Thu. Sep 19th, 2024

Ενώ η Γκέας και η Ραγκούσα είχαν σχετική ευκολία στο να αποκλείσουν τη Σάνγκα και τη Φαέντζα, η Μπρίτσια Μπρέσια και η Οξυγόνο Ρόμα…

LBF Coppa Italia Techfind: 1ος γύρος με έκπληξη ή μάλλον εκπλήξεις

Virtus Segafredo Μπολόνια- Passalacqua Ragusa στις 16:00

Umana Reyer Venezia – RMB Brixia Basket 16:30

La Molisana Magnolia Campobasso – Allianz Geas 18:00

Famila Wuber Schio – Oxygen Roma Basket 19:00

Αυτή είναι η εικόνα του Ο 2ος γύρος του LBF Italian Cup που θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Ιανουαρίου. Le τέσσερις νικητές (στεγνό παιχνίδι) θα παίξουν το Final Four στο Τορίνο από τις 16 έως τις 18 Φεβρουαρίου μαζί με τις ομάδες της LBA.

Ποιες είναι οι “intruders?” Το πλαίσιο του πρώτου γύρου περιελάμβανε αγώνες μεταξύ πέμπτου και δωδέκατου, έκτου και ενδέκατου, έβδομου και δέκατου, και μεταξύ όγδοου και ένατου στο τέλος του πρώτου γύρου στην έδρα του καλύτερα τοποθετημένου. Έτσι τελείωναν:

Allianz Geas Sesto San Giovanni – Repower Sanga Milano 81 – 71

Passalacqua Ragusa – E-Work Faenza 83 – 59

Alama San Martino di Lupari – Oxygen Roma Basket 69 – 73

Dinamo Banco di Sardegna Sassari – RMB Brixia Basket 68 – 72

Με έντονη γραφή τα δύο αποτελέσματα έκπληξη, επειδή η Dinamo Sassari φάνηκε να πατάει γερά στα πόδια της περισσότερο από ό,τι Brescia παρά τον πάγκο που δεν είναι πολύ μεγάλος και τις πολλές υποχρεώσεις, συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαϊκών, που έχει. Ήταν ένα παιχνίδι που βρισκόταν πάντα σε ισορροπία, το οποίο κρίθηκε από τις φάσεις του πρώην Skoric και το τριπλό του Zanardi με ένα λεπτό να απομένει. Η Σάσαρι έπαιξε σε εναλλασσόμενο ρεύμα, η ζώνη της Μπρίτσια έμπλεξε την Ντιναμό, Carangelo έβγαλε όλη την περηφάνια του στην τέταρτη περίοδο, αλλά σπατάλησε την πιθανή ισοπαλία από το lunette.

A San Martino di Lupari όπου πριν από περίπου ένα μήνα το Οξυγόνο φαινόταν να έχει εισέλθει στην πιο άσχημη και κρίσιμη περίοδο της σεζόν του, αντίθετα, ο σχηματισμός του προπονητή Di Meglio έκανε ένα μικρό αριστούργημα. Επειδή ξεκίνησε δυνατά, 0-10 μετά από λίγο περισσότερο από πέντε λεπτά, υπέστησαν ένα ράνκινγκ και προσπέραση από τους γηπεδούχους, που υλοποιήθηκε άμεσα στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά είχαν το σθένος να αντισταθούν, να ξαναπεράσουν μπροστά και να μην χάσουν εντελώς την ψυχραιμία τους μπροστά στο μια διαιτητική τριάδα που ξαφνικά αποφάσισαν να αποδεκατίσουν το ρωμαϊκό μακρύ πακέτο μετά την αποβολή του Kalu στο 7’35” από τη σειρήνα της τρίτης περιόδου.

Λίγο μετά την αποβολή -για 50% δικαιολογημένες διαμαρτυρίες- του Καλού, το Οξυγόνο κατάφερε να συμπιεστεί και να πάρει ξανά το προβάδισμα με τον Romeo, μέχρι στιγμής ανώνυμος, επειδή παρακολουθείτο επί τόπου από την άμυνα του Βένετο, και στη συνέχεια Dongue. Σε όλα αυτά το rebus για τον Άγιο Μαρτίνο ήταν Dalma Czukor (απεικονίζεται Γραφείο Τύπου @Oxygen Roma), ο οποίος, ανάμεσα σε σουτ από έξω και σουτ από επιθετικά ριμπάουντ, ήταν πάντα παρών στην επίθεση των Ρωμαίων. Και όταν όλα έμοιαζαν να καταρρέουν για τον Ντι Μέλιο και τον – 4 φάουλ από τους Σβεντοράιτε,Ντονγκέ και Τζίλι. – κάποια από τη Μοζαμβίκη, κάποια Gilli με μερικά καλάθια να λένεathletics“απέτρεψε το Σαν Μαρτίνο από το να πλησιάσει στον πόντο. Επιτέλους καλή άμυνα και η αναγέννηση του Σβεντοράιτε ήταν τα κλειδιά της νίκης των Ρωμαίων, οι οποίοι έτσι υπογράφουν την πρώτη τους φετινή εκτός έδρας νίκη και κερδίζουν όλους τους υπόλοιπους αντιπάλους: η ομάδα δείχνει να μεγαλώνει.