Sun. Sep 8th, 2024
Ο σεΐχης Σαούντ Αλί Αλ Θάνι είναι ο νέος πρόεδρος της FIBA: αναλαμβάνει τη θέση του Χαμάνε Νιανγκ

Το 22ο Συνέδριο της FIBA εξέλεξε σήμερα στη Μανίλα τον νέο πρόεδρο και τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου για τον επόμενο κύκλο 2023-2027. Σεΐχης Σαούντ Αλί Αλ Θάνι, ο οποίος διαδέχεται τον Hamane Niang στη θέση του νέου προέδρου της FIBAΕξελέγη ομόφωνα από όλους τους παρευρισκόμενους. Ήταν αντιπρόεδρος της FIBA στον προηγούμενο κύκλο, που ξεκίνησε το 2019, και πρόεδρος της FIBA Asia από το 2002, ενώ προηγουμένως ήταν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης του Κατάρ και αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής του Κατάρ.



“Είναι μεγάλη τιμή να αναλαμβάνω αυτή την ευθύνη: για μένα, για τη χώρα μου, το Κατάρ, και για την ασιατική μας ήπειρο. Εκπροσωπώ πλέον τα συμφέροντα και των 212 εθνικών ομοσπονδιών στις πέντε περιφέρειες. Το μπάσκετ είναι ένα παγκόσμιο άθλημα και αυτό είναι το πιο σημαντικό μας πλεονέκτημα. Σήμερα μπορώ να δώσω μόνο μια υπόσχεση: θα εργαστώ σκληρά με τους ηγέτες της FIBA και ολόκληρο το Κεντρικό Συμβούλιο για το καλό του μπάσκετ και για το καλό της FIBA”, δήλωσε.



Ο Γερμανός Ίνγκο Βάις επανεξελέγη για την τρίτη του θητεία ως ταμίας της FIBA. Αυτά είναι τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου:

κα Carol Callan από τις ΗΠΑ

Ο κ. Yamil Alejandro Bukele Perez από το Ελ Σαλβαδόρ

Ο κ. Usie Richards των Παρθένων Νήσων

κα Yuko Mitsuya από την Ιαπωνία

Ο κ. Yao Ming της Κίνας

κα Carmen Tocala της Ρουμανίας

κ. Matej Erjavec της Σλοβενίας

Ο κ. Αστέριος Ζώης από την Ελλάδα

κ. Tor Christian Bakken της Νορβηγίας

κα Jubilee Kuartei του Παλάου

Ο κ. Burton Ross Shipley της Νέας Ζηλανδίας

κα Pascale Mugwaneza από τη Ρουάντα

Ο κ. Jean-Michel Ramaroson της Μαδαγασκάρης

Αυτά τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου, μαζί με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο και τον Ταμία, θα συναντήσουν τον Γενικό Γραμματέα της FIBA Ανδρέα Ζαγκλή και τους Προέδρους των πέντε Περιφερειών της FIBA για την περίοδο 2023-2027: Anibal Manave για την Αφρική, Fabian Borro για την Αμερική, K Govindraj για την Ασία, Jorge Garbajosa για την Ευρώπη και David Reid για την Ωκεανία για τη νέα θητεία.