Thu. Sep 19th, 2024
Τάιλερ Τσιζ

(από Davide Colotti). Στο πολωνικό πρωτάθλημα υπάρχουν πολλά γνωστά πρόσωπα για τους Ιταλούς φιλάθλους. Όχι μεταξύ αυτών που έχουν αφήσει τις πιο λαμπρές αναμνήσεις, αλλά που στην PLK φαίνεται να έχουν (ξανα)βρει τη διάστασή τους. Ας ξεκινήσουμε από τον πίνακα των σκόρερ: ο πρώην Τρεβιγιάνο Τάιλερ Τσιζ κυριαρχεί με 22,9 πόντους ανά αγώνα, ενώ ακολουθούν ο μακρύς Τζος Πράις και ο πρώην Τρεντίνο και Βενετσιάνος Βίκτορ Σάντερς, που πλησιάζουν τους 21 πόντους ανά αγώνα.

Η Πολωνία ως χώρα λύτρωσης, λοιπόν, για τους Τσιζ και Σάντερς. Ο πρώην γκαρντ της Nutribullet (4 πόντοι κατά μέσο όρο σε 3 ματς το 2020/21) ξαναρχίζει την καριέρα του μετά από ένα 2021/22 στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας με 18+5+5+5 μέσο όρο (συμπεριλαμβανομένου ενός τριπλ-νταμπλ) και ένα 2022/23 στο πρωτάθλημα Εσθονίας-Λετονίας με παρόμοια νούμερα. Καταστροφική είναι η επίδρασή του στο πολωνικό πρωτάθλημα, αρκεί να ανατρέξετε στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια: 40, 30, 35 και 34 πόντοι.

Ο Βίκτορ Σάντερς επιστρέφει επίσης στην επικαιρότητα για τις επιδόσεις του στο παρκέ, μετά το χαοτικό του διάλειμμα με τη φανέλα της Ρέιερ. Δεύτερη πολωνική σεζόν για τον σκόρερ της Anwil Włocławek, ο οποίος έχει κερδίσει τα 14 από τα 15 παιχνίδια πρωταθλήματος που έχει δώσει μέχρι στιγμής. Αντίθετες διαθέσεις για τον Τσιζ και τον Sokół Łańcut του, προτελευταίος στις 4 νίκες και 11 ήττες. Περιέργως, ο Τσιζ μοιράζεται την πίσω ζώνη με έναν άλλο πρώην παίκτη της LBA Sanders, τον Κόρι. Εξαιρετική ατομική σεζόν και για τον πόιντ γκαρντ που είδαμε στην Τεργέστη το 2021/22, φέτος με μέσο όρο πάνω από 16 πόντους και σχεδόν 7 ασίστ.

Άλλοι παλιοί γνώριμοι Ιταλοί κατοικούν την PLK, αρκεί να σκεφτεί κανείς τον άτυχο άξονα παιχνιδιού-άξονα του F της χρονιάς του υποβιβασμού: ο Geoffrey Groselle είναι προτελευταίος τρίτος με μια Zielona Góra σε ελεύθερη πτώση μετά τα τελευταία χρόνια σε VTB και ευρωπαϊκά κύπελλα, και προσπαθεί να κρατήσει την ομάδα του στην επιφάνεια με 13 πόντους και 8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο (στα τρία τελευταία δύο βαριά double-double με 15+15 και 21+14 και ένα παραλίγο triple-double με 14+8ρ+7α). Αέρας υψηλής βαθμολογίας για τον Jabril Durham, 14 πόντοι, 5 ριμπάουντ και 8 ασίστ κατά μέσο όρο με την Start Lublin, τέταρτος ισόβαθμος με την Stal Ostrów Wielkopolski του Ojārs Siliņš (12π., 4,5ρ.), έναν πόντο λιγότερο από τη Legia Warszawa του πρώην παίκτη της Verona, Aric Holman (14,7π., 7,5ρ.).

Η βαθμολογία: Άνβιλ 29, Σόποτ και Λέγκια 25, Όστρουβ και Λούμπλιν 24, Στσέτσιν, Ντονμπρόβα Γκορνίτσα, Σπόζνια Στάργκαρντ, Τορούν και Τσάρνι Σλούπσκ 23, Ντζίκι και Śłąsk Βρότσλαβ 22, Γκλίβιτσε και Ζιέλονα Γκόρα 20, Σόκολο Λάνκατ 19, Άρκα Γκντίνια 18.

(Davide Colotti).