Sat. Jul 27th, 2024
Νέα Νότια Ουαλία

Στη Νέα Νότια Ουαλία, όλο και περισσότεροι χρήστες κουλοχέρηδων παίζουν μέχρι πολύ αργά το βράδυ, και αυτή η συμπεριφορά δεν είναι χωρίς συνέπειες. Μια εξειδικευμένη μελέτη αποκάλυψε ότι οι κουλοχέρηδες αργά τη νύχτα είναι πιθανό να οδηγήσουν σε προβληματικό τζόγο, γεγονός που ώθησε την τοπική ρυθμιστική αρχή να λάβει μια σειρά μέτρων για τον περιορισμό του προβλήματος.

Τυχερά παιχνίδια μετά τα μεσάνυχτα, ένας παράγοντας που είναι πιθανό να οδηγήσει σε προβληματικό τζόγο

Σύμφωνα με μια μελέτη με τίτλο “Επίδραση των ηλεκτρονικών παιγνιομηχανημάτων” (EGM) στην επίδραση των παιχνιδιών αργά τη νύχτα στις συνήθειες των παικτών, οι λάτρεις των παιγνιομηχανημάτων που επιδίδονται σε παιχνίδια αργά τη νύχτα είναι πιο πιθανό να είναι προβληματικοί παίκτες. Η μελέτη ήταν μια πρωτοβουλία της Liquor and Gaming New South Wales (LGNSW). Τα δεδομένα που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα συλλέχθηκαν από όλες τις αδειοδοτημένες τοποθεσίες πόκερ που λειτουργούν στη Νέα Νότια Ουαλία και η ίδια η έρευνα διεξήχθη από την Roy Morgan Research. Στην έρευνα συμμετείχαν 1.000 παίκτες ηλεκτρονικών κουλοχέρηδων και αποκάλυψε ότι περίπου το 40% από αυτούς είχε παίξει μετά τα μεσάνυχτα τον τελευταίο μήνα. Ως αποτέλεσμα, ήταν πιο πιθανό να ξοδέψουν πολλά χρήματα, να πάρουν περισσότερα ρίσκα και να αντιμετωπίσουν περισσότερα προβλήματα τζόγου σε σχέση με τους παίκτες που σταματούσαν πριν από τα μεσάνυχτα.

Η μελέτη αυτή διαπίστωσε επίσης ότι ο αργά τη νύχτα τζόγος μπορεί να εμφανιστεί μεταξύ των νεότερων ατόμων, των ατόμων με ιστορικό προβληματικού τζόγου και εκείνων που περνούν μια περίοδο οικονομικών περιορισμών. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών των ευρημάτων, η Ανεξάρτητη Αρχή Αλκοόλ και Τυχερών Παιχνιδιών της NSW (ILGA) δήλωσε ότι τα δεδομένα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για να καθοδηγήσουν μελλοντικές αποφάσεις σχετικά με τη ρύθμιση των τυχερών παιχνιδιών αργά τη νύχτα.

Μια σειρά μέτρων που αποσκοπούν στην πρόληψη των βλαβών που συνδέονται με τα τυχερά παιχνίδια αργά τη νύχτα

Η Caroline Lamb, πρόεδρος της ILGA, δήλωσε κατά τη διεξαγωγή της έρευνας ότι ο οργανισμός, ο οποίος έχει νομική υποχρέωση να μειώσει τις βλάβες που σχετίζονται με τα τυχερά παιχνίδια, θα χρησιμοποιήσει τα δεδομένα που θα προκύψουν από τη μελέτη για να λάβει μελλοντικές αποφάσεις σχετικά με το θέμα. Για το σκοπό αυτό, η ILGA έχει θέσει σε εφαρμογή μια σειρά μέτρων που αποσκοπούν στη σημαντική μείωση της βλάβης που σχετίζεται με τα τυχερά παιχνίδια και έχει εκδώσει κατευθυντήριες γραμμές που αποσκοπούν στη μείωση της διαθεσιμότητας των παιγνιομηχανημάτων μετά τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ILGA, ένα μέτρο γνωστό ως κατευθυντήρια γραμμή 16 έχει αναπτυχθεί για να βοηθήσει τους χώρους διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών στη μείωση της βλάβης που συνδέεται με τα τυχερά παιχνίδια μετά τα μεσάνυχτα και να προωθήσει την υπεύθυνη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών. Αυτό περιλαμβάνει την απαίτηση όλες οι αιτήσεις για τυχερά παιχνίδια να συνοδεύονται από ένα σχέδιο διαχείρισης που περιέχει μια σειρά μέτρων. Τα μέτρα αυτά έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέψουν στους κατόχους αδειών να ελαχιστοποιήσουν τη βλάβη που σχετίζεται με τα τυχερά παιχνίδια στις πλατφόρμες τους. Η ρυθμιστική αρχή προχώρησε ακόμη περισσότερο, επιβάλλοντας όρους αδειοδότησης στις αιτήσεις για τυχερά παιχνίδια για να μετριάσει τον κίνδυνο βλάβης των παικτών.

Προσαρμοσμένος οργανισμός για τη ρύθμιση του τομέα του αλκοόλ και των τυχερών παιχνιδιών

Η ILGA είναι ένα θεσμοθετημένο όργανο λήψης αποφάσεων που είναι υπεύθυνο για μια σειρά ρυθμιστικών λειτουργιών σε σχέση με το αλκοόλ, τις αδειοδοτημένες λέσχες και τα μηχανήματα τυχερών παιχνιδιών. Συμμετέχει επίσης στον καθορισμό των αδειών και των πειθαρχικών ζητημάτων βάσει της νομοθεσίας για τα τυχερά παιχνίδια και το αλκοόλ. Για την εκπλήρωση των αρμοδιοτήτων του ακολουθεί μια προσέγγιση με βάση τον κίνδυνο. Το Διοικητικό Συμβούλιο του εν λόγω φορέα αναφέρεται σε συγκεκριμένα νομοθετικά μέσα και κριτήρια κατά τη λήψη αποφάσεων που ορίζονται στη νομοθεσία για το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια. Εξετάζει επίσης σχετικές έρευνες και στοιχεία που αφορούν όχι μόνο το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια, αλλά και στατιστικά στοιχεία για την εγκληματικότητα, τη δημογραφία και την υγεία.

Ορισμένες λειτουργίες αδειοδότησης εμπίπτουν επίσης στα ανώτερα στελέχη του εν λόγω οργάνου. Οι λειτουργίες λήψης αποφάσεων της ILGA, καθώς και οι ανατεθείσες λειτουργίες της, περιλαμβάνονται σε ένα έγγραφο που ονομάζεται Εγχειρίδιο κανονιστικών αναθέσεων της ILGA.