Sun. Sep 8th, 2024
Η μνήμη του ΝΒΑ φυλάσσεται σε πυρηνικό καταφύγιο του Νιου Τζέρσεϊ

La NBA διαθέτει μια όχι και τόσο μυστική, αλλά σίγουρα ποτέ μη δημοσιοποιημένη αποθήκη στην οποία φυλάσσεται η μνήμη του πρωταθλήματος από την αρχή του 1946 μέχρι σήμερα. Μια ιδιαίτερη αποθήκη στο Νιου Τζέρσεϊ, καθώς πρόκειται για ένα πυρηνικό καταφύγιο που κατασκευάστηκε από την AT&T στο Φλάντερς, μια πόλη στην κομητεία Μόρις, τη δεκαετία του 1960. Την επισκέφθηκε ο Ben Cohen για λογαριασμό της Wall Street Journal.

Η διατήρηση του πνεύματος της ίδρυσής της το 1946, μέσω της οπτικής μνήμης, αποτελεί προτεραιότητα για τη λίγκα, η οποία αναζήτησε έναν εξαιρετικά προστατευμένο χώρο για να αποθηκεύσει όλο το περιεχόμενο που παρήγαγε: ένα πυρηνικό καταφύγιο δεκαπέντε μέτρα κάτω από τη γη, όπου φυλάσσονται περισσότερες από 50.000 κασέτες με υλικό από τους παίκτες που ανέδειξαν το ΝΒΑ στους βωμούς του παγκόσμιου αθλητισμού.

Ο φορέας που είναι υπεύθυνος για την προστασία των κασετών είναι μια εξειδικευμένη εταιρεία αποκατάστασης καταστροφών, για την οποία κατασκευάστηκε το καταφύγιο, η Vital Records. Είτε πρόκειται για βασικά κλιπ του Λεμπρόν Τζέιμς, του Στίβεν Κάρι ή του Γιάννη Αντετοκούνμπο είτε για σπάνια είδαμε σεκάνς του Μπιλ Ράσελ ή του Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, υπάρχουν τα πάντα για να σταλούν στις επόμενες γενιές για γνώση.

Ο Chris Halton, αντιπρόεδρος τεχνολογίας και ψηφιακών λειτουργιών της Λίγκας, εξηγεί στον Cohen ότι με μερικά κλικ μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε κάθε αρχείο που απαιτείται μεταξύ των αποθηκευμένων. Τα οποία αντιπροσωπεύουν 75 χρόνια ζωής του ΝΒΑ και είναι κωδικοποιημένα με το ίδιο σύστημα που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία εξατομικευμένων στατιστικών στοιχείων για κάθε παιχνίδι, όπως γίνεται εδώ και χρόνια για τις ζωντανές μεταδόσεις αγώνων.