Sat. Jul 27th, 2024
Μακάο

Η βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών του Μακάο ανακάμπτει σταθερά από την επαναλειτουργία της περιοχής τον Ιανουάριο του 2023. Τον Μάιο, τα συνδυασμένα ακαθάριστα έσοδα από τυχερά παιχνίδια του Μακάο ανήλθαν σε 15,57 δισεκατομμύρια MOP$ (1,93 δισεκατομμύρια δολάρια), καθιερώνοντας τον πέμπτο μήνα αύξησης από την αρχή του τρέχοντος έτους.

Οι μετρητές τρελαίνονται και όλα γίνονται πράσινα

Σύμφωνα με έκθεση του Γραφείου Επιθεώρησης και Συντονισμού Παιγνίων (DICJ), μόνο τον Μάιο, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών κατέγραψαν ακαθάριστα έσοδα από τυχερά παιχνίδια ύψους 15,57 δισεκατομμυρίων MOP (1,93 δισεκατομμυρίων δολαρίων). Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 366% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2022, όταν το ποσό ήταν μόλις 3,34 δισεκατομμύρια MOP (414 εκατομμύρια δολάρια).

Παράλληλα, ο κλάδος επιβεβαίωσε την άνοδο που παρατηρήθηκε το πρώτο τρίμηνο. Πράγματι, όπως και τους προηγούμενους μήνες, ο Απρίλιος ήταν ήδη ένας μήνας ισχυρής ανάπτυξης. Η Επιθεώρηση Παιγνίων είχε ανακοινώσει αύξηση της δραστηριότητας σε όλους τους φορείς του τομέα, η οποία είχε αυξήσει τα ακαθάριστα έσοδα από 12,74 δισεκατομμύρια MOP$ (1,58 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) τον Μάρτιο σε 14,72 δισεκατομμύρια MOP$ (1,82 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) τον Απρίλιο.

Συνεπώς, ο μήνας Μάιος δεν αποτέλεσε εξαίρεση στον κανόνα της ανάπτυξης, δεδομένου ότι τα έσοδα του μήνα αυξήθηκαν κατά 5,7 σε σύγκριση με τις επιδόσεις του τομέα τον Απρίλιο του 2023. Αυτό αποτελεί νέο ρεκόρ εσόδων από τον Ιανουάριο του 2020, που ήταν ο μήνας αναφοράς μέχρι τότε.

Το πιο εκπληκτικό είναι ότι τα σωρευτικά ακαθάριστα έσοδα από τυχερά παιχνίδια του Μακάο για τους πρώτους πέντε μήνες υπερβαίνουν κατά πολύ τα έσοδα που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια ολόκληρου του 2022. Πράγματι, από τον Ιανουάριο του 2023 έως τον Μάιο του 2023 η βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών του Μακάο κατέγραψε ακαθάριστα έσοδα 64,93 δισεκατομμυρίων MOP$ (8,05 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), που αντιπροσωπεύουν το 173% του GGR του 2022.

Παράγοντες πίσω από τις τρέχουσες επιδόσεις

Αν και είναι αδύνατο να αποκλειστεί ο αντίκτυπος των νέων πολιτικών που εισήγαγε η κεντρική κυβέρνηση του Μακάο για να διευκολύνει την επιστροφή των επισκεπτών σε αυτή την αναβίωση της βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών, πρέπει να παραδεχτούμε ότι διάφοροι άλλοι παράγοντες έπαιξαν ρόλο. Πράγματι, η κυβέρνηση του Μακάο είχε ανακοινώσει την άρση σχεδόν όλων των υγειονομικών περιορισμών στα σύνορα που σχετίζονται με το COVID-19 από τις 8 Ιανουαρίου 2023.

Η απόφαση αυτή περιελάμβανε την κατάργηση των απαιτήσεων εξέτασης COVID-19 για τους επιβάτες που φθάνουν από την ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν. Ομοίως, η κυβέρνηση του Μακάο είχε επίσης καταργήσει την υποχρεωτική καραντίνα των ξενοδοχείων για τους ανθρώπους που φθάνουν από το εξωτερικό. Επίσης, δεν απαιτούνταν πλέον να προσκομίζουν αρνητικό τεστ COVID κατά την άφιξη.

Άλλα μέτρα αφορούσαν :

  • Η επαναλειτουργία του αεροδρομίου του Μακάο,
  • Η επαναλειτουργία των συνόρων για όλους τους ξένους υπηκόους,
  • Η κατάργηση των απαιτήσεων δήλωσης υγείας για όλα τα πρόσωπα που επιθυμούν να εισέλθουν στο έδαφος του Μακάο.

Ωστόσο, τα σταθερά αποτελέσματα του Μακάο βοηθήθηκαν επίσης από τους εορτασμούς του κινεζικού νέου έτους, οι οποίοι προσέλκυσαν μεγάλο αριθμό ανθρώπων στο Μακάο. Ακόμα στο θέμα των εορτασμών, θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εορταστικής εβδομάδας της 1er Μαΐου, το Μακάο υποδέχθηκε 500.000 επισκέπτες.