Sun. Sep 8th, 2024
Κτίριο μπάσκετ στο Καντού: Ξεκίνησε διαδικασία 50 εκατ. ευρώ

Θα είναι μια επένδυση συνολικού κόστους περίπου 50,5 εκατομμυρίων ευρώ, το νέο Κτίριο μπάσκετ στο Cantù το οποίο θα πρέπει τελικά να αναλάβει την κληρονομιά της νεκρής και θαμμένης Pianella. Από αυτά, περίπου 40 εκατομμύρια θα επιβαρύνουν αυτούς που θα το κατασκευάσουν- ενώ η δημόσια συνεισφορά θα είναι 11 εκατομμύρια: 4 εκατομμύρια από την Περιφέρεια και άλλα 7 εκατομμύρια από τον Δήμο Cantù.

Σήμερα η επαρχία του Κόμο ξεκίνησε τη διαδικασία διαγωνισμού για την κατασκευή του. Θα είναι η νέα έδρα της ομάδας μπάσκετ της Cantù, που σήμερα βρίσκεται εξόριστη στο Desio. Οι εργασίες θα καλύψουν μια έκταση 27.910 τετραγωνικών μέτρων και το κτίριο θα συνοδεύεται από βοηθητικά έργα, όπως ένα εμπορικό κτίριο (μεσαίου μεγέθους δομή πωλήσεων) και ένα κτίριο αφιερωμένο στην εστίαση.

Στο εσωτερικό του, θα περιλαμβάνει, σε τρία επίπεδα (υπόγειο, ισόγειο, πρώτος όροφος): – ένα προπονητικό γήπεδο με εσωτερική κερκίδα 150 θέσεων- μια αρένα 5.100 θέσεων, γραφεία για τα αθλητικά σωματεία, χώρο τύπου, ιατρείο, γυμναστήριο, καθώς και ένα υπαίθριο γήπεδο 3 εναντίον 3.

Να τι έχει να πει η δήμαρχος της Cantù, Alice Galbiati: . “Η νέα αρένα Cantù είναι η πρώτη μεγάλη επιχείρηση σε δημόσιο χώρο στην Ιταλία που έχει λάβει τη δήλωση της δημόσιας ωφέλειας, της αδιαφορίας και του επείγοντος χαρακτήρα των εργασιών σύμφωνα με το νόμο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τη θετική γνωμοδότηση του CONI και της Διάσκεψης Υπηρεσιών, στην οποία συμμετείχαν περίπου 30 φορείς που ανέλυσαν το έργο, και η οποία βρίσκεται τώρα στην αρχή του δημόσιου διαγωνισμού για την υλοποίησή της.

Πρόκειται για έναν στόχο για τον οποίο εργαζόμαστε ακούραστα και με αποφασιστικότητα από την ανάληψη των καθηκόντων της δημοτικής μας διοίκησης. Αναμένουμε με σιγουριά το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, ελπίζοντας ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό”.

Ο πρόεδρος της Pallacanestro Cantù, Roberto Allievi, δήλωσε: “Η νέα αρένα αποτελεί θεμελιώδη κόμβο για το μέλλον της Pallacanestro Cantù, η οποία όχι μόνο πρέπει να επιστρέψει “σπίτι” για να ξαναβρεί το σύνολο του κοινού της, αλλά και να αναπτύξει ένα νέο μοντέλο αθλητικής επιχείρησης που θα της επιτρέψει να επιστρέψει στα επίπεδα που της αποδίδει η ιστορία και η παράδοση.

Ως εκ τούτου, χαιρετίζουμε την είδηση της δημοσίευσης της ανακοίνωσης, ευχαριστώντας όλους εκείνους που εργάστηκαν σκληρά για να καταστεί δυνατός αυτός ο στόχος: την επαρχία του Κόμο, τη δημοτική διοίκηση Cantù και όλους τους εμπλεκόμενους δήμους. Η πλήρης συνεργασία μεταξύ των δημόσιων φορέων και των ιδιωτικών επιχειρήσεων της περιοχής που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία θα επιτρέψει την ανάπτυξη αυτού του σημαντικού έργου με σημαντικά οικονομικά οφέλη. Προσβλέπουμε με αισιοδοξία στα σημαντικά βήματα που έχουν προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες και το Pallacanestro Cantù θα είναι έτοιμο για αυτή την πρόκληση”.