Fri. Sep 20th, 2024

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου πολλές απευθείας αναμετρήσεις για να κριθεί η τελική κατάταξη και στη συνέχεια ο χώρος για το Σαββατοκύριακο του Κυπέλλου Ιταλίας. Τα πλέι οφ ξεκινούν στις 10 Φεβρουαρίου.

Καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο: τελευταία RS για το πλέι οφ

photo: Santorelli Unipol Sai -@Alessandro Vezzoli

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου σηματοδοτεί το τέλος της κανονικής περιόδου στο μs πρωτάθλημα μπάσκετ με αμαξίδιομε έναν τελικό γύρο γεμάτο άμεσες αναμετρήσεις μεταξύ των επόμενων συμμετεχόντων στα πλέι οφ του Scudetto. Αν στην πραγματικότητα το παρτίδα των προκριματικών στη φάση των αποκλεισμών direct έχει ήδη οριστεί από την προηγούμενη εβδομάδα, ακόμα σύνθεση πλέγματος και ζεύξεις αβέβαιεςi για τους επερχόμενους προημιτελικούς, οι οποίοι ξεκινούν στις 10 Φεβρουαρίου με τους πρώτους αγώνες και τους αγώνες ρεβάνς (στις 24 Φεβρουαρίου).

Όλα στις 3.30 μ.μ. και ταυτόχρονοι αγώνες της ημέρας.

Στο Ομάδα Α παίζοντας για την πρώτη θέση η UnipolSai Briantea84 Cantù, σημερινός πλήρης ηγέτης των βαθμών, και το S. Stefano Kos Groupο οποίος, ωστόσο, θα πρέπει να πραγματοποιήσει κάτι πολύ παρόμοιο με άθλο στο παρκέ της PalaMeda για να φιλοδοξεί να προσπεράσει, ενόψει της νίκης των Canturini με 17 πόντους στον πρώτο αγώνα. Στο Μπέργκαμο, από την άλλη πλευρά, δύο ομάδες, πρωταγωνίστριες μιας εξαιρετικής χρονιάς, θα παίξουν για την τρίτη θέση: η γηπεδούχος SBS Montello θα φιλοξενήσει την Farmacia Pellicanò Reggio Calabria Bic. Η Calabresi προηγείται με 2 βαθμούς στην κατάταξη και με 9 βαθμούς στη διαφορά καλαθιού στην απευθείας αναμέτρηση. Το τελευταίο σταυροδρόμι του γύρου, αυτό ανάμεσα στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και την τελευταία θέση της βαθμολογίας, ήταν αδιάφορο όσον αφορά την κατάταξη. Santa Lucia Roma (χωρίς νίκη μέχρι στιγμής) και το Gsd Porto Torresμε τις δύο ομάδες να είναι ήδη σίγουρο ότι θα συμμετάσχουν στην επόμενη συγκέντρωση playout (στις 10 και 11 Φεβρουαρίου, στη Σαρδηνία).

Στο Ομάδα Β, άλλη μια σύγκρουση κορυφής μεταξύ των πρώτων στη βαθμολογία Dinamo Lab Banco di Sardegna και οι πρωταθλητές της Deco Metalferro Amicacci Abruzzo. Οι Σαρδηνοί, που συμμετέχουν σε εκτός έδρας αγώνα στο PalaCastrum της Giulianova, θα πρέπει να υπερασπιστούν το πλεονέκτημα των 20 βαθμών που συγκέντρωσαν στον πρώτο αγώνα για να ολοκληρώσουν την κανονική περίοδο στην κορυφή. Ο τελευταίος αγώνας, αυτός μεταξύ PdM Treviso και Menarini Wheelchair Sport FirenzeΟι δύο ομάδες ισοβαθμούν στους 4 βαθμούς και όποια κερδίσει την απευθείας αναμέτρηση στο Βένετο θα τερματίσει στην τρίτη θέση.

ΚΟΠΠΑ ΙΤΑΛΙΑΣ – Πριν από την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου, στην Σαββατοκύριακο 27 και 28 Ιανουαρίου, χώρος για το Final Four του Κυπέλλου Ιταλίαςτο οποίο επιστρέφει στο Πόρτο Τόρες, το οποίο ήταν και ο τόπος διεξαγωγής του τελευταίου εθνικού κυπέλλου, το οποίο κατέκτησε η Σ. Στέφανο Σπορ τον Ιανουάριο του 2023. Σάββατο 27 οι δύο ημιτελικοί: στις 4 μ.μ. Briantea84 εναντίον Amicacci Abruzzo, για να ακολουθήσει Dinamo Lab vs. S. Stefano, επανάληψη του προηγούμενου τελικού. Στις 11.30 π.μ. την Κυριακή, με ζωντανή κάλυψη από την Rai Sport, ο τελικός για την απονομή του τροπαίου. Στη Σαρδηνία αναμένεται επίσης ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Fernando Zappile.