Sat. Jul 27th, 2024
EGBA

Στην Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Ένωση Τυχερών Παιχνιδιών και Στοιχημάτων (EGBA) ανακοίνωσε την ημερομηνία της επόμενης έκδοσης της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού 2023. Αυτή η πανευρωπαϊκή εκδήλωση είναι μια από τις πιο αντιπροσωπευτικές εκδηλώσεις της δέσμευσης των ενδιαφερόμενων φορέων για την προώθηση του υπεύθυνου τζόγου. Αρκετοί φορείς του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες έχουν υποσχεθεί να συμμετάσχουν σε αυτή τη νέα έκδοση.

Η EGBA ανακοινώνει τις ημερομηνίες για την Εβδομάδα Ασφαλούς Τζόγου 2023

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Τυχερών Παιχνιδιών και Στοιχημάτων (EGBA) ανακοίνωσε πρόσφατα τις ημερομηνίες για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού (ESGW23). Φέτος, το 2023, η 3th έκδοση αυτής της εκδήλωσης. Η EGBA, μέσω της Εβδομάδας Ασφαλούς Τζόγου, προωθεί τον υπεύθυνο τζόγο. Αντιμετωπίζει ζητήματα και θέματα που σχετίζονται με τον προβληματικό τζόγο και εστιάζει κυρίως στη βελτίωση της νομοθεσίας στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ασφαλέστερων Τυχερών Παιχνιδιών που φέρει την υπογραφή της EGBA θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 13 έως τις 19 Νοεμβρίου 2023. Η εκδήλωση θα διοργανωθεί υπό τον συντονισμό των μελών της Ένωσης. Κάθε νέα έκδοση της Εβδομάδας Ασφαλέστερων Τυχερών Παιχνιδιών αποτελεί μια ευκαιρία για τα μέλη της EGBA να κάνουν έναν απολογισμό της κατάστασης του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών στην Ευρώπη. Με κάθε διαδοχική έκδοση, η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού προσελκύει όλο και περισσότερες ενώσεις τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων. Η εκδήλωση είναι διεθνούς εμβέλειας, με πολλές χώρες να εκπροσωπούνται μέσω διαφορετικών ενώσεων. Η προώθηση του υπεύθυνου τζόγου είναι ένα από τα κύρια θέματα που πραγματεύεται η εκδήλωση.

Η EGBA παρέχει την πλήρη υποστήριξή της στην Εβδομάδα Ασφαλούς Τζόγου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Τυχερών Παιχνιδιών και Στοιχημάτων είναι ένας από τους κύριους υποστηρικτές της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού. Αυτή δεν είναι η πρώτη συμβολή της EGBA στην Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού. Ήδη πέρυσι, η ένωση ανέλαβε μια δέσμευση για την εκδήλωση. Σε δήλωσή του, ο Maarten Haijer, γενικός γραμματέας της EGBA, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη συμμετοχή του στην επόμενη έκδοση της ESGW23.

Ο Maarten Haijer δήλωσε ότι είναι μια ευκαιρία υψηλού κύρους για την EGBA να υποστηρίξει τη διοργάνωση μιας τόσο σημαντικής εκδήλωσης όπως η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού. Ο Γενικός Γραμματέας της EGBA διαβεβαίωσε το ακροατήριο ότι όλα τα μέλη της ένωσης θα είναι διαθέσιμα για να βοηθήσουν στη διοργάνωση της εκδήλωσης. Στόχος είναι να γίνει μια πραγματική επιτυχία. Η EGBA, μέσω των μελών της, είναι σταθερά προσηλωμένη στην προώθηση του υπεύθυνου τζόγου. Στόχος είναι να αναπτυχθεί μια κουλτούρα υπεύθυνου τζόγου μεταξύ των διαφόρων παραγόντων του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών. Σύμφωνα με τον Maarten Haijer, η επόμενη έκδοση του ESGW23 έρχεται την κατάλληλη στιγμή. Θα είναι η τέλεια ευκαιρία να καταδειχθεί η δέσμευση όλων των μελών της ένωσης σε όλη την Ευρώπη για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα ισχύοντα πρότυπα για ασφαλέστερα τυχερά παιχνίδια.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ασφαλέστερων Τυχερών Παιχνιδιών συγκεντρώνει τους φορείς του ευρωπαϊκού τομέα τυχερών παιχνιδιών

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της EGBA, Maarten Haijer, η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους παίκτες του ευρωπαϊκού τομέα τυχερών παιχνιδιών να συναντηθούν για να συζητήσουν θέματα κοινής σημασίας. Πάνω απ’ όλα, η εκδήλωση παρέχει την ευκαιρία να συζητηθούν τα ζητήματα που αφορούν τον ασφαλέστερο τζόγο. Κατά κάποιον τρόπο, η ESGW είναι ένα φόρουμ ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των παραγόντων της ευρωπαϊκής βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών. Είναι μια ευκαιρία να συζητηθούν τα προβλήματα και οι λύσεις στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών.

Η νέα έκδοση του ESGW θα συγκεντρώσει ένα ευρύτερο κοινό, με νέους συμμετέχοντες. Αυτό δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον που έχουν οι φορείς του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών για τα θέματα υπεύθυνου τζόγου. Στη νέα έκδοση της εκδήλωσης θα συμμετάσχουν 15 ευρωπαϊκές ενώσεις διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών. Αυτό το επίπεδο εκπροσώπησης θα διασφαλίσει ότι το μήνυμα θα φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ασφαλούς Τζόγου αναζητά διαρκώς τρόπους βελτίωσης του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών. Για το σκοπό αυτό, δεν αποκλείεται οι διοργανωτές να προσεγγίσουν ερευνητές, εταιρείες ή οποιονδήποτε άλλον ενδιαφέρεται για τη βελτίωση του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών.

Η νέα έκδοση της ESGW23 θα υποστηριχθεί από πολλούς παίκτες. Οργανισμοί από πολλές χώρες θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση, συμπεριλαμβανομένων οργανισμών από τη Σουηδία, την Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Κάτω Χώρες και πολλές άλλες. Στη νέα διοργάνωση θα συμμετάσχουν επίσης διάσημες ενώσεις. Η International Betting Integrity Association, η θαυμαστή παγκόσμια ένωση, ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην εκδήλωση. Η IBIA προστίθεται στον κατάλογο των πολυάριθμων οργανωτικών εταίρων της φετινής διοργάνωσης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Τυχερών Παιχνιδιών και Στοιχημάτων εντείνει τις πρωτοβουλίες για την προώθηση του υπεύθυνου τζόγου στην Ευρώπη

Η EGBA είναι μια πολύ δραστήρια και δυναμική ένωση. Σε όλη την Ευρώπη, πολλαπλασιάζει τις πρωτοβουλίες για την προώθηση του υπεύθυνου τζόγου. Διαθέτει διάφορα μέσα δράσης. Η EGBA ασκεί πιέσεις στους πολιτικούς για τη θέσπιση σαφέστερων προτύπων. Ακριβείς κανόνες που απαντούν σε μια σειρά από σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τον υπεύθυνο τζόγο. Η ένωση ηγείται επίσης της καταπολέμησης του ξεπλύματος χρήματος. Πράγματι, ο υπεύθυνος τζόγος είναι ένα ζήτημα που αγγίζει πολλά άλλα, συμπεριλαμβανομένου του ξεπλύματος χρήματος.

Ο υπεύθυνος τζόγος αναφέρεται σε μια δομή της βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών όπου οι παίκτες δεν εκτίθενται σε μη ρυθμιζόμενα τυχερά παιχνίδια, ιδίως σε υπεράκτιες πλατφόρμες τυχερών παιχνιδιών. Οι υπεράκτιες πλατφόρμες τυχερών παιχνιδιών είναι μη ρυθμιζόμενοι φορείς τυχερών παιχνιδιών που προσφέρουν στους παίκτες παιχνίδια που δεν συμμορφώνονται με τα πρότυπα υπεύθυνου παιχνιδιού. Η EGBA ηγείται επίσης της καταπολέμησης αυτής της μάστιγας. Για τον σκοπό αυτό, η ένωση ασκεί πιέσεις στις αρμόδιες αρχές ώστε να διασφαλιστεί ότι οι παίκτες είναι καλά ενημερωμένοι και προστατευμένοι. Όταν οι παίκτες είναι καλά ενημερωμένοι για τις διάφορες νόμιμες προσφορές, προειδοποιούνται για τους κινδύνους που συνεπάγεται η εγγραφή σε μια παράνομη προσφορά τυχερών παιχνιδιών. Οι αρχές πρέπει επίσης να διασφαλίσουν ότι η πρόσβαση σε υπεράκτιους ιστότοπους τυχερών παιχνιδιών περιορίζεται ή μπλοκάρεται.

Η ένωση προχωράει ακόμη περισσότερο. Δεν ασκεί μόνο πιέσεις στις αρχές, αλλά αναλαμβάνει και πιο συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Η EGBA έχει δρομολογήσει μια σειρά πρωτοβουλιών για την ενίσχυση των προτύπων υπεύθυνου τζόγου. Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες που ανέλαβε η ένωση ήταν η αποστολή εξατομικευμένων μηνυμάτων. Η EGBA έστειλε στους Ευρωπαίους μηνύματα για να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με τους κινδύνους των τυχερών παιχνιδιών και να ενθαρρύνει τον υπεύθυνο τζόγο. Συνολικά, έχουν σταλεί περισσότερα από 20 εκατομμύρια μηνύματα από πέρυσι. Η πρωτοβουλία αυτή είναι ακριβώς προσαρμοσμένη στην Ευρώπη, δεδομένου ότι τα ευρωπαϊκά πρότυπα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στα ρυθμιζόμενα τυχερά παιχνίδια.

Πολλές δικαιοδοσίες απαρτίζουν την ευρωπαϊκή ήπειρο και η καθεμία ρυθμίζει τον υπεύθυνο τζόγο με τον δικό της τρόπο και σύμφωνα με τους δικούς της κανόνες. Ωστόσο, ορισμένα βασικά πρότυπα είναι κοινά για όλους, δεδομένης της σημασίας τους για την καταπολέμηση των μη ρυθμιζόμενων τυχερών παιχνιδιών. Η Γαλλία και οι Κάτω Χώρες, για παράδειγμα, συμφωνούν στην ανάγκη απαγόρευσης των μοντέλων. Από την άλλη πλευρά, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σουηδία συμφωνούν αμφότερες στη σημασία της επανεξέτασης της ρύθμισης των αγορών τους για τα τυχερά παιχνίδια.