Sat. Jul 27th, 2024
Loterj

Η LOTERJ πραγματοποίησε ένα ιστορικό βήμα, χορηγώντας την πρώτη της άδεια για online αθλητικά στοιχήματα, για πρώτη φορά σε ολόκληρη τη χώρα. Η συμφωνία διαπίστευσης υποβάλλει τον φορέα εκμετάλλευσης Loto Rede, τον δικαιούχο της συμφωνίας, σε ορισμένες φορολογικές υποχρεώσεις. Μετά από εξέταση, φαίνεται ότι ο φορέας εκμετάλλευσης πληροί όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την εκπλήρωση της λειτουργίας αυτής.

Η κρατική λοταρία του Ρίο ντε Τζανέιρο φτάνει σε ένα ορόσημο στην ιστορία της τοπικής βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών

Στη Βραζιλία, η ρυθμιστική αρχή της βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών του Ρίο ντε Τζανέιρο, η LOTERJ, έγραψε ιστορία στην τοπική βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών. Ο κρατικός φορέας χορήγησε για πρώτη φορά άδεια για διαδικτυακό αθλητικό στοίχημα. Η πληροφορία δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα από την ίδια τη ρυθμιστική αρχή. Παρουσιάστηκε η πρώτη σύμβαση διαπίστευσης και αδειοδότησης για τη λειτουργία δημόσιων υπηρεσιών λοταρίας. Οι υπηρεσίες θα λειτουργούν αποκλειστικά μέσω εικονικών μέσων και σε ανταγωνιστική βάση. Η σύμβαση καταχωρίζεται στον τομέα των λαχείων για αθλητικά στοιχήματα προκαθορισμένων αποδόσεων που συνδέονται με γνήσια αθλητικά γεγονότα.

Η σύμβαση συνήφθη μεταξύ της ρυθμιστικής αρχής και του φορέα Rede Loto. Θα ισχύει για 5 έτη.όπως αναφέρεται στην έκθεση BNLData. Η λειτουργία θα είναι διαδικτυακή, προσβάσιμη μέσω πολυάριθμων τερματικών, όπως εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, διαδίκτυο, POS (σημείο πώλησης), VLT (video lottery terminal). Η πρόσβαση θα είναι επίσης δυνατή μέσω τερματικού αθλητικού στοιχήματος ή προσωπικής συσκευής.

Η σύμβαση μεταξύ των δύο παικτών είναι αρκετά εξαιρετική στον κόσμο των τυχερών παιχνιδιών του Ρίο ντε Τζανέιρο, αλλά και της χώρας συνολικά. Η LOTERJ γίνεται έτσι η πρώτη ρυθμιστική αρχή της χώρας που έχει εξουσιοδοτήσει το αθλητικό στοίχημα με αποδοχή από το ομοσπονδιακό κράτος. Η συμφωνία υπεγράφη από τον Paulo Roberto Melo de Castro Nogueira, εκπρόσωπο του φορέα Rede Loto, και τον Hazenclever Lopes Cançado, πρόεδρο της LOTERJ.

Η σύμβαση επιβάλλει ορισμένες υποχρεώσεις στον φορέα εκμετάλλευσης Rede Loto

Η Rede Loto θα πρέπει να εκπληρώσει ορισμένες υποχρεώσεις. Μόλις η σύμβαση δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδα, ο φορέας εκμετάλλευσης με έδρα το Σάο Πάολο θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 5 εκατομμυρίων BRL (1 εκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ) ως πάγια αμοιβή. Θα πρέπει επίσης να καταβάλει το μεταβλητό τέλος του 5% των ακαθάριστων εσόδων από τυχερά παιχνίδια (GGR). Η πληρωμή αυτή πρέπει να γίνει εντός 5 εργάσιμων ημερών του μήνα που ακολουθεί την έναρξη των υπηρεσιών. Η πληρωμή αυτή ενεργοποιεί την άμεση λειτουργία της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η πράξη έγκρισης δεν εγγυάται την έναρξη της παροχής υπηρεσιών. Αυτή εξαρτάται από την καταβολή της επιδότησης. Ο φορέας εκμετάλλευσης θα έχει στη συνέχεια μέγιστη προθεσμία 5 εργάσιμων ημερών για να καταβάλει το κόστος στη ρυθμιστική αρχή. Η προθεσμία αρχίζει από την έναρξη της διάρκειας της σύμβασης διαπίστευσης. Η πληρωμή πρέπει να γίνει σε τραπεζικό λογαριασμό που αναφέρεται στη σύμβαση διαπίστευσης.

Η σύμβαση επιβάλλει άλλη μια υποχρέωση στον δικαιούχο της συμφωνίας διαπίστευσης. Πρέπει να καλύψει το 2% έως 5% των θέσεων εργασίας του με εργαζόμενους με αναπηρία ή αποκατάσταση. Η σύμβαση δίνει τα ακόλουθα ποσοστά: έως 200 εργαζόμενοι 2%, πάνω από 200 έως 500 εργαζόμενοι 3%, πάνω από 500 έως 1.000 εργαζόμενοι 4% και πάνω από 1.000 εργαζόμενοι 5%.

Η βραζιλιάνικη πύλη BNLData αποκάλυψε πρόσφατα ότι η εμπορική ονομασία του προϊόντος θα είναι Loto Carioca. Η εκστρατεία μάρκετινγκ για την προβολή του στο κοινό αναμένεται να περιλαμβάνει έναν διάσημο ποδοσφαιριστή. Αυτός θα ενεργήσει ως πρεσβευτής του προϊόντος.

Η Loto Rede πληροί όλες τις προϋποθέσεις

Ο φορέας εκμετάλλευσης που επωφελείται από τη συμφωνία διαπίστευσης της Loto Rede έχει αποδείξει ότι πληροί όλες τις απαιτήσεις συμμόρφωσης. Εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια της τεχνικής επαλήθευσης Proof of Concept (PoC). Το PoC διενήργησε επίσης έλεγχο της συμμόρφωσης και της διαχείρισης κινδύνων, ιδίως κατά την εκτέλεση των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων της Loto Rede. Συνιστάται η εφαρμογή ενός προγράμματος ακεραιότητας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Τα διάφορα συστήματα που χρησιμοποιεί η Loto Rede εξετάστηκαν με ικανοποίηση. Διαπιστώθηκε ότι το διαδικτυακό σύστημα στοιχημάτων και η τεχνολογία του φορέα εκμετάλλευσης πληρούν τα πρότυπα εταιρικής ακεραιότητας, ασφάλειας και κοινωνικής ευθύνης. Η διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του LGPG. Το σύστημα γεωεντοπισμού του φορέα επικυρώθηκε επίσης. Εγγυάται την εδαφικότητα των διαδικτυακών στοιχημάτων. Αυτό σημαίνει ότι τα διαδικτυακά στοιχήματα πρέπει να λαμβάνουν χώρα αποκλειστικά εντός της εδαφικής δικαιοδοσίας της Πολιτείας του Ρίο ντε Τζανέιρο. Στόχος είναι να αποτραπούν οι στοιχηματικές δραστηριότητες εκτός των ορίων της Πολιτείας. Συνεπώς, το σύστημα θα πρέπει να αποκλείει την πρόσβαση σε παίκτες από το εξωτερικό. Το σύστημα εξυπηρέτησης πελατών έχει επίσης εξεταστεί. Διαθέσιμο 24 ώρες το 24ωρο, εγκρίθηκε έγκυρα. Ο φορέας εκμετάλλευσης διαθέτει επίσης κέντρο δεδομένων με πιστοποίηση TIER III και IV και πιστοποίηση ISO9001.

Για την εκτέλεση της σύμβασής του, ο φορέας εκμετάλλευσης Loto Rede πρέπει να ενσωματώσει την PIXS Cobança e Serviçios en Tecnologia SA. Ο εν λόγω πάροχος συστημάτων πληρωμών είχε συμβληθεί από τη ρυθμιστική αρχή για τη διεκπεραίωση πληρωμών επάθλων για τα προϊόντα της λοταρίας. Η PIXS Cobança e Serviçios en Tecnologia SA επελέγη μετά από δημόσιο διαγωνισμό. Αποστολή της ήταν η παροχή υπηρεσιών επεξεργασίας πληρωμών για την ηλεκτρονική δημόσια λοταρία στην πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο. Για τη λειτουργία της, οι φορείς εκμετάλλευσης τυχερών παιχνιδιών θα πρέπει να καταβάλλουν στον εν λόγω πάροχο υπηρεσιών προμήθεια 2,5% κατά την είσοδο και την έξοδο. Η LOTERJ θα λάβει το 26,455% των συνολικών εσόδων.

Η BNLData παίρνει συνέντευξη από τον πρόεδρο της LOTERJ

Ο Hazenclever Lopes Cançado, πρόεδρος της Κρατικής Λοταρίας του Ρίο ντε Τζανέιρο, παραχώρησε συνέντευξη στην BNLData σχετικά με την πρώτη άδεια λειτουργίας αθλητικού στοιχήματος. Στην ερώτηση τι σημαίνει η χορήγηση της πρώτης άδειας διαπίστευσης αθλητικού στοιχήματος σε κρατική λοταρία στη Βραζιλία, ο Hazenclever έδωσε μια πολύ απλή απάντηση. Ο πρόεδρος της LOTERJ ξεκίνησε επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα ιστορικό βήμα στην ιστορία του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών στη Βραζιλία. Ακούγεται σαν μια νίκη για την πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο. Έγινε δυνατή χάρη στην άνευ όρων εμπιστοσύνη του κυβερνήτη της πολιτείας, Κλαούντιο Κάστρο.

Η BNLData ρώτησε επίσης τον πρόεδρο της LOTERJ σχετικά με τον αντίκτυπο της έναρξης λειτουργίας του αθλητικού στοιχήματος στην Πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο. Στην απάντησή του, ο πρόεδρος υποστήριξε ότι αυτό συμβάλλει στην ενίσχυση της αναζήτησης της LOTERJ. Ο πρόεδρος Hazenclever Lopes Cançado δήλωσε ότι επί του παρόντος αναζητά μια καινοτόμο LOTERJ. Έναν ρυθμιστή ικανό να έχει θετικό αντίκτυπο για τους εργαζόμενους της LOTERJ, τους πελάτες της εταιρείας και την επέκταση της απασχόλησης στην πολιτεία.

Η πύλη BNLData επανεξέτασε τις φαινομενικά απατηλές δηλώσεις του προέδρου Hazenclever στη στρογγυλή τράπεζα της Βραζιλίας στο ICE στο Λονδίνο τον περασμένο Φεβρουάριο. Η Hazenclever δήλωσε κατά την τελετή ότι οι δραστηριότητες αθλητικού στοιχήματος θα ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του έτους. Στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος της LOTERJ δήλωσε ότι ο οργανισμός απέδειξε ότι είναι δυνατόν να υπάρξει καλή εμπειρία στην αγορά αθλητικών στοιχημάτων στην πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Συνεχίζοντας τη συνέντευξή της, η BNLData ρώτησε την Hazenclever σχετικά με τον δυναμισμό και την αποτελεσματικότητά της. Πράγματι, μόλις λίγο καιρό μετά την άφιξή του στην ηγεσία του οργανισμού, κατάφερε να δημιουργήσει μια νέα δυναμική. Ο πρόεδρος Hazenclever ξεκίνησε υπενθυμίζοντας τον αρχικό του στόχο, ο οποίος ήταν η δημοσίευση αυτής της δημόσιας ανακοίνωσης. Επίσης, απέδωσε τα εύσημα στην ομάδα του, στην άνευ όρων υποστήριξη του Γραμματέα της Πολιτικής Βουλής Nicola Miccione και στον Κυβερνήτη του Ρίο ντε Τζανέιρο, Claudio Castro.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε αν άλλες εταιρείες ζητούσαν άδειες στο Ρίο ντε Τζανέιρο, η Hazenclever απάντησε καταφατικά. Πολλές εταιρείες, ακόμη και ξένες, έχουν υποβάλει αίτηση για να δραστηριοποιηθούν κανονικά στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Προσθέτει ότι η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα μεγάλης προσπάθειας όλων μας. Χάρη σε αυτό το κατόρθωμα, η LOTERJ κατάφερε να αποδείξει ότι είναι δυνατόν να έχει κανείς μια επιτυχημένη εμπειρία παιχνιδιού στο Ρίο ντε Τζανέιρο.