Sat. Jul 27th, 2024
Ανακοίνωση της Unibet

Η Νέα Νότια Ουαλία επέβαλε κυρώσεις στην εταιρεία Betchoice Corporation Pty Ltd για παραβίαση των κανόνων διαφήμισης τυχερών παιχνιδιών. Ο ιδιοκτήτης της μάρκας Unibet κατηγορείται για τη δημοσίευση παράνομου περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων διαφημίσεων που ενθαρρύνουν τον παράνομο τζόγο. Στον φορέα εκμετάλλευσης τυχερών παιχνιδιών επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 60.000 δολαρίων.

Πρόστιμο 60.000 δολαρίων στην Unibet

Οι αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας επέβαλαν πρόστιμο 60.000 δολαρίων στην Unibet. Το γνωστό εμπορικό σήμα της εταιρείας τυχερών παιχνιδιών Betchoice Corporation Pty Ltd κατηγορείται για τη δημοσίευση παράνομου περιεχομένου τυχερών παιχνιδιών. Στη Νέα Νότια Ουαλία, όπως και αλλού στην Αυστραλία, τα τυχερά παιχνίδια ρυθμίζονται από το νόμο. Τα τυχερά παιχνίδια ρυθμίζονται και παρακολουθούνται αυστηρά από τις αρχές της χώρας. Οι παίκτες στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών δεν επιτρέπεται να προωθούν ή να υποκινούν τον παράνομο τζόγο.

Οι αυστραλιανές αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας επέβαλαν πρόστιμο 60.000 δολαρίων στην Betchoice Corporation Pty Ltd. Ο γνωστός φορέας εκμετάλλευσης τυχερών παιχνιδιών, ιδιοκτήτης της μάρκας Unibet, παραβίασε τη νομοθεσία σχετικά με τη διαφήμιση τυχερών παιχνιδιών. Με το εμπορικό σήμα Unibet, η Betchoice Corporation Pty Ltd διαφήμισε ως προτροπή για παράνομα τυχερά παιχνίδια. Η ρυθμιστική αρχή τυχερών παιχνιδιών της Νέας Νότιας Ουαλίας, Liquor & Gaming NSW, διεξήγαγε την έρευνα που οδήγησε σε αυτή την ποινή.

Η Betchoice Corporation Pty Ltd καταδικάστηκε από τα δικαστήρια της Νέας Ζηλανδίας. Η υπόθεση οδηγήθηκε ενώπιον του τοπικού δικαστηρίου στο Dowing Centre του Σίδνεϊ. Οι αρχές κατηγόρησαν την επιχείρηση τυχερών παιχνιδιών για παραβίαση πολλών νόμων περί τυχερών παιχνιδιών. Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε στις 22 Μαΐου. Κατά την καταδίκη του φορέα εκμετάλλευσης τυχερών παιχνιδιών για την παραβίαση του νόμου, ο δικαστής επέβαλε χρηματικές ποινές. Ο ιδιοκτήτης της μάρκας Unibet θα πληρώσει πρόστιμο 60.000 δολαρίων για υποκίνηση παράνομων τυχερών παιχνιδιών. Η απόφαση του δικαστή βασίστηκε στα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε η ρυθμιστική αρχή τυχερών παιχνιδιών. Η Liquor & Gaming NSW είχε ερευνήσει τις προωθητικές ενέργειες της Unibet που προωθούσαν τη συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια.

Προέλευση της διαφοράς

Το έναυσμα βρέθηκε σε κάποια από τις διαφημίσεις του φορέα εκμετάλλευσης. Η Liquor & Gaming NSW ανακάλυψε στις διαφημιστικές προσφορές της Unibet, κίνητρα για το άνοιγμα στοιχηματικού λογαριασμού. Η μάρκα ενθάρρυνε τους παίκτες να ανοίξουν λογαριασμούς στοιχημάτων. Για να το επιτύχει αυτό, εισήγαγε τολμηρές προσφορές με προηγμένες τιμές. Στόχος ήταν να ενθαρρυνθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι παίκτες να δημιουργήσουν λογαριασμούς στοιχημάτων. Αυτοί οι λογαριασμοί στοιχημάτων θα δημιουργούνταν ακριβώς βάσει αυτών των προσφορών. Η Ρυθμιστική Αρχή Τυχερών Παιχνιδιών της NSW έκρινε ότι αυτό ήταν παράτυπο και παραβίαζε τη νομοθεσία κατά του παράνομου επιθετικού τζόγου.

Ο νόμος NSW Betting and Racing Act απαγορεύει τη δημοσίευση διαφημίσεων τυχερών παιχνιδιών. Αυτό περιλαμβάνει οποιαδήποτε μορφή παρότρυνσης για συμμετοχή ή συχνή συμμετοχή σε οποιοδήποτε είδος δραστηριότητας τυχερών παιχνιδιών. Οι απαγορεύσεις περιλαμβάνουν επίσης κίνητρα για το άνοιγμα λογαριασμού στοιχήματος. Προωθώντας προσφορές τυχερών παιχνιδιών με κίνητρα για το άνοιγμα λογαριασμού στοιχήματος, η Betchoice Corporation Pty Ltd, μέσω της μάρκας Unibet, διέπραξε παράβαση του νόμου που ισχύει στη Νέα Νότια Ουαλία. Η παράβαση αυτή της απέφερε την οργή της ρυθμιστικής αρχής του κλάδου.

Η αυστηρότητα της ρυθμιστικής αρχής τυχερών παιχνιδιών της NSW

Η Liquor & Gaming NSW, η ρυθμιστική αρχή τυχερών παιχνιδιών στη Νέα Νότια Ουαλία, δεν έχασε την ευκαιρία να καλέσει σε τάξη την εταιρεία τυχερών παιχνιδιών Betchoice Corporation Pty Ltd. Η ρυθμιστική αρχή αντέδρασε με τον πιο έντονο τρόπο στην παραβίαση της νομοθεσίας περί τυχερών παιχνιδιών. Ο εκτελεστικός διευθυντής του τμήματος Operations and Enforcement σχολίασε το θέμα. Η Jane Lin δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο φορέας εκμετάλλευσης, μέσω των προωθητικών ενεργειών του, ενθάρρυνε τους θεατές να ανοίξουν λογαριασμό στοιχήματος. Έκανε ένα πολύ σαφές κάλεσμα να εμπλακούν σε δραστηριότητες τυχερών παιχνιδιών.

Η Jane Lin επισημαίνει εύστοχα ότι είναι καθήκον των φορέων εκμετάλλευσης να διασφαλίζουν ότι όλες οι διαφημίσεις συμμορφώνονται με τους νόμους της χώρας σχετικά με τη διαφήμιση τυχερών παιχνιδιών. Επομένως, ήταν ευθύνη της Betchoice Corporation Pty Ltd να διασφαλίσει ότι οι διαφημιστικές προσφορές της ήταν σύμφωνες με τις διατάξεις. Πάνω απ’ όλα, ο φορέας εκμετάλλευσης έπρεπε να διασφαλίσει ότι δεν προσέφερε κανένα κίνητρο. Αναγνωρίζεται ότι τα κίνητρα αυξάνουν τον κίνδυνο βλάβης που σχετίζεται με τα τυχερά παιχνίδια. Επομένως, κάθε παράβαση της νομοθεσίας αντιμετωπίζεται με τη μεγαλύτερη δυνατή αυστηρότητα.

Ο εκτελεστικός διευθυντής επιχειρήσεων και επιβολής της ρυθμιστικής αρχής Liquor & Gaming NSW επανέλαβε ότι η Betchoice Corporation Pty Ltd δεν είναι παραβάτης για πρώτη φορά. Ο φορέας εκμετάλλευσης είχε ήδη τιμωρηθεί με πρόστιμο 48.000 δολαρίων τον Ιούλιο του 2021. Της επιβλήθηκε πρόστιμο για παραβάσεις της νομοθεσίας περί στοιχημάτων. Η Jane Lin προσθέτει ότι η Betchoice έχει πολλά άλλα παρόμοια περιστατικά στο μητρώο της. Επομένως, ο φορέας εκμετάλλευσης δεν είναι άγνωστος σε οικονομικές κυρώσεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί τυχερών παιχνιδιών.

Ο διευθυντής επιχειρήσεων και επιβολής εξήγησε τα γεγονότα. Η Jane Lin δήλωσε ότι οι διαφημίσεις του φορέα εκμετάλλευσης που προκάλεσαν τη διαφορά είχαν σχεδιαστεί για να δελεάσουν τους ανθρώπους να εγγραφούν σε προϊόντα τυχερών παιχνιδιών. Οι διαφημίσεις προσέφεραν ειδικές ή ενισχυμένες αποδόσεις, παραβιάζοντας έτσι τη νομοθεσία περί στοιχημάτων.

Πρόστιμο 60.000 ευρώ για δύο αδικήματα

Το τοπικό δικαστήριο του Dowing Center του Σίδνεϊ έκρινε ένοχη την εταιρεία Betchoice Corporation Pty Ltd για δύο αδικήματα. Ο φορέας εκμετάλλευσης παραβίασε τον νόμο περί στοιχημάτων και ιπποδρομιών του 1988, και συγκεκριμένα το άρθρο 33(H). Δήλωσε ένοχος και για τα δύο αδικήματα. Το δικαστήριο επέβαλε στον φορέα εκμετάλλευσης πρόστιμο ύψους 60.000 δολαρίων, ή 30.000 δολαρίων για κάθε παράβαση. Επιπλέον, ο φορέας εκμετάλλευσης υποχρεώθηκε να επιστρέψει τα έξοδα στα οποία υποβλήθηκε η ρυθμιστική αρχή για τη διερεύνηση των δραστηριοτήτων του.

Η ρυθμιστική αρχή Liquor & Gaming NSW είχε διεξάγει την έρευνα με βάση τα πρότυπα που ισχύουν για τις δραστηριότητες διαφήμισης τυχερών παιχνιδιών. Τα εν λόγω πρότυπα είχαν θεσπιστεί για την προώθηση του υπεύθυνου τζόγου και την πρόληψη του προβληματικού τζόγου. Στη συνέχεια, η ρυθμιστική αρχή έχει την εξουσία να επιπλήξει τους φορείς εκμετάλλευσης για οποιαδήποτε παραβίαση των προτύπων, όπως η παράνομη διαφήμιση. Ο φορέας εκμετάλλευσης τυχερών παιχνιδιών Betchoice έχει ήδη καταβάλει περισσότερα από 100.000 δολάρια σε πρόστιμα.