Sat. Jul 27th, 2024
Videoslots

Λόγω κανονιστικών παραβάσεων, η Videslots Limited έχει μόλις τιμωρηθεί αυστηρά από την Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου. Ως αποτέλεσμα, ο φορέας εκμετάλλευσης διαδικτυακού καζίνο κλήθηκε να πληρώσει ένα βαρύ πρόστιμο ύψους 2 εκατομμυρίων λιρών. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η μάρκα τυχερών παιχνιδιών αντιμετωπίζει τέτοια δράση λόγω της έλλειψης συμμετοχής της στην προστασία των παικτών και τον υπεύθυνο τζόγο.

Πολυάριθμες αποτυχίες που απαριθμούνται

Η Επιτροπή του Ηνωμένου Βασιλείου επέβαλε σημαντικό πρόστιμο στην εταιρεία Videoslots Limited μετά την αποτυχία της να συμμορφωθεί με τις διαδικασίες κοινωνικής ευθύνης και καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Η απόφαση ελήφθη μετά από έρευνα της ρυθμιστικής αρχής. Με έδρα τη Μάλτα, ο φορέας εκμετάλλευσης διαχειρίζεται διάφορες πλατφόρμες τυχερών παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων των videoslots.com, videoslots.co.uk και mrvegas.com. Κατά την περαιτέρω έρευνα, η ρυθμιστική αρχή εντόπισε μεγάλο αριθμό παραλείψεων. Η εταιρεία δεν έλαβε υπόψη της τους κινδύνους που ενέχει η διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων. Η εταιρεία φέρεται να παραμέλησε τη διαδικασία εντοπισμού παικτών που διατρέχουν κίνδυνο εθισμού.

Σύμφωνα με την έρευνα της UKGC, ένας πελάτης συγκέντρωσε απώλειες συνολικού ύψους 112.225 λιρών μεταξύ Νοεμβρίου 2021 και Ιανουαρίου 2022. Χάνοντας ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, ο παίκτης ήταν ακόμα σε θέση να συνεχίσει τη συνεδρία του χωρίς ορατές πληροφορίες ασφαλείας. Το πρόβλημα αυτό κατέδειξε αρκετές ελλείψεις όσον αφορά τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες από τη μη ύπαρξη επαρκώς προσαρμοσμένων εργαλείων ελέγχου. Μια έκθεση της Επιτροπής ανέφερε ότι οι αναλυτές του AML δεν έλαβαν τα κατάλληλα μέτρα, όπως απαιτούνταν από την πολιτική και τις διαδικασίες του κατόχου της άδειας.

Στον τομέα του iGaming, η Videoslots δεν είναι άγνωστη στις παραβιάσεις των υφιστάμενων προτύπων. Το 2019, στον φορέα εκμετάλλευσης επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1 εκατομμυρίου λιρών για παραβάσεις KYC. Ακολούθησαν προειδοποιήσεις για διάφορες παραλείψεις και αμφισβητήσιμη δέουσα επιμέλεια. Οι αποτυχίες της Videoslots στο Ηνωμένο Βασίλειο τράβηξαν την προσοχή των ρυθμιστικών αρχών. Τον Μάρτιο, η εταιρεία αμφισβήτησε το σημαντικό πρόστιμο των 9,9 εκατομμυρίων ευρώ, αρνούμενη όλες τις κατηγορίες. Παρόλα αυτά, ο φορέας εκμετάλλευσης δεν αρνήθηκε τις ελλείψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και εργάζεται σκληρά για να θέσει σε εφαρμογή τα κατάλληλα μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων.

Πρόστιμο για την αποτροπή μη συμμορφούμενων πρακτικών

Αντιμέτωποι με κανονιστικές κυρώσεις, Η Videoslots Limited διευκρίνισε την πρόθεσή της να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις αδειοδότησης και την ενισχυμένη προστασία των πελατών της. Συνεπώς, τα επόμενα βήματα του φορέα εκμετάλλευσης θα είναι απαραίτητα για να αποδείξει τη δέσμευσή του για υπεύθυνο τζόγο και να συμμορφωθεί με τους ισχύοντες κανόνες. Σε κάθε περίπτωση, ο φορέας εκμετάλλευσης έχει υποστεί τη μία κανονιστική αποτυχία μετά την άλλη, γεγονός που τον αναγκάζει να διασφαλίσει ότι οι προσφορές τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο είναι συμβατές.

Το πρόστιμο των 2 εκατομμυρίων λιρών είναι το αποτέλεσμα της συνεχούς δέσμευσης της UKGC να παρακολουθεί στενά τους μη συμμορφούμενους φορείς που δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Κατά την αντιμετώπιση των παραβάσεων των κανονισμών, η ρυθμιστική αρχή επιθυμεί να είναι αποτελεσματική στην προώθηση ενός πιο αξιόπιστου και ασφαλούς περιβάλλοντος τυχερών παιχνιδιών.