Sun. Sep 8th, 2024
Lonate: Από το δικαστήριο στην αίθουσα τοκετού, ο Andrea Lattuada για το καλάθι της ζωής

Andrea Lattuada, 32 ετών, μηχανικός με τεράστιο πάθος για το μπάσκετ που αναπτύχθηκε από την παιδική του ηλικία και το έφερε στο γήπεδο με την Basket Lonate στη σειρά D, έπαιζε στον εντός έδρας αγώνα της Gorla Maggiore στις 21 Ιανουαρίου του περασμένου έτους. Κάποια στιγμή άκουσε ένα κάλεσμα από τις κερκίδες: “Τους άκουσα να φωνάζουν το όνομά μου. Συνάντησα τα μάτια των γονιών μου και άκουσα τρεις λέξεις: “Αντρέα! Ήρθε η ώρα”. Σε εκείνο το σημείο ζήτησα από τον διαιτητή να αλλάξει και έφυγα”. Κανείς από τους θεατές δεν κατάλαβε τι συνέβαινε. Κανένας τραυματισμός, παρεμπιπτόντως ο Αντρέα μόλις είχε σκοράρει.

Προορισμός το νοσοκομείο, όπου στο μεταξύ πήγαινε η σύζυγός του Carola, της οποίας είχαν σπάσει τα νερά και είχε ξεκινήσει ο τοκετός. Καμία κινηματογραφική σκηνή με έναν μπασκετμπολίστα να τρέχει με κοντό σορτσάκι και παπούτσια για παιχνίδι. Ο Αντρέα έφτασε στο νοσοκομείο με όλη την ηρεμία που χρειαζόταν για να δει την κόρη του Λαβίνια να γεννιέται. Αυτό εξιστορήθηκε σε μια ανάρτηση στο Facebook στη σελίδα “Η ταπεινότητα του να αποκαλείσαι ανήλικος” και αναφέρθηκε σήμερα το πρωί από την έκδοση της Corriere della Sera της Λομβαρδίας, προσθέτοντας τα λόγια μιας τηλεφωνικής συνέντευξης με τον Lattuada.

‘Ήταν Κυριακή και τελικά η Λαβίνια ήρθε στο φως την Τρίτη. Είχα συμφωνήσει με τους γονείς μου ότι θα λειτουργούσαν ως ‘γέφυρα’ μεταξύ της γυναίκας μου και εμού, ακόμη και κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ήξερα ότι η προθεσμία πλησίαζε, ήμουν έτοιμος. Τώρα είμαι έτοιμος για το επόμενο παιχνίδι. Θα παίξουμε την Παρασκευή με την Campus Varese. Και εγώ θα είμαι στο γήπεδο”. Η σπόντα του Μινόρς είναι πανέξυπνη: “Ε, αλλά θυμάσαι τι ακριβώς έκανες όταν έμαθες ότι η κόρη σου θα γεννηθεί;”. “Ναι, έπαιζα στο ντέρμπι μεταξύ της Γκόρλα και της Λονάτε στη σειρά D”.