Sun. Sep 8th, 2024
Η κρίση των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς

© Golden State Warriors photo

Οι οριακές ήττες φαίνεται να έχουν πιάσει τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στα χέρια τους, καθιστώντας σαφές ότι η δύσκολη περίοδος έχει γίνει κάτι παραπάνω από μια απλή φάση. Με ρεκόρ 10-13 και την 11η θέση, τρεις νίκες μακριά από τη ζώνη των play-in, οι ανησυχίες για το μέλλον της ομάδας του προπονητή Στιβ Κερ είναι έκδηλες. Επιπλέον, απόψε είδαμε τη δεύτερη ανάρμοστη αντίδραση που είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του Draymond Green από το γήπεδο για δεύτερη φορά.

Η ομάδα, η οποία δεν έχει εύκολο πρόγραμμα μέχρι στιγμής, παρουσιάζει ανελέητους αριθμούς που αναδεικνύουν τη μετριότητα σε όλους τους τομείς. Η πεντάδα, που κάποτε ήταν τρομερή, πλέον δείχνει λιγότερο αποτελεσματική, ενώ είναι εμφανή τα βήματα προς τα πίσω βασικών παικτών όπως ο Άντριου Γουίγκινς και ο Κέβον Λούνεϊ, με τις επιδόσεις τους να έχουν κατακόρυφη πτώση σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Αμυντικά, οι Ουόριορς βιώνουν μια κρίση χωρίς έναν αποτελεσματικό αμυντικό τόσο στην περιφέρεια όσο και κάτω από το καλάθι. Η απουσία ενός κορυφαίου πόιντμαν είναι αισθητή, θέτοντας σε κίνδυνο την ικανότητά τους να αμύνονται, που κάποτε ήταν ένα από τα δυνατά τους σημεία. Οι αντίπαλοι, γνωρίζοντας τις αμυντικές δυσκολίες, εκμεταλλεύονται πλήρως αυτά τα κενά.

Στο επιθετικό κομμάτι, με εξαίρεση τον Στίβεν Κάρι, κανένας παίκτης δεν φαίνεται να μπορεί να δημιουργήσει σουτ, ανεπίτρεπτη ανεπάρκεια για μια ομάδα που φιλοδοξεί να φτάσει στα πλέι οφ. Η απόκτηση του Κρις Πολ μοιάζει, προς το παρόν, ένα χαμένο στοίχημα, αλλά ενθαρρυντικά σημάδια προκύπτουν από τον πάγκο με παίκτες όπως ο Ντάριο Σάριτς, ο Μόουζες Μούντι, ο Μπράντιν Ποντζιέμσκι και ο Τζόναθαν Κουμίνγκα.

Το κλειδί για την αναζωογόνηση της ομάδας μπορεί να βρίσκεται στην αγορά. Η διερεύνηση ανταλλαγών που θα έφερναν στους Ουόριορς έναν ψηλό και έναν δημιουργό παιχνιδιού θα μπορούσε να είναι η λύση.

Αποκλείονται οι εκποιήσεις βασικών παικτών όπως ο Γκριν και ο Τόμπσον, καθώς είναι πολύ σημαντικές φιγούρες για την ιστορία του franchise, αλλά με ενδιαφέροντα περιουσιακά στοιχεία όπως το συμβόλαιο του Κρις Πολ, που δεν είναι εγγυημένο για την επόμενη σεζόν, και οι πρώτες επιλογές στο ντραφτ, οι Ουόριορς έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν μια νέα φάση. Η σκέψη για το μέλλον είναι σημαντική, αλλά για να δοθεί άλλη μια ευκαιρία στον Curry απαιτείται άμεση και στοχευμένη δράση στην αγορά πριν από τη λήξη της προθεσμίας των ανταλλαγών. Ο δρόμος προς τη λύτρωση περνάει μέσα από μια επανάσταση στο ρόστερ, ένα βήμα που μπορεί να είναι καθοριστικό για την τύχη των Warriors τη φετινή σεζόν.