Sat. Jul 27th, 2024
Crown Resorts

Μετά την ανακάλυψη ενός σφάλματος που αφορούσε ελλιπείς πληρωμές, η Crown Resorts αποφάσισε να αποζημιώσει περίπου 200 υπαλλήλους. Οι πληροφορίες δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ανεξάρτητη αυστραλιανή κυβερνητική υπηρεσία, τον Διαμεσολαβητή Δίκαιης Εργασίας (FWO). Το ποσό ανέρχεται σε 1,2 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας, συμπεριλαμβανομένων των μπόνους, των συντάξεων και των τόκων.

Το Στέμμα δεσμεύεται να βελτιώσει τη συμμόρφωση

Σύμφωνα με τις ενδείξεις του FWO, η Crown Resorts δήλωσε από μόνη της ότι τον Μάρτιο του 2020 δεν πλήρωσε επαρκώς. Στο πλαίσιο αυτό, οι εν λόγω πρώην και νυν εργαζόμενοι είχαν υποαμειφθεί κατά περίπου 1,03 εκατ. δολάρια Αυστραλίας από τον Ιούνιο του 2014 έως τον Ιούνιο του 2020. Το ποσό αυτό δεν περιλαμβάνει τα επιδόματα, διάφορα μπόνους και τόκους, αναφέρει ο Διαμεσολαβητής Δίκαιης Εργασίας. Ο οργανισμός δήλωσε ότι οι φορείς εκμετάλλευσης των Crown Resorts, Crown Perth και Crown Melbourne, είχαν δώσει την έγκρισή τους για την επιστροφή των χρημάτων στους εργαζόμενους. Οι εταιρείες υπέγραψαν επίσης δεσμευτική δέσμευση παρουσία μεσολαβητή.

Σε δελτίο τύπου, Crown εξήγησε ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη την κατάσταση ενόψει των παραστάσεών της στον διαμεσολαβητή. Η εταιρεία δήλωσε ότι, ως αποτέλεσμα του λάθους, σχεδιάζει να αυστηροποιήσει τους ελέγχους των εργασιών μισθοδοσίας και να βελτιώσει τις υπηρεσίες της. Επιπλέον, ο όμιλος θα συνεχίσει να επενδύει στο εργατικό δυναμικό του και στις προσπάθειές του να συμμορφωθεί με τους ισχύοντες κανονισμούς. Ως αποτέλεσμα, η Crown δεσμεύεται να αναλάβει την ευθύνη ως εργοδότης, λαμβάνοντας την απόφαση να αυτοαναφερθεί στον FWO.

Συνεχής συνεργασία με τον Διαμεσολαβητή Δίκαιης Εργασίας

Μέχρι σήμερα, η Crown Resorts έχει αποζημιώσει 192 υπαλλήλους με βάση τις πληροφορίες που παρατίθενται. Η πληρωμή περιλαμβάνει επιπλέον 10% σε φιλοδωρήματα και τόκους. Κατά τη διαδικασία, η Crown Melbourne έχει επιστρέψει περίπου 102 υπαλλήλους συνολικής αξίας 567.000 AUD με μισθούς που κυμαίνονται από 22 έως 66.714 AUD. Το Crown Perth, από την άλλη πλευρά, επέστρεψε 659.000 δολάρια σε 90 νυν και πρώην υπαλλήλους με μισθούς που κυμαίνονταν από 5 έως 5.192 δολάρια.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της FWO Σάντρα Πάρκερ, η Crown ήταν πολύ συνεργάσιμη κατά τη διάρκεια της έρευνας του διαμεσολαβητή και συμφώνησε να βρει τις κατάλληλες λύσεις. Η ίδια δήλωσε η εταιρεία θα πρέπει να αυξήσει τους ελέγχους και τις πολιτικές αποζημίωσης που εφαρμόζει. Ο κύριος στόχος είναι να παρέχονται στους εργαζόμενους σωστές και συμβατές πληρωμές. Ταυτόχρονα, τα μέτρα περιλαμβάνουν την ανάπτυξη δύο ανεξάρτητων ετήσιων ελέγχων για τη στενή παρακολούθηση της συμμόρφωσης της εταιρείας με την εργατική νομοθεσία. Επιπλέον, όλοι οι εργοδότες υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τους απαραίτητους πόρους και τις επενδύσεις για την εκπλήρωση των προϋποθέσεων και να εγγυώνται τον σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων.