Sat. Jul 27th, 2024
Parimatch

Μετά τις κυρώσεις κατά της Parimatch LLC, ξεκίνησε μια αναφορά με σκοπό τη διεξαγωγή μιας ελαφρώς πιο εμπεριστατωμένης έρευνας σχετικά με τις κανονιστικές αποφάσεις που επιβλήθηκαν στην εταιρεία. Χάρη στις περισσότερες από 25.000 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν, η αναφορά κάλεσε τον πρόεδρο Volodymyr Zelenskyy να επανεξετάσει την ποινή. Ταυτόχρονα, οι Ουκρανοί τάχθηκαν υπέρ της εταιρείας για να συμμορφωθεί με τους ισχύοντες κανόνες και να ξεμπλοκάρει τις δραστηριότητές της στη χώρα.

Μια κύρωση που επηρεάζει πολλούς κατοίκους

Σε ένα δελτίο τύπου, η Parimatch δήλωσε ότι αυτό απόφαση να επιβληθούν κυρώσεις στον χειριστή έχει μια σειρά από μειονεκτήματα για το ουκρανικό κοινό. Οι εν λόγω παίκτες δεν μπορούν πλέον να ανακτήσουν ή να έχουν πρόσβαση στα κεφάλαιά τους. Επιπλέον, ο αποκλεισμός των εργασιών παραμένει το αποτέλεσμα μιας δυσλειτουργίας, γι’ αυτό και απαιτείται άλλη μια πραγματογνωμοσύνη για να αποδειχθεί ότι η εταιρεία δεν έχει καμία σχέση με τη Ρωσία. Με αυτό το σκεπτικό, η ομάδα κάλεσε τον πρόεδρο Zelenskyy να εξετάσει προσεκτικά την πρωτοβουλία της NSDC.

Σύμφωνα με την ουκρανική νομοθεσία, όταν ένα επίσημο ψήφισμα φτάσει τις 25.000 υπογραφές, θα διαβιβάζεται αμέσως στον Πρόεδρο για περαιτέρω εξέταση. Από εδώ και στο εξής, ο αρχηγός του κράτους θα έχει 10 ημέρες για να αποφασίσει σχετικά με το θέμα. Πρέπει να ειπωθεί ότι δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί επιθυμούν μεγαλύτερη δημοκρατία με σεβασμό στο κράτος δικαίου. Από την πλευρά της, η Parimatch κάλεσε έναν ανεξάρτητο νομικό εμπειρογνώμονα ο οποίος επιβεβαιώνει το τέλος των συμφωνιών αδειοδότησης τρίτων με ρωσικές οντότητες το 2022 μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Μια αίτηση υπέρ της Ουκρανίας κατά του πολέμου

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας (NSDC) της Ουκρανίας εξέδωσε διάταγμα με το οποίο επιβάλλει κυρώσεις σε 287 εταιρείες, μεταξύ των οποίων και αρκετές εταιρείες στοιχημάτων. Ως αποτέλεσμα των κανονισμών, απαγορεύτηκε στην Parimatch να παρέχει τις υπηρεσίες της στην Ουκρανία για 50 χρόνια. Ένα ψήφισμα ξεκίνησε για να αναδείξει την υποστήριξη της Parimatch προς τον ουκρανικό στρατό, συγκεντρώνοντας συνολικά 547 εκατομμύρια γρίβνες, δηλαδή 14 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας διαχείρισης της Parimatch, Engergame, Maxym Liashko, η εταιρεία συνεχίζει να υποστηρίζει τη χώρα ενάντια στη ρωσική εισβολή από την πρώτη ημέρα μέχρι σήμερα. Πράγματι, η εταιρεία τερμάτισε γρήγορα τη σχέση της με τη Ρωσία κατά την έναρξη της σύγκρουσης. Ο Liashko δηλώνει βέβαιος ότι ο πρόεδρος Zelenskyy θα λάβει υπόψη του όλες τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για την αποκατάσταση των δραστηριοτήτων της Parimatch στην ουκρανική αγορά. Ωστόσο, ο Liashko συμφωνεί ότι οι αρχές έχουν κάθε δικαίωμα να ασκούν την εξουσία τους σε οντότητες ή άτομα που παραβιάζουν το νόμο. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, οι κυρώσεις αποτελούν έναν εξαιρετικό τρόπο αποκλεισμού των Ρώσων υποστηρικτών. Παρ’ όλα αυτά, είναι πιθανό να έχει γίνει κάποιο λάθος όσον αφορά την κατάσταση της Parimatch, εξηγεί ο κύριος ενδιαφερόμενος. Κατά συνέπεια, οι κυρώσεις θεωρούνται άδικες και η υπόθεση πρέπει να επανεξεταστεί.