Thu. Sep 19th, 2024
Ο Franz Arrigoni, στο Fortitudo από το 1972 έως το 1980, πέθανε σε ηλικία 76 ετών.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών Franco ‘Franz’ Arrigoni. Σημαία της Fortitudo Bologna, έπαιξε στην Effe από το 1972 έως το 1980. Ακολουθεί το σημείωμα της Fortitudo.

“Η Fortitudo Pallacanestro συμμετέχει στα συλλυπητήρια για τον θάνατο του Franco ‘Franz’ Arrigoni, ενός από τους εμβληματικούς άνδρες της Fortitudo τη δεκαετία του 1970. Άψογος επαγγελματίας στο γήπεδο και πολύ αγαπητός και σεβαστός άνθρωπος εκτός παρκέ, ο Arrigoni φόρεσε με υπερηφάνεια τη φανέλα της Fortitudo μεταξύ 1972 και 1980. Έντονα επιθυμητός από τον Beppe Lamberti και με τον Hon. Giancarlo Tesini μεταξύ των μεγάλων φίλων και υποστηρικτών του (δύο άλλοι, θλιβεροί γίγαντες του κόσμου της Έφης), ο Franz ήταν και θα είναι πάντα ένας από τους παίκτες που θα θυμόμαστε ότι τίμησε την εμπειρία του με τη φανέλα της Fortitudo με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο κλασικός παίκτης, όχι πολύ θεαματικός, αλλά εξαιρετικά μαχητικός, συγκεκριμένος και εξαιρετικά χρήσιμος στον αγώνα. Κυριολεκτικά δεν χαρίστηκε ποτέ στο παρκέ (ειδικά στις πιο δύσκολες στιγμές), ξεχωρίζοντας για τη μεγάλη ευγένεια με την οποία έζησε και την υπόλοιπη αθλητική του καριέρα ως παίκτης και, αργότερα, ως προπονητής-εκπαιδευτής. Ολόκληρη η μεγάλη οικογένεια Fortitudo Pallacanestro αγκαλιάζει την οικογένεια και τους φίλους του Franz με μια δυνατή, συναισθηματική και ειλικρινή αγκαλιά, μοιραζόμενη τη θλίψη και την απόγνωσή τους.

Αυτή είναι η μνήμη του Il Fortitudino: “Ο μεγάλος Franz, “ο Αλπινιστής”, οκτώ χρόνια στο Fortitudo από το 1972 έως το 1980, το αδιαμφισβήτητο ασπρόμαυρο σύμβολο εκείνης της περιόδου, έφυγε από τη ζωή. Ήρθε όταν ο βαρόνος ήταν ακόμα εκεί, έφυγε ως αρχηγός με μια ηχηρή άνοδο στην Α1 με την ομάδα Fortitudo των παιδιών. Ενδιάμεσα, τα χρόνια του καθηγητή Νίκολιτς, ο τελικός του Κόρατς στη Γένοβα, οι σωτηρίες που κερδήθηκαν στο νήμα. Ένας καλός και γενναιόδωρος άνθρωπος, στο γήπεδο και στην καθημερινή ζωή. Τεράστια απώλεια και άλλη μια θλίψη για όσους τον είδαν να παίζει και για όσους τον γνώρισαν από κοντά όπως εμείς”.