Sun. Sep 8th, 2024
Τι γνωρίζουμε για την Virtus Bologna από τον Luca Banchi

© photo by Virtus Segafredo Bologna

Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από τον αποχαιρετισμό του Sergio Scariolo και η άφιξη του Luca Banchi ως ο νέος προπονητής της Virtus Segafredo Bologna.

Μια θαρραλέα επιλογή, διότι πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της σεζόν και, παρά τη χρονική συγκυρία, έχει αποφέρει μέχρι στιγμής οφέλη με μια Supercup που κέρδισε και με το σημερινό ρεκόρ στο δέκα αγώνες με εννέα νίκες και μία ήττα.

Μια VNera που σίγουρα εκμεταλλεύτηκε το φιλικό πρόγραμμα, αλλά έδειξε πολλά νέα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού της.

Μια ομάδα που δεν επέλεξε ο νυν προπονητής της Τοσκάνης, ο οποίος βρέθηκε έτσι να πλάθει τις δικές του ιδέες.

Ο αποχαιρετισμός μετά από τέσσερα χρόνια Milos Teodosic σίγουρα θα έφερνε κάτι καινούργιο ακόμα και αν είχε μείνει Scarioloαλλά οι πολλοί διαφορές μεταξύ των αγώνων και της περσινής ομάδας.

Μια ομάδα αποτύπωσης αμυντική χωρίς παίκτες να μονοπωλούν το παιχνίδι.

Πρώτα απ’ όλα, το νέο ηγέτης αυτής της ομάδας μετά από ένα ταραχώδες καλοκαίρι έχει γίνει Tornik’e ShengeliaΟ κύριος λύτης των προβλημάτων της ομάδας- η πρώτη πραγματική καινοτομία είναι η θέση του όπου επιτίθεται στο καλάθι, όχι πια στο low post, αλλά παίρνει την μπάλα στο guard και με την υπόλοιπη ομάδα μακριά από τα τρίποντα, έτοιμος να εκμεταλλευτεί τα διπλά των αντιπάλων πάνω στον Γεωργιανό (οι καλύτεροι σουτέρ βρίσκονται στην απέναντι γωνία του και είναι πιο εύκολο να βρεθούν).

A Segafredo ο οποίος ξεκίνησε με πολύ καλά σουτ από τρίποντο, σουτ ναι αλλά καλά κατασκευασμένα : σουτέρ στη γωνία έτοιμοι να δεχτούν μετά από διείσδυση και εκτόξευση από τους εξτρέμ ή από πάσα των σέντερς προς το σεντόνι.

Οι επιθέσεις των Μπιανκονέρι φάνηκε από την αρχή να είναι πολύ πιο γρήγορες και λιγότερο περιμένοντας και βλέποντας σε σχέση με πέρυσι, όπου τα τυφλά μπλοκ για σουτέρ όπως η Belinelli e Dobric o τα πλευρικά πικ εν ρολ μεταξύ των γκαρντ και των μακρών ανδρών είναι συχνά και τείνουν συχνά να κουράζουν τις αντίπαλες άμυνες.

Isaiah Cordiner σε αυτή την ομάδα δεν είναι πλέον ένας αμυντικός ακραίος επιθετικός με εξωτερικό σουτ, αλλά είναι επέστρεψε ο επικίνδυνος γκαρντ τον οποίο είχαμε δει με τη φανέλα της Ναντέρ και ο οποίος άξιζε μια κλήση που αργότερα δεν υλοποιήθηκε στο ΝΒΑ.

Αν η επίθεση έδειξε μεγάλες καινοτομίες, η άμυνα είναι η πιο υποτιμημένη και τα περισσότερα εύσημα στον προπονητή Μπάνκι.

Συνεχείς συνεργασίες με δύο παίκτες και άνδρες στην αδύναμη πλευρά της άμυνας πάντα έτοιμοι να ξεφύγουν για να πάρουν ριμπάουντ ή χαμένες μπάλες.

La την άμυνα, ιδίως στην περιοχή έχει από την αρχή μετατραπεί μετά την άφιξη του Bryan Dunston ο οποίος σχηματίζει με τον συνήθη Shengelia ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό αμυντικό ζευγάρι.

Αυτή η βελτίωση, σε συνδυασμό με την ανανεωμένη ομάδα των πιο αμυντικογενών εξτρέμ, φέρεται να κάνει την Βίρτους τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στην Ευρωλίγκα και στην Ιταλία.

A Segafredo ο οποίος, αν βρεθεί σε δυσκολία, προσπαθεί αμέσως να φάουλ, στα όρια του αντιαθλητικού, προκειμένου να περιορίσει τις εύκολες αντίπαλες αντεπιθέσεις: επί του παρόντος τρίτος σε φάουλ στην Ευρωλίγκαδιαφορετική άποψη στην Ιταλία όπου είναι τελευταία.

Προς το παρόν, το μόνο πράγμα που ανησυχεί τους φιλάθλους μπορεί να είναι για την λεπτά των βασικών παικτών: Shengelia play τρία/τέσσερα ακόμη λεπτά από πέρυσι, επίσης λόγω της μεγάλης έλλειψης Polonara; Cordiner Τέλος, παίξτε δύο/τρία λεπτά ακόμα επίσης επειδή μαζί με τον Γεωργιανό είναι αυτή τη στιγμή αναντικατάστατοι παίκτες.

Η σεζόν θα είναι μακρά και εξαντλητική, Ο Μπάνκι έχει το πλεονέκτημα ότι άλλαξε το πρόσωπο αυτής της ομάδαςΑς δούμε αν με τη μέθοδό του θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει.