – Matteo Baiocchi

Σε έναν όμιλο στον οποίο οι point guards φαίνεται να κυριαρχούν, σίγουρα δεν μπορεί να αποκλειστεί ένας από τους νεότερους της διοργάνωσης. Η κλάση του 2007 είναι τακτοποιημένη, ακριβής και πολύ συγκεκριμένη στις 1vs1 αναγνώσεις του- για το λόγο αυτό ξεχωρίζει ανάμεσα σε πιο έμπειρα προφίλ χάρη στη γνώση του μπάσκετ. Σε μέσο όρο 27,3 λεπτών, σημείωσε 17,0 πόντους, σουτάροντας με 72,7% από το δίποντο και 57,1% από το τρίποντο, μάζεψε 5,0 ριμπάουντ και σημείωσε 20,7 αξιολόγηση- στη δεύτερη συγκέντρωση θα προσπαθήσει να βοηθήσει τους Felsinei, που έχουν κολλήσει ακόμα στους δύο βαθμούς μετά τα τρία πρώτα παιχνίδια στο Βαρέζε.

Όμιλος Β

Banco di Sardegna Sassari – Riccardo Pisano

Όπως και στο παρελθόν, ηγέτης της ομάδας της Σαρδηνίας είναι ο γκαρντ της κατηγορίας του 2005. Ατρόμητος παίκτης, έτοιμος να αναλάβει κάθε είδους ευθύνη στο σουτ και στη φάση της δημιουργίας, όπως αποδεικνύεται από τις 4,0 ασίστ ανά αγώνα κατά μέσο όρο- ο Pisano είναι ο τρίτος καλύτερος σκόρερ των νησιωτών με 13,7 πόντους σκοραρίσματος, αποτελώντας πρόβλημα για τις άμυνες και χάρη στην ικανότητά του να τραβάει φάουλ (6,3 υπέστη ανά αγώνα). Παρά το περίπλοκο πρόγραμμα στη συγκέντρωση της Μπιέλα, θα είναι στην πρώτη γραμμή για να προσπαθήσει να αρπάξει μια πρόκριση στα άκρα.

Dolomiti Energia Trentino – Saliou Niang

Από το πρώτο “τριπλ νταμπλ” του IBSA Next Gen Cup μέχρι το παρκέ του EuroCup, ο φόργουορντ της κατηγορίας του 2004 έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να γίνει ο μελλοντικός άξονας της ομάδας της Τρεντίνο. Πρώτοι με πλήρη βαθμολογία μετά τα τρία παιχνίδια στο Βαρέζε, τα παιδιά του κόουτς Γκιλμόζι παρασύρθηκαν από έναν σούπερ σταρ ικανό να κάνει καλές και κακές στιγμές και στις δύο πλευρές του γηπέδου: 26,3 πόντοι, 9,0 ριμπάουντ, 5,3 ασίστ, 1,7 επαναλήψεις και 34,7 αξιολόγηση, νούμερα που προβάλλουν τον παίκτη με καταγωγή από τη Σενεγάλη προς την παλάμη του καλύτερου παίκτη.

Estra Pistoia – Joonatan Tormi Metlsa

Ο Εσθονός combo guard ήταν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εκπλήξεις της πρώτης συγκέντρωσης, μια πραγματική κόλλα που βοήθησε την ομάδα του να επιβληθεί ξεκάθαρα στα δύο παιχνίδια που αγωνίστηκε. Αποτελεσματικός με τη μπάλα στα χέρια και προικισμένος με την πονηριά που χρειάζεται για να πιέσει τον επιθετικό ελιγμό του αντιπάλου, ο αριστούχος του 2005 σημείωσε 12,5 πόντους, 3,0 ασίστ, 2,0 επαναλήψεις και 11,5 αξιολόγηση, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί προστιθέμενη αξία στα 25,0 λεπτά που πέρασε στο παρκέ (το τρίτο πιο συχνά χρησιμοποιούμενο στοιχείο από τον κόουτς Μπιαγκίνι).

Pollini Brescia – Nicolas Tanfoglio

Η θέση που κέρδισε στο ροτέισον της πρώτης ομάδας δεν ήρθε τυχαία, γιατί η κλάση του 2005 έχει προσωπικότητα και ταλέντο που περισσεύει. Πολλή υπευθυνότητα στο σουτ (20,7 συμπεράσματα επιχειρεί κατά μέσο όρο) και μια ψυχραιμία στο clutch time που δύσκολα βρίσκει κανείς σε άλλους συνομηλίκους του, αλλά χαρακτηριστικό του είναι και το ακούραστο με το οποίο ανακτά τα ριμπάουντ (4,3 ανά παιχνίδι) για να κάνει το transition και να βάλει σε ρυθμό τους συμπαίκτες του. Πρώτος σκόρερ με μέσο όρο 19,0 πόντους, στους οποίους προσθέτει 4,0 ασίστ και 2,3 επαναλήψεις για ένα 13,7 στο νούμερο αξιολόγησης, το σύμβολο της ομάδας της Μπρέσια.

Happy Casa Brindisi – Davide Buttiglione

Λίγες ικανοποιήσεις στο τέλος της πρώτης συγκέντρωσης που ολοκληρώθηκε με μηδενικές νίκες, αλλά η απόδοση κατά τη διάρκεια του IBSA Next Gen Cup επέτρεψε στην τάξη του 2006 να κάνει το ντεμπούτο του στη Serie A UnipolSai. Ο Απουλιανός εξτρέμ έχει ως αποστολή να διασχίζει όλο το γήπεδο παίρνοντας όσο το δυνατόν περισσότερα σουτ, να αμύνεται δυνατά, να παίρνει τα ριμπάουντ και να ξεκινάει από εκεί τον επιθετικό ελιγμό. Οι 25,3 πόντοι που πετυχαίνει κατά μέσο όρο (με 20,7 συμπεράσματα ανά παιχνίδι όπως και ο Nicolas Tanfoglio) είναι σχεδόν διπλάσιοι από τον δεύτερο πιο παραγωγικό παίκτη της Μπρίντιζι- επιπλέον, ο Buttiglione έχει καταγράψει 8,0 ριμπάουντ, 4,0 ασίστ, 2,3 επαναλήψεις και 24,7 αξιολόγηση σε 33,7 λεπτά μέσης χρήσης ανά παιχνίδι.

NutriBullet Treviso Basket – Alberto Pellizzari

Ένα κάταγμα στον αντίχειρα του δεξιού χεριού θα στερήσει από τους Τρεβιζιάνους τον παίκτη του πρώτου βιολιού Νταβίντ Τορεζάνι, αλλά ο σούτινγκ γκαρντ έχει ήδη δείξει ότι μπορεί να αναλάβει αυτόν τον ρόλο χωρίς να κάνει τον παρτενέρ του να το μετανιώσει. Η ήττα στον περσινό τελικό άφησε τους Βενετσιάνους με δηλητηριασμένο δόντι, ο Pellizzari ήταν παρών και αποφάσισε να ανεβάσει τον πήχη λαμβάνοντας υπόψη και την απουσία του ζεύγους Faggian-Vettori. Καλύτερος στο σκοράρισμα με 19,0 μέσο όρο, ο τελειόφοιτος του 2005 μπορεί να γίνει κριτής πίσω από το καλάθι, αλλά κυρίως να βοηθήσει τους συμπαίκτες του στις δύο φάσεις του παιχνιδιού- οι αριθμοί του γράφουν 15,7 πόντους, 5,7 ριμπάουντ, 4,3 ασίστ και 1,0 ριμπάουντ ανά αγώνα σε 31,0 λεπτά συμμετοχής, καθιστώντας τον τον πιο πολυχρησιμοποιημένο από τον κόουτς Σακάρντο.

Umana Reyer Venezia – Pietro Iannuzzi

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συγκέντρωσης σημείωσε δύο παιχνίδια με τουλάχιστον 30 πόντους, ένα buzzer beater στη νίκη επί του Τρεβίζο και μια σειρά από φάσεις που του έπεσαν το σαγόνι. Όλα αυτά του επέτρεψαν να κάνει το ντεμπούτο του στη Serie A UnipolSai και να σημειώσει επίσης τους πρώτους του πόντους ως επαγγελματίας. Η τάξη του 2006 είναι γεννημένος ηγέτης που είναι καλός στο να παρακινεί και να ενθαρρύνει τους συμπαίκτες του, αλλά κυρίως έχει την ικανότητα να γυρίζει ένα ολόκληρο παιχνίδι σε πλήρη μοναξιά με διαφορετικά μέσα από άλλους συναδέλφους του. Έκλεισε τη φάση της Βαρέζε με 23,7 πόντους (ο μοναδικός διψήφιος από την Ορογκρανάτα), 4,7 ριμπάουντ, 2,7 ασίστ, 1,0 τάπα και 17,7 αξιολόγηση σε μισή ώρα μέσης χρήσης, ξεδιπλώνοντας ένα σχεδόν άπειρο ρεπερτόριο με τη μπάλα στα χέρια του.

UNAHOTELS Reggio Emilia – Imran Suljanovic

Το δίδυμο που σχηματίστηκε με τον αδερφό του Ομέρ έχει κάνει την ομάδα της Ρέτζιο Εμίλια μία από τις πιο ενδιαφέρουσες που παρακολουθεί κανείς στα παιχνίδια που διεξάγονται στο Βαρέζε. Ο φόργουορντ της κατηγορίας 2006 είναι ένα πολύτιμο κομμάτι ικανό να ανάψει ανά πάσα στιγμή του παιχνιδιού, είτε ξεκινώντας στην πεντάδα είτε ως στοιχείο που έρχεται από τον πάγκο. Ο καλύτερος σκόρερ με μέσο όρο 20,5 πόντους (αν και έπαιξε μόνο σε δύο αγώνες), ο Σουλιάνοβιτς μάζεψε 6,0 ριμπάουντ, μοίρασε 2,5 ασίστ και κατέγραψε μέσο όρο αξιολόγησης 17,0, αριθμοί που δεν λένε όλη την ιστορία για έναν εξωτερικό παίκτη ικανό να ανοίξει το γήπεδο και να κάνει εύκολη τη ζωή των συμπαικτών του σε διαφορετικές συνθήκες παιχνιδιού.

ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΆΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗΣ BIELLA:

ΤΡΙΤΗ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

BIELLA FORUM

GIRON A

3.00 Μ.Μ. PALLACANESTRO VARESE – CARPEGNA PROSCIUTTO PAPALINI PESARO

5 Μ.Μ. ΑΚΑΔΗΜΊΑ SCAFATI BASKET – GENERAZIONE VINCENTE NAPOLI BASKET

7 Μ.Μ. VIRTUS EMIL BANCA BOLOGNA – VANOLI BASKET CREMONA

9 Μ.Μ. ALLIANZ DERTHONA TORTONA – EA7 EMPORIO ARMANI MILANO

PALAPAJETTA

GIRON B

2.30 Μ.Μ. POLLINI BRESCIA – NUTRIBULLET TREVISO BASKET

4.30 Μ.Μ. BANCO DI SARDEGNA SASSARI – DOLOMITI ENERGIA TRENTINO

6.30 Μ.Μ. HAPPY CASA BRINDISI – UMANA REYER VENEZIA

8.30 Μ.Μ. ESTRA PISTOIA – UNAHOTELS REGGIO EMILIA

ΤΕΤΆΡΤΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ

PALAPAJETTA

GIRON A

11.30 Π.Μ. VANOLI BASKET CREMONA – CARPEGNA PROSCIUTTO PAPALINI PESARO

1.30 Μ.Μ. ΑΚΑΔΗΜΊΑ ΜΠΆΣΚΕΤ SCAFATI – ALLIANZ DERTHONA TORTONA

3.30 Μ.Μ. EA7 EMPORIO ARMANI MILANO – PALLACANESTRO VARESE

5.30 Μ.Μ. GENERAZIONE VINCENTE NAPOLI BASKET – VIRTUS EMIL BANCA BOLOGNA

BIELLA FORUM

GIRON B

11.00 Π.Μ. NUTRIBULLET TREVISO BASKET – HAPPY CASA BRINDISI

1.00 Μ.Μ. UMANA REYER VENEZIA – BANCO DI SARDEGNA SASSARI

3 Μ.Μ. DOLOMITI ENERGIA TRENTINO – UNAHOTELS REGGIO EMILIA

5 Μ.Μ. ESTRA PISTOIA – POLLINI BRESCIA

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

BIELLA FORUM

GIRON A

10.30 Π.Μ. EA7 EMPORIO ARMANI MILANO – ACADEMY SCAFATI BASKET

12.30 Μ.Μ. GENERATION WINNING NAPOLI BASKET – VANOLI BASKET CREMONA

14.30 Μ.Μ. PALLACANESTRO VARESE – VIRTUS EMIL BANCA BOLOGNA

4.30 Μ.Μ. CARPEGNA PROSCIUTTO PAPALINI PESARO – ALLIANZ DERTHONA TORTONA

PALAPAJETTA

GIRON B

11.00 Π.Μ. UNAHOTELS REGGIO EMILIA – UMANA REYER VENEZIA

1 Μ.Μ. DOLOMITI ENERGIA TRENTINO – NUTRIBULLET TREVISO BASKET

3 Μ.Μ. POLLINI BRESCIA – HAPPY CASA BRINDISI

5.00 Μ.Μ. BANCO DI SARDEGNA SASSARI – ESTRA PISTOIA

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

PALAPAJETTA

GIRON A

9.30 Π.Μ. ΑΚΑΔΗΜΊΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΊΡΙΣΗΣ SCAFATI – VARESE BASKETBALL

11.30 Π.Μ. WINNING GENERATION NAPOLI BASKET – ALLIANZ DERTHONA TORTONA

1.30 Μ.Μ. VIRTUS EMIL BANCA BOLOGNA – CARPEGNA PROSCIUTTO PAPALINI PESARO

3.30 Μ.Μ. VANOLI BASKET CREMONA – EA7 EMPORIO ARMANI MILANO

BIELLA FORUM

GIRON B

9.00 Π.Μ. DOLOMITI ENERGIA TRENTINO – HAPPY CASA BRINDISI

11.00 Π.Μ. NUTRIBULLET TREVISO BASKET – ESTRA PISTOIA

1 Μ.Μ. UNAHOTELS REGGIO EMILIA – BANCO DI SARDEGNA SASSARI

3.00 Μ.Μ. UMANA REYER VENEZIA – POLLINI BRESCIA

ΤΕΧΝΙΚΈΣ ΑΛΛΑΓΈΣ

Αφού έχουμε ήδη γνωρίσει τους νέους κανόνες στο Varese, οι ακόλουθες τεχνικές αλλαγές θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται και στη Biella:

– Μετά από παράβαση στο αμυντικό μισό του γηπέδου, οι διαιτητές δεν πρέπει να παραδίδουν τη μπάλα στην ομάδα που δικαιούται τη ρίψη.

-Μπόνους σε έξι ομαδικά φάουλ. Από το έκτο φάουλ και μετά, σε ένα δεκάλεπτο παιχνιδιού, η ομάδα που έχει υποπέσει σε φάουλ, όχι σε ενέργεια σουτ, θα κερδίζει έναν πόντο και θα της χορηγείται μία ελεύθερη βολή.

– Καταργείται ο κανόνας της εναλλασσόμενης κατοχής, προβλέποντας ότι κάθε αμφισβητούμενη μπάλα θα χορηγείται με άλμα.

-Εάν, μετά από μια ελεύθερη βολή, η ομάδα που επιστρέφει στην άμυνα, σε περίπτωση που η μπάλα έχει πέσει σε όλο το γήπεδο με ανάκτηση της μπάλας στο πρώτο μισό του γηπέδου, πετύχει καλάθι στην κατοχή που δημιουργήθηκε από την ανάκτηση, το καλάθι αυτό αξίζει 1 επιπλέον πόντο.

– Το διάστημα μεταξύ της δεύτερης και της τρίτης περιόδου είναι 5 λεπτά.

Εκτός από τους νέους κανόνες που αναφέρθηκαν προηγουμένως, μόνο στο Final Eight στο Τρέντο, στην πρώτη νεκρή μπάλα, με λιγότερο από 4 λεπτά για το τέλος της 4ης περιόδου, θα προσδιορίζεται το Target Score του αγώνα προσθέτοντας 8 πόντους στην ομάδα με το υψηλότερο σκορ εκείνη τη στιγμή. Αυτό θα γίνει το σκορ που πρέπει να επιτευχθεί ή να ξεπεραστεί για να κερδίσουν το παιχνίδι και οι δύο ομάδες. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, ο εναπομείνας χρόνος του αγώνα θα μηδενιστεί και θα χρησιμοποιούνται μόνο οι συσκευές 24″.