Sat. Jul 27th, 2024
Κίνα

Η Κίνα πατάει τα παράνομα τυχερά παιχνίδια. Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων επιβολής του νόμου, η κινεζική κυβέρνηση έχει κατασχέσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια από παράνομες επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών. Έχει διαπιστωθεί ότι ο παράνομος τζόγος είναι πιο διαδεδομένος σε αγροτικές περιοχές, μεταξύ ατόμων που δεν εργάζονται ή που έχουν ιστορικό εθισμού στον τζόγο. Μεταξύ των λύσεων που τέθηκαν σε εφαρμογή για την καταπολέμηση του προβλήματος ήταν πολιτικές για τη γενική επιτήρηση του πληθυσμού, εκτός από τις τακτικές έρευνες που διεξάγονται από τοπικούς αστυνομικούς.

Περισσότερα από 100 εκατομμύρια κατασχέθηκαν από τους ερευνητές

Μέχρι σήμερα, η Κίνα είναι μία από τις λίγες χώρες στον κόσμο όπου τα τυχερά παιχνίδια εξακολουθούν να απαγορεύονται. Στην πραγματικότητα, η κινεζική νομοθεσία είναι σαφής επί του θέματος: κάθε εταιρεία που αποκομίζει κέρδη προσφέροντας στοιχήματα και άλλες μορφές παράνομων τυχερών παιχνιδιών υπόκειται σε τιμωρία. Και για να διασφαλίσει ότι κανείς δεν παραβιάζει τους κανόνες, η κυβέρνηση διεξάγει τακτικά επιχειρήσεις παρακολούθησης και επιτόπιες έρευνες.

Μόλις πρόσφατα, κυβερνητικοί πράκτορες πραγματοποίησαν μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση σε αγροτικές περιοχές της χώρας. Στο τέλος αυτής της εξάμηνης επιχείρησης, οι ερευνητές κατέσχεσαν περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια από παράνομες εγκαταστάσεις. Πιο συγκεκριμένα, το ποσό των 104 εκατομμυρίων δολαρίων κατασχέθηκε στο πλαίσιο της καταπολέμησης του παράνομου τζόγου.

Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, οι ερευνητές κατέγραψαν συνολικά 75.000 διοικητικές υποθέσεις και 10.000 ποινικές υποθέσεις. Είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι οι περισσότερες από αυτές τις υποθέσεις έλαβαν χώρα σε αγροτικές περιοχές της χώρας. Η κυβέρνηση προσπάθησε να δικαιολογήσει τις κατασταλτικές της ενέργειες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ChinaDaily, η κυβέρνηση εντείνει τις προσπάθειές της για τη μείωση των ζημιών και των συνεπειών που προκαλούν τα τυχερά παιχνίδια στους Κινέζους πολίτες. Σύμφωνα με μια ανασκόπηση των δραστηριοτήτων που ανέλαβε το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας πέρυσι, φαίνεται ότι οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα αποδίδουν καρπούς.

Ως απόδειξη, ο Qi Xiguo, αξιωματούχος και υπάλληλος του Υπουργείου Υγείας, ανέφερε ότι ο παράνομος τζόγος μειώθηκε κατά 23% σε ολόκληρη την Κίνα. Συνεπώς, αξίζουν συγχαρητήρια στους εμπλεκόμενους παράγοντες.

Η κυβέρνηση εφαρμόζει μια πολιτική παρακολούθησης του πληθυσμού

Εκτός από τις έρευνες και τις επιχειρήσεις που διεξάγονται από κυβερνητικούς πράκτορες, εφαρμόστηκε και μια άλλη λύση για τη μείωση του παράνομου τζόγου στη χώρα: μια πολιτική παρακολούθησης του πληθυσμού. Έχει ήδη υιοθετηθεί από πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, είναι τώρα η σειρά της Κίνας να πειραματιστεί με αυτή τη λύση.

Μέχρι σήμερα, συνολικά 101 σταθμοί παρακολούθησης λειτουργούν ήδη σε διάφορους νομούς της χώρας. Πολύ πριν από την Κίνα, η Γαλλία είχε ήδη εξερευνήσει αυτή τη λύση εφαρμόζοντας έναν κωδικό QR για την προστασία των παικτών κατά τη διάρκεια της πρόσφατης υγειονομικής κρίσης. Επιπλέον, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει κάμερες αναγνώρισης προσώπου που έχουν εγκατασταθεί σε όλη τη χώρα για να αποτρέψει τους παίκτες από το να παρασυρθούν κατά τη διάρκεια των επερχόμενων Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Παρίσι το 2024.

Επιστρέφοντας στην περίπτωση της Κίνας, ο Qi Xiguo σημείωσε ότι οι άνθρωποι που καταδικάστηκαν στο πλαίσιο της καταστολής είναι άνεργοι και ορισμένοι έχουν ιστορικό παράνομου τζόγου. Πιο συγκεκριμένα, τα άτομα αυτά αντιπροσωπεύουν το 60% των συλλήψεων, γεγονός που υποδηλώνει ότι αναδύεται μια τάση. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας πιστεύει επίσης ότι οι αρχές πρέπει να παρακολουθούν τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια, καθώς είναι πιο ελκυστικά και πιο προσιτά.