Sat. Jul 27th, 2024
Entain TAB

Η παγκόσμια εταιρεία στοιχημάτων Entain πρόκειται να αναλάβει τον έλεγχο του νεοζηλανδικού πρακτορείου στοιχημάτων TAB. Η συμφωνία μεταξύ των δύο φορέων έχει υπογραφεί για 25 χρόνια. Η συμφωνία έχει εγκριθεί από τις αρχές της Νέας Ζηλανδίας, οι οποίες ωστόσο επέμειναν ότι η Entain πρέπει να συμμορφωθεί με ορισμένες υποχρεώσεις. Το συμβόλαιο περιλαμβάνει σημαντικές οικονομικές ρήτρες, όπως μπόνους υπογραφής και εγγυημένες απολαβές για τα επόμενα 5 χρόνια.

Η Entain αναλαμβάνει τη διαχείριση της TAB για 25 χρόνια

Ο παγκόσμιος γίγαντας των τυχερών παιχνιδιών Entain υπέγραψε σύμβαση για τη διαχείριση του TAB. Το συμβόλαιο έχει διάρκεια 25 ετών. Η Entain είναι μια παγκόσμια εταιρεία στοιχημάτων και τυχερών παιχνιδιών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Η TAB είναι ένα πρακτορείο στοιχημάτων με έδρα τη Νέα Ζηλανδία. Επομένως, πρόκειται για μια διασυνοριακή συμφωνία που υπέγραψαν οι δύο παίκτες στον κόσμο των τυχερών παιχνιδιών.

Η 25ετής σύμβαση για την ανάληψη της διαχείρισης της νεοζηλανδικής TAB από τη βρετανική Entain θα εγγυηθεί σημαντικά έσοδα για τον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών (ιπποδρομίες και αθλητισμός). Μιλάμε για αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Αυτές οι σημαντικές οικονομικές προβλέψεις ήταν μεταξύ των παραγόντων που συνέβαλαν στην υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Entain και της TAB.

Η συμφωνία εγκρίθηκε από τις αρχές της Νέας Ζηλανδίας.

Ο Νεοζηλανδός υπουργός Ιπποδρομιών Kieran McAnulty έδωσε την έγκρισή του στον παγκόσμιο γίγαντα των τυχερών παιχνιδιών Entain να αναλάβει τη διαχείριση του πρακτορείου στοιχημάτων TAB. Ο υπουργός μίλησε πρόσφατα δημόσια για το θέμα. Η έγκριση του Υπουργού Ιπποδρομιών Kieran McAnulty ήταν η τελευταία κλειδαριά που έπρεπε να ξεκλειδώσει για να επιβεβαιωθεί η συμφωνία μεταξύ των δύο παικτών του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών. Με την έγκριση του υπουργού, η Entain θα μπορέσει να αναλάβει την καθημερινή λειτουργία του μοναδικού πρακτορείου στοιχημάτων της Νέας Ζηλανδίας για 25 χρόνια.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία μεταξύ της Entain και της TAB, ο Νεοζηλανδός Υπουργός Ιπποδρομιών Kieran McAnulty τη χαρακτήρισε ως μια εξαιρετική ημέρα. Μια από τις πιο σημαντικές ημέρες στην ιστορία των ιπποδρομιών της Νέας Ζηλανδίας. Ο υπουργός βλέπει αυτή τη συμφωνία ως μια ευκαιρία να αντιστραφεί η τάση στα έσοδα των ιπποδρομιών. Η επιστροφή στην αύξηση των εσόδων θα πρέπει να γίνει σύντομα. Συνεπώς, η σύμβαση εγγυάται την ταχεία ανάπτυξη των ιπποδρομιών για πολλά χρόνια.

Ο υπουργός McAnulty είναι πεπεισμένος ότι η σύμβαση μεταξύ της Entain και της TAB θα συμβάλει τα μέγιστα στην αθλητική και ιπποδρομιακή βιομηχανία της Νέας Ζηλανδίας. Η συμφωνία θα επιτρέψει την παροχή σημαντικών οικονομικών συνεισφορών στους εθνικούς αθλητικούς οργανισμούς. Η ιπποδρομιακή βιομηχανία αξίζει περισσότερα από ενάμισι δισεκατομμύριο δολάρια για την οικονομία της Νέας Ζηλανδίας. Απασχολεί άμεσα περισσότερους από 14.000 Νεοζηλανδούς. Συνεπώς, η σημασία της για τη λειτουργία των θεσμών και την ανάπτυξη της χώρας είναι ύψιστης σημασίας. Η σημαντική συμβολή της βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών στην οικονομία της Νέας Ζηλανδίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις διανομές της TAB NZ. Αυτό σημαίνει ότι εάν οι διανομές αυτές μειωθούν, θα επηρεαστεί ολόκληρη η βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών και, ως εκ τούτου, ολόκληρη η οικονομία της χώρας. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικές απώλειες εσόδων και πολλές απώλειες θέσεων εργασίας.

Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας επέμειναν σε ορισμένες εγγυήσεις

προτού εγκρίνουν τη σύμβαση της Entain για την εκμετάλλευση της TAB, οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας επέμειναν σε ορισμένες εγγυήσεις που θα έπρεπε να παρέχει η σύμβαση. Οι εγγυήσεις αυτές περιλαμβάνουν εκείνες που αφορούν τις θέσεις εργασίας και τη συνοχή της προσφοράς τυχερών παιχνιδιών.

Όσον αφορά τις θέσεις εργασίας, ο Υπουργός Αγώνων Kieran McAnulty εξασφάλισε αρχικά ότι δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας στη Νέα Ζηλανδία. Η 25ετής σύμβαση διαχείρισης θα πρέπει να εγγυάται σταθερή απασχόληση για τουλάχιστον 2 συνεχόμενα έτη. Αυτή είναι μια ζωτικής σημασίας προϋπόθεση για όλους τους 460 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης της TAB. Τους εγγυάται σταθερή και μόνιμη απασχόληση για τα επόμενα δύο χρόνια.

Όσον αφορά τη συνέπεια της προσφοράς τυχερών παιχνιδιών, οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας θέλησαν να καθησυχάσουν τους παίκτες και τους οπαδούς των αγώνων. Η εταιρεία Entain πρέπει να εγγυηθεί ότι κατά τη διάρκεια της διαχείρισης της TAB από αυτήν, οι φίλαθλοι θα μπορούν να ποντάρουν σε οποιοδήποτε άλογο και να κερδίσουν όχι λιγότερα από 2.000 δολάρια. Αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην κοινότητα των τυχερών παιχνιδιών. Ο λόγος αυτής της ανησυχίας είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις εξαγορών ή συμβάσεων διαχείρισης από ξένους bookmakers, οι κερδισμένοι παίκτες συχνά αποκλείονται συστηματικά. Η τάση αυτή είναι ακόμη πιο έντονη με τους bookmakers που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο (όπως η Entain). Συνήθως τείνουν να αναστέλλουν τους νικητές στοιχηµατιστές αµέσως µόλις επαναλάβουν τη λειτουργία τους.

Επιβάλλοντας αυτόν τον όρο στη σύμβαση διαχείρισης, οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας δίνουν μια υπόσχεση στους παίκτες της Νέας Ζηλανδίας σχετικά με τη συνέπεια της προσφοράς τυχερών παιχνιδιών που θα τους προσφέρει ο νέος bookmaker. Ως αποτέλεσμα, οι παίκτες είναι καθησυχασμένοι και έτοιμοι να στραφούν στην Entain. Στη συνέχεια, θα μπορούν να υιοθετήσουν την κορυφαία εγγύηση στον κόσμο για την τοποθέτηση των στοιχημάτων τους.

Το συμβόλαιο περιλαμβάνει μπόνους 150 εκατομμυρίων δολαρίων

Η σύμβαση μεταξύ της Entain και της TAB προβλέπει οικονομική ρήτρα για μπόνους 150 εκατομμυρίων δολαρίων για τους αθλητικούς και αγωνιστικούς κώδικες της Νέας Ζηλανδίας. Όλοι οι εθνικοί αθλητικοί οργανισμοί που είχαν επιχειρηματική σχέση με το πρακτορείο στοιχημάτων TAB, 38 οργανισμοί συνολικά, θα λάβουν τους αθλητικούς κώδικες. Αυτοί οι αθλητικοί κωδικοί έχουν ένα αθλητικό ποσοστό του κύκλου εργασιών της TAB. Ως αποτέλεσμα, θα λάβουν το ποσό των 15 εκατομμυρίων δολαρίων, κατανεμημένο στα επόμενα τρία χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Το αθλητικό ποσοστό επί του κύκλου εργασιών της TAB που κατέχουν οι αθλητικοί κώδικες τους δίνει το δικαίωμα να πραγματοποιούν κύκλο εργασιών σε ξένα αθλήματα. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κύκλος εργασιών της TAB στον ξένο αθλητισμό ενισχύεται από τη σύμβαση λειτουργίας με την Entain. Ως αποτέλεσμα, ο νέος φορέας εκμετάλλευσης θα επωφεληθεί από ελκυστικές πληρωμές για αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το ράγκμπι λιγκ της Νέας Ζηλανδίας. Οι παίκτες της Νέας Ζηλανδίας ενδιαφέρονται πολύ για τις διοργανώσεις του εξωτερικού. Ως αποτέλεσμα, οι τζίροι της TAB για καθένα από τα παραπάνω αθλήματα είναι υψηλοί.

Κατά τα επόμενα πέντε έτη από τη σύναψη της σύμβασης με την Entain, οι νεοζηλανδικοί ιπποδρομιακοί κώδικες θα λάβουν ένα ποσό σχεδόν 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Το ποσό αυτό θα αφαιρεθεί από το μπόνους των 150 εκατομμυρίων δολαρίων που προβλέπεται στη συμφωνία. Εκτός από τα σχεδόν 100 εκατ. δολάρια που θα λάβουν οι νεοζηλανδικοί κωδικοί αγώνων, θα λάβουν επίσης σχεδόν 200 εκατ. δολάρια σε εγγυημένες αυξημένες αποδόσεις. Αυτό το ποσό των σχεδόν 200 εκατομμυρίων δολαρίων κατανέμεται επίσης σε μια περίοδο 5 ετών.

Τα χρήματα μπόνους θα χρησιμοποιηθούν ως ασφάλιση

Εκτός από το να μοιράζονται μεταξύ των διαφόρων παικτών που συμμετέχουν, τα χρήματα μπόνους θα λειτουργούν επίσης ως ασφάλεια για διάφορους λόγους. Πρώτα απ’ όλα, τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθούν επίσης για την καταπολέμηση των δεινών του τζόγου. Επομένως, το μπόνους θα αποθηκευτεί και θα επαναχρησιμοποιηθεί για να περιορίσει τις ζημιές που σχετίζονται με τον τζόγο και να βελτιώσει την ασφάλεια των παικτών που βρίσκονται σε κίνδυνο. Επιπλέον, μέρος των χρημάτων θα κρατηθεί σε αποθεματικό από την TAB. Αυτό το τέχνασμα εμπνεύστηκε από την πανδημία Covid-19 και τον αντίκτυπό της στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών. Το 2020, ως αποτέλεσμα της πανδημίας Covid-19, πολλοί αγώνες και αθλήματα έπρεπε να σταματήσουν. Η κατάσταση αυτή οδήγησε στην αφερεγγυότητα της TAB.

Τα χρήματα του μπόνους θα χρησιμοποιηθούν επίσης για την ενίσχυση της υποδομής των αγώνων. Όσον αφορά την πληρωμή του ιπποδρομιακού κώδικα, οι ιπποδρομίες με ιπποειδή, κυνηγόσκυλα και καθαρόαιμες ιπποδρομίες απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η συνέχεια αυτών των ιπποδρομιών, καθώς και οι τρεις παρουσιάζουν προβλήματα κλιμακούμενου κόστους, λόγω της ανάγκης για μαζικές επενδύσεις σε υποδομές. Αυτή η σχεδόν επείγουσα κατάσταση δικαιολογεί την καταβολή 100 εκατομμυρίων δολαρίων, χωρίς να περιλαμβάνονται οι εγγυημένες διανομές από την Entrain για τα επόμενα 5 χρόνια. Οι πληρωμές αυτές θα επιτρέψουν στους αγώνες να επιτύχουν βιώσιμο κέρδος και να βρουν διέξοδο από τη μείωση των διανομών της TAB φέτος.

Ο γίγαντας Entain θα αναλάβει την καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων της TAB

Με το 25ετές συμβόλαιο η εταιρεία στοιχημάτων Entain θα αναλάβει την καθημερινή λειτουργία της επιχείρησης TAB. Η Entain έχει την έδρα της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκτός από άλλες μάρκες, η παγκόσμια εταιρεία στοιχημάτων και τυχερών παιχνιδιών είναι επίσης υπεύθυνη για το Ladbrokes, το διάσημο πρακτορείο στοιχημάτων. Αλλά από όλες αυτές τις μάρκες, η μάρκα NZ TAB, η οποία είναι πολύ γνωστή στην κοινότητα των τυχερών παιχνιδιών της Νέας Ζηλανδίας, θα διατηρηθεί.

Αν και η συμφωνία μεταξύ της Entain και της TAB μοιάζει περισσότερο με συμφωνία συνεργασίας, και μάλιστα με στρατηγική συνεργασία, όπως την παρουσιάζουν ορισμένοι παρατηρητές του κόσμου των τυχερών παιχνιδιών, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Η σύμβαση είναι στην πραγματικότητα μια εξωτερική ανάθεση της καθημερινής διαχείρισης της επιχείρησης TAB. Πρόκειται για μια παραχώρηση προς την Entain, η οποία κατ’ αρχήν της επιτρέπει να λειτουργεί την TAB χωρίς να της ανήκει. Αυτή η μορφή συνεργασίας, η οποία είναι τουλάχιστον πρωτότυπη στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών, εξακολουθεί να αποτελεί έκπληξη για πολλούς. Ωστόσο, η συμφωνία περιλαμβάνει μια ρήτρα που θα καταστήσει την Entain ιδιοκτήτρια της TAB από την 1η Ιανουαρίου.er τον επόμενο Ιούνιο.

Όταν γίνει ο πραγματικός ιδιοκτήτης της TAB, όπως έχει συμφωνηθεί, ο Entain θα φέρει μια πινελιά με παγκόσμια διάσταση στην TAB. Ο Entain έρχεται στο TAB με κλίμακα, εμπειρία και επαγγελματισμό παγκόσμιας κλάσης. Η συμβολή της Entain θα έχει μεγάλη σημασία για την ΤΑΒ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η TAB αντιμετωπίζει πολλά εμπόδια στην αποτελεσματική πρόληψη της κλοπής των πρακτορείων στοιχημάτων της Νέας Ζηλανδίας από μεγάλα ξένα πρακτορεία στοιχημάτων. Η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα σημαντικές απώλειες για τη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών της Νέας Ζηλανδίας (ιπποδρομίες και αθλητισμός). Η απώλεια εσόδων εκτιμάται σε περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια.

Από την άφιξή της, η Entain έχει επενδύσει σημαντικά στο οπτικό περιεχόμενο. Σε αντάλλαγμα, τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση της κυκλοφορίας στην Αυστραλία και στις υπερπόντιες αγορές. Η παγκόσμια κυκλοφορία ακολούθησε επίσης αυτή την αύξηση. Αυτή η εξέλιξη στη δομή της βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών θα μειώσει την τιμή του εισιτηρίου για τα στοιχήματα, κάτι που θα πρέπει να αρέσει στους παίκτες. Ωστόσο, το περιστατικό αυτό δεν έχει πραγματικά αρνητικές συνέπειες, δεδομένης της οριστικής αύξησης της συνολικής κίνησης στη Νέα Ζηλανδία.

Η σύμβαση περιλαμβάνει ρήτρα σε περίπτωση μονοπωλίου της Entain

Οι υπογράφοντες τη σύμβαση διαχείρισης μεταξύ της Entain και της TAB συμπεριέλαβαν στη σύμβαση ειδική ρήτρα για την περίπτωση μονοπώλησης της αγοράς της Νέας Ζηλανδίας από την Entain. Το μπόνους υπογραφής ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων για τα επόμενα 5 έτη ήταν ήδη ένα αριστούργημα. Εκτός από τις εγγυημένες αποδόσεις, αυτό αποτελεί πραγματική ευλογία για τον αθλητισμό και τις ιπποδρομίες της Νέας Ζηλανδίας. Αλλά η οικονομική έκπληξη δεν σταματά εδώ.

Εκτός από το μπόνους των 150 εκατομμυρίων δολαρίων και τις εγγυημένες αποδόσεις, το συμβόλαιο περιλάμβανε επίσης μια διάταξη που προστάζει μια πρόσθετη πληρωμή περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Η διάταξη υπόκειται σε όρους. Η πρόσθετη πληρωμή θα πρέπει να καταβληθεί εάν η αγορά στοιχημάτων της Νέας Ζηλανδίας αποκλειστεί γεωγραφικά (γεωγραφικά περιορισμένη). Αυτό αναφέρεται στην εφαρμογή περιορισμών εισόδου για τους ξένους φορείς εκμετάλλευσης. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, οι παίκτες της Νέας Ζηλανδίας δεν θα μπορούν πλέον να στοιχηματίζουν σε άλλα ξένα πρακτορεία στοιχημάτων.

Το κλείσιμο της αγοράς στοιχημάτων της Νέας Ζηλανδίας σε ξένα πρακτορεία στοιχημάτων θα αντανακλούσε το μονοπώλιο της TAB/Entain. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Ο γεωγραφικός αποκλεισμός ή το κλείσιμο της τοπικής στοιχηματικής αγοράς σε ξένα πρακτορεία στοιχημάτων απαιτεί νομοθετική ρύθμιση. Με άλλα λόγια, θα πρέπει πρώτα να τροποποιηθεί η ισχύουσα νομοθεσία. Ένα τέτοιο εγχείρημα θα ήταν επίσης κάπως δύσκολο, δεδομένης της τρέχουσας πολιτικής διαμόρφωσης στη χώρα. Επομένως, θα πρέπει να περιμένουμε τις επόμενες εκλογές προτού εξετάσουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Μιλώντας για το ζήτημα ενός πιθανού μονοπωλίου της TAB/Entain, ο Νεοζηλανδός υπουργός ιπποδρομιών Kieran McAnulty, δεν απέρριψε το ενδεχόμενο. Ο υπουργός δήλωσε θερμά ότι το μονοπώλιο της TAB/Entain στη Νέα Ζηλανδία ήταν δεδομένο. Με άλλα λόγια, οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας είναι απολύτως πρόθυμες να παραχωρήσουν στην TAB/Entain μονοπώλιο στην τοπική αγορά στοιχημάτων. Το μονοπώλιο θα καλύπτει τις ιπποδρομίες, τα αθλητικά στοιχήματα και ό,τι άλλο σχετίζεται με το διαδικτυακό περιβάλλον τυχερών παιχνιδιών. Ωστόσο, ο υπουργός είναι προσεκτικός αναγνωρίζοντας ότι θα πρέπει να γίνουν κάποιες εργασίες προτού η TAB/Entrain μπορέσει να επιτύχει αυτό το μονοπώλιο.

Ωστόσο, ο άνεμος στα πανιά της TAB/Entain έχει φυσήξει από την εμφάνιση του μη ρυθμιζόμενου διαδικτυακού τζόγου, λέει ο υπουργός McAnulty. Ο ανεξέλεγκτος διαδικτυακός τζόγος έχει πολλές συνέπειες. Εκτός από τους κινδύνους στους οποίους εκθέτουν τους παίκτες, τα μη εγκεκριμένα τυχερά παιχνίδια έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων για τη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών της Νέας Ζηλανδίας (ιπποδρομίες και αθλητισμός). Επομένως, ο κόσμος των τυχερών παιχνιδιών πρέπει να ρυθμιστεί προτού μπορέσει να επωφεληθεί πλήρως από τα τοπικά έσοδα των ιπποδρομιών και του αθλητισμού.