Sun. Sep 8th, 2024
Α2 - Vigevano, παραμονή της Pansa: "Το Αγριτζέντο ανάμεσα στα πιο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια της σεζόν"

Ξεχνάει η Λατίνα να πιάσει το νήμα των επιτυχιών που ξεκίνησε απέναντι σε Κρεμόνα, Τορίνο και Τρεβίλιο. Ike Smith αναλαμβάνει τον ρόλο του ηγέτη και παρακινεί τους συμπαίκτες του την παραμονή του σημαντικού εκτός έδρας αγώνα στο Αγριτζέντο, που ισχύει για την 20η αγωνιστική. Ο 26χρονος γκαρντ από τη Φλόριντα, με μέσο όρο 16,3 πόντους ανά αγώνα, ήταν ένας από τους αρχιτέκτονες του πρώτου αγώνα, με 28 πόντους που πέτυχε στο Παλαιόλαχμ στη νίκη με 85-71 υπέρ των Δούκα.

Η ήττα από τη Λατίνα ήταν ένα ατύχημα στο δρόμο – εξηγεί ο Ike -, η ομάδα έχει αποκτήσει τη δική της ταυτότητα από το παιχνίδι με τη Μίλαν, είναι σαν να έχουμε συνδεθεί οριστικά μεταξύ μας. Και επίσης από προσωπική άποψη, έχω εγκατασταθεί τέλεια στο Βιγκεβάνο, μια υπέροχη πόλη, όπου αισθάνομαι ότι ζω με την οικογένειά μου. Προετοιμαζόμαστε σοβαρά, με μεγάλη συγκέντρωση και ενέργεια προς τον επόμενο γύρο του πρωταθλήματος. Το παιχνίδι στο Αγριτζέντο θα είναι πολύ σημαντικό, σε αυτή τη φάση οι βαθμοί αξίζουν διπλά και περιμένουμε έναν αντίπαλο με το μαχαίρι στα δόντια. Ο στόχος είναι να είμαστε έτοιμοι από το δίτερμα.“.

Εικοστή αγωνιστική του πρωταθλήματος και δέκατο εκτός έδρας παιχνίδι της σεζόν για την ELAchem Vigevanoπου διαπράχθηκε την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στο PalaMoncada στο Αγκριτζέντο εναντίον του σικελικού σχηματισμού, τρίτου στη βαθμολογία με πέντε νίκες και δεκατέσσερις ήττες. Η Βιγκεβάνο αντιμετωπίζει το ταξίδι χωρίς τον τραυματία Αλεσάντρο Αμίτσι, ο προπονητής Lorenzo Pansa δούλεψε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας για να βρει τακτικές αντιδράσεις για να αντιταχθεί στην ομάδα του Μάρκο Καλβάνι πριν από μερικές εβδομάδες. “Αντιμετωπίζουμε ένα από τα πιο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια του πρωταθλήματος -εξηγεί ο Πιεμοντέζος προπονητής-, σε μια καυτή έδρα. Μια ομάδα που, μετά την αλλαγή προπονητή, δεν έχει πετύχει ακόμη επιτυχίες, και επειδή έδωσε δύο παιχνίδια με πολύ υψηλό συντελεστή δυσκολίας με την Τράπανι και την Καντού, και σίγουρα θα θέλει να τα πάει καλά μπροστά στο κοινό της. Από την πλευρά μας υπάρχει μεγάλη επιθυμία για εξιλέωση για να σβήσουμε την ήττα της περασμένης Κυριακής από τη Λατίνα, φεύγουμε για το Αγριτζέντο με την επιθυμία να βρούμε τον εαυτό μας και ενδεχομένως να πετύχουμε ένα εξαιρετικά σημαντικό αποτέλεσμα σε αυτή τη φάση της σεζόν.“.