Sun. Sep 8th, 2024
Α2 - Βερόνα, Ραμάλι:

© photo by Federico Peretti/PianetaBasket

La Tezenis Verona ντι Πέννα και οι συμπαίκτες του, στην πρώτη αγωνιστική της ρεβάνς της Serie A2 Old Wild West, αντιμετωπίζουν την UEB Gesteco Cividale από τον προπονητή Stefano Pillastrini. Μετά την εξαιρετική νίκη στην Μπολόνια επί της Fortitudo, οι Gialloblù στοχεύουν να επιστρέψουν στις νίκες και μπροστά στο κοινό τους στο Pala AGSM AIM. Η σέντρα την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου στις 20.45, ζωντανά από το RAI SPORT, στο κανάλι 58 της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης.

Αυτές είναι οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών, ξεκινώντας από τον προπονητή Alessandro Ramagli: “Πολύ σημαντικό παιχνίδι, που ανοίγει το δεύτερο μισό της σεζόν, για τρεις λόγους. Ο πρώτος είναι ότι παίζουμε απέναντι σε μια ομάδα που έχει θερίσει λιγότερα από όσα έχει σπείρει, με προπονητή έναν από τους σημαντικότερους προπονητές, έναν γκουρού του ιταλικού μπάσκετ και της κατηγορίας, έναν από τους πιο επιτυχημένους προπονητές. Είναι μια ομάδα που έχει προσθέσει έναν Αμερικανό για μερικά παιχνίδια, αυξάνοντας το τεχνικό ποσοστό, αλλά επαναλαμβάνω, δεν θερίζει αρκετά, και έτσι σίγουρα θα βρούμε μια ομάδα πεινασμένη για βαθμούς. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι με ομάδες πεινασμένες για βαθμούς είχαμε μια πολύπλοκη πορεία, άλλοτε χάναμε, άλλοτε κερδίζαμε με σπριντ αλλά σίγουρα δεν ήταν μια σταθερή πορεία, οπότε πρέπει να μάθουμε να παλεύουμε και να κερδίζουμε ομάδες που πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο που βαθμολογούνται, κάτι που δεν καταφέραμε να κάνουμε στον πρώτο γύρο. Ο τρίτος λόγος είναι ότι προερχόμαστε από μια σημαντική νίκη στο γήπεδο του πρωτοπόρου και έτσι, για να συγκεκριμενοποιήσουμε και να δώσουμε αξία σε αυτή τη νίκη, χρειαζόμαστε οπωσδήποτε μια εντός έδρας νίκη, επίσης για να δώσουμε σταθερότητα στη βαθμολογία μας στην αρχή του δεύτερου μισού της σεζόν”.

Giulio Gazzotti (παίκτης): “Αντιμετωπίζουμε την Cividale, μια καλή ομάδα, καλά οργανωμένη, καλά προπονημένη, με παίκτες που είναι μαζί εδώ και τρία χρόνια. Είναι μια ομάδα που αντιμετωπίζει μια περίπλοκη στιγμή με μια σειρά από ήττες, αλλά η θέση της στη βαθμολογία δεν αντικατοπτρίζει τη δύναμή της. Προερχόμαστε από μια στιγμή που μας ξέφυγαν δύο παιχνίδια την τελευταία στιγμή και από μια πειστική νίκη στο γήπεδο της πρώτης στη βαθμολογία. Θα είναι σημαντικό να αποφύγουμε αυτά τα σκαμπανεβάσματα και να προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε μια περίοδο νικών που θα χρησιμεύσουν για την εδραίωσή μας”. Σημειώσεις – Ο Βιτόριο Μπαρτόλι δεν είναι διαθέσιμος λόγω επέμβασης στον δεξιό μηνίσκο και ο Φεντερίκο Μασόνε λόγω διαστρέμματος στον αριστερό αστράγαλο.

Giulio Gazzotti – φωτογραφία Federico Peretti